To sist, mer fra Willa i dag?

Skrevet av Tom W. Johannessen,  08.11.2023
Artikkelbilde
WILLA I FARTA: Her er Willa Synøve Marcussen Schou på vei mot seier på ryggen av Rosemary’s Baby. – Jeg er best under press, sier Willa som hadde litt av det i forkant av seieren med den Cathrine Erichsen-trente hesten sist søndag. Foto: Hesteguiden.com

«Dette løpet vinner Willa», sa Cathrine Erichsen foran V64-1 sist søndag. Willa Synøve Marcussen Schou taklet presset og vant med både Rosemary’s Baby og Kill That Cat. Torsdag kan det bli mer.

                            
- Jeg har fine sjanser med både Close To Perfect (V5-3) og Fredriq Von Soa (V5-5) torsdag, sier Willa til ovrevoll.no. Hun har ti seire på Øvrevoll og to i Sverige så langt år.
– Ikke så gærent etter at jeg mistet lettelsen (14. mai 2023, red. anm.), oppsummerer 29-åringen som nå er på plass hos Cathrine Erichsen etter over syv år hos Niels Petersen.
Jeg har hatt fine år hos Niels, lært mye og utviklet meg mye som rytter. Jeg vil alltid ha en god relasjon til Marianne og Niels (Petersen, red. anm.). Men nå var det på tide å prøve noe nytt, sier Willa som kan bli beste kvinnelige rytter på Øvrevoll i år – som hun ble det i fjor. Hun er nå fast treningsrytter på stjernehesten Duca Di Como; "flott hest med masse karakter".

Her er Willas kommentarer til starthestene på Øvrevoll torsdag:

- 2 Stogas Athena (V5-1, Hanne Rådstoga) har gått én gang før. Er grønn og urutinert, men har litt speed i seg. Jeg tviler på at det rekker til seier.

- 7 Trent (V5-2, Hanne Rådstoga) har jeg ridd én gang på dirt; ble nummer 6 den 31. august uten å være superbra. Ble treer på gresset med meg 24. juni og ga en god feeling da. Bra da jeg jobbet ham tirsdag. Har stått på 79, nede i 66 nå.

- 4 Close To Perfect (V5-3, Cathrine Erichsen) var god toer på Bro 17. september. Dette er en fin hest som er bra på dirt. Trippelkandidat. Purple Ace fra samme stall må vel rangeres foran.

- 9 Charlie Boy (V5-4, Cathrine Erichsen) har jeg aldri ridd. Henger litt utover, hører jeg. Sprek «in the morning». Dette er et åpent løp.

- 3 Fredriq Von Soa (V5-5, Cathrine Erichsen) har jeg heller aldri ridd. Var flyvende da han vant sist. To strake nå; bør ha en fin sjanse igjen, sier Willa Synøve Marcussen Schou.

SISTE: Close To Perfect og Purple Ace, begge fra Cathrine Erichsens stall, er nå strøket fra V5-3. I V5-5 er forhåndsfavoritten Fredriq Von Soa strøket, Second Try ser ut til å overta favori



Marie Lustig med fire hester - og litt forhåpninger

PARHESTER: Emelie Gustavsson og Marie Lustig  Foto: Svensk Galopp

Hun tar igjen den lange turen fra Örkelljunga til Øvrevoll med fire hester og litt forhåpninger. Den beste sjansen? – Vanskelig å si, uttaler Marie Lustig til ovrevoll.no. Hun skrellvant med Mudawy 19. oktober.

- 2 Otama Pharoah (V5-1, Charlotta Ericsson) er en ganske bra hest. Er urutinert foreløpig, det er det jeg kan si.

- 4 Layton (V5-2, Emelie Gustavsson) skal være bra på «snabb» bane. Fikk løpet ødelagt sist, var først inn i startboksene, og stod lenge. Det ble feil. Fikk all spruten på seg i løpet. Jeg tror på Layton torsdag.

- 7 Mudawy (V5-3, Emelie Gustavsson) har vært «jättefin» nå. Er med der oppe. Ender blant de tre og kan også vinne, det kommer an på hvordan de andre «mår» for dagen. Ute på en dårlig bane sist og var ikke heldig med løpet som toer.

- 11 Desert Dust (V5-4, Charlotta Ericsson) var fin til seier sist og kan være fin igjen. Spørsmålet er vekten, det er mye vekt, uttaler Marie Lustig.

Nathalie: - Second Try beste sjansen

 Nathalie Mortensen kommer med fire hester til Øvrevoll. Second Try (Per-Anders Gråberg) seiler opp som favoritt i V5-5 etter strykningen av Fredriq Von Soa. De tre andre fra Mortensen/Stjernstrand er mindre spilt. 

- 1 Jojo Trick (V5-1) forsøker igjen. Skuffet sist, men jeg tror jo alltid på Jojo Trick selv om seieren ikke har kommet foreløpig. Ikke helt borte, jeg får si det på den måten. Lavt i handicap nå.

- 3 Is What It Is (V5-4, Ulrika Holmquist) er litt "uppåt", men jeg er litt usikker på distansen. Rytteren er imidlertid bra; Ulrika må få fart på ham fra start. Ingen storhet, men skal jo egentlig duge i denne klassen

- 1 Second Try (V5-5, Per-Anders Gråberg) er stallens beste sjanse, holder fin form. "Sidoludd" i dag. Kan mer enn vist, men er fortsatt "grønn".

- 6 Ruby Carlras (V5-5, Ulrika Holmquist) skal bli ridehest, men er foreløpig ikke solgt. Startet litt "tight" en stund. Kan mer enn tallet og bør ikke glemmes. Outsider, sier Nathalie Mortensen.

 

Fornøyd med sølv bak Fredriq Von Soa


Susanne Sivrup-Rosenqvist kommer opp fra Göteborg med én hest, 11-årige Sir Walter som har vunnet 4 av 11 løp i år. Han gjør sin start nummer 89 i karrieren.

- 5 Sir Walter (V5-5, Charlotta Ericsson) er fortsatt i god form. Har satt litt pels, men det har vel også de fleste andre gjort. Distansen skal gå, men han vil ikke ha for rask bane – eller en bane som er «stum». Sir Walter liker egentlig gresset bedre, men han går også på sand. Han har gått opp et par klasser, men jeg mener han skal ha en god sjanse. Fredriq Von Soa blir imidlertid vanskelig å slå. Er vi toer bak ham, er jeg fornøyd, sier Susanne til ovrevoll.no.

SISTE:  Sir Walter er nå strøket fra V5-5.

* Carlos Lopez, som er på skadelisten ut sesongen, leder jockeystatistikken med 27 seire. Manuel Martinez er én bak og foran på andreplassene. Det betyr at Manuel trenger én seier for å sikre årets Øvrevoll-championat. Elione Chaves, som nå er på plass i Australia, er nummer tre av jockeyene.   

OM BANEN: - Banen er bløt. Vi håper den blir myk. Det er feste i den, men det er vanskelig å si hvor rask den blir, meldte baneansvarlig René Naustdal til ovrevoll.no tidlig torsdag.  - Banen blir rask. Indy Humor (V5-3) har litt sjanse, men det er mulig det er litt kort og banen litt rask. Man Of Devotion (V5-5) har en fin trippelsjanse, melder Jan-Erik Neuroth til ovrevoll.no kl. 15.00.