Thomas: "Det har vært en livsstil"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  01.11.2023
Artikkelbilde
Thomas Gjelsås har overlatt stafettpinne og direktørstol til Bente Rosenberg. Foto: Eirik Stenhaug

- Øvrevoll, galoppen og hele miljøet betyr mye for meg. Jeg blir ikke borte og kommer til å bidra for hestesporten også i fremtiden.

Med disse innholdsrike ord, gikk Thomas Gjelsås ut av sitt Øvrevoll-kontor. Nå er det over. Etter et parløp i oktober er direktør-stolen overlatt til Bente Rosenberg. – Det har ikke bare vært en jobb, det har vært en livsstil, sier Thomas, opprinnelig fra Tønsberg, bosatt på Eiksmarka og bæring siden slutten av 2005. Gift med Janicke og pappa til Mia (15) og Casper (11). Han fylte fylte 50 i september og var 42 år da han 1. april 2016 som alt annet enn en aprilsnarr ble sjef på Norges eneste galoppbane.

«Det har vært mye følelser»
– Jeg gjør dette fordi jeg har lyst til å gjøre noe annet. Men det er ikke med lett hjerte at jeg forlater denne stillingen. Det har vært mye følelser, og jeg har veid mye frem og tilbake om jeg skulle gjøre det, sa Thomas i et intervju med Budstikka da avgjørelsen var tatt.

Norges flotteste hestearena
Nå, i slutten av Øvrevolls 91. sesong, er det altså slutt. Kaken med kontorgjengen, banegutta og styreleder er spist.
Da er det tid for litt oppsummering: - Jeg er stolt av den moderniseringen vi har gjennomført. Både hva gjelder det kommersielle arbeidet, digitalisering, synligheten gjennom media og egne plattformer. Øvrevoll fremstår som Norges flotteste hestearena. Og Norsk Derby er en merkevare man bare kan bygge videre på. Det har vært krevende år med tøffe rammebetingelser, men vi har hatt fokus på et høyt sportslig nivå. Og det er svært gledelig at Norge fortsatt vinner langt de fleste store løpene i Skandinavia, uttaler Thomas og fortsetter:

Samarbeid på tvers av grener
- Samtidig må jeg takke hele teamet som har jobbet hardt i det daglige. Både administrasjon og drift har lagt ned stor innsats og gjennom en rekke kostnadseffektive tiltak fått til mye bra sammen. Øvrevoll fremstår i ny drakt med nytt navn «Norsk Galopp». For fremtiden mener jeg man må fortsette utviklingen av et sterkt skandinavisk samarbeid tvers gjennom kjeden. Det vil bli en avgjørende faktor. Jeg mener også det er viktig og ønskelig med samarbeid på tvers av grener innen hestesporten. Dette går på både utvikling og omdømme. 

Hvor går ferden?
Hvilke beitemarker oppsøker den avtroppende Øvrevoll-direktøren som opprinnelig kommer fra travsporten med Jarlsberg som hjemmebane? Han har tidligere jobbet innen media og kommunikasjon og er på vei tilbake i dette landskapet.Thomas, alltid en hyggelig mann å møte, har fartstid i både NRK, TV2, TVNorge og i Norsk Rikstotos TV-sendinger. Der var han med fra starten.

Reklame, kommunikasjon og TV
- Jeg har forberedt meg godt på nye utfordringer og er i gang med nye oppgaver.
Nå gleder jeg meg til å starte opp virksomhet hvor jeg blant annet skal hjelpe bedrifter med å nå ut med sitt budskap. Etter 30 år i mediebildet skal jeg bruke min kompetanse til å jobbe med nettverk innen både reklame, kommunikasjon og TV. Gjennom mitt virke blir det både tekst og skjerm fremover, forteller Thomas som bytter skjerm med tribune, gjerne på ukens siste dag. Søndag var han heiende til stede på Sarpsborg Stadion da Stabæk sikret ett poeng og en foreløpig plass over nedrykksstreken. Support your local team, Thomas har også 11-årige Casper i den blaa Stabæk-drakten.  

"Det kjennes litt spesielt"
Direktør-drakten fra Øvrevoll er altså tatt av. Og som han sier med et blikk både bakover og forover; «det kjennes litt spesielt». Vi sier «vel blåst» til herr Gjelsås og avslutter med en liten og hyggelig gjentagelse fra hans egen munn: - Jeg blir ikke borte og har ingen ambisjoner om å forlate hestesporten.