Manuel er årets champion

09.11.2023
Artikkelbilde
Manuel Martinez vant ett løp og er Øvrevolls championjockey i 2023 med 27 førsteplasser. Han er foran Carlos Lopez på flere andreplasser. ©hesteguiden.com

Manuel Martinez måtte vinne ett løp torsdag for å sikre seg jockeychampionatet på Øvrevoll. Det gikk veien allerede i første løpet med Lynghonning. Vi gratulerer! Men på vei til start i det andre løpet falt Manuel av Pirlo og pådro seg en smell som satte han ut av spill ut dagen. Heldigvis er alt bra i etterkant med årets jockeychampion. Jan-Erik Neuroth vant to løp og har levert en sterk sesong med seier i Norsk Derby som det ultimate høydepunktet, mens Mathilde Dupuy nok blir lærlingchampion etter to sterke seire torsdag kveld.

@hesteguiden.com

 

Lynghonning ©hesteguiden.com

Lynghonning (S.C.E.A. Haras De Miel) trakk som vanlig friskt unna i front. Favoritten ble utfordret ved inngangen til oppløpet, men samlet seg og vant med snaue to lengder. Dette var hoppens fjerde seier i år. -Hun imponerte meg i dag. Starten var litt utsatt på grunn av løs hest i banen, og det er ikke til fordel for en såpass «frisk» hest som henne. Og det er tøffe forhold nå i november. Manuel gjorde en kjempejobb og det er ekstra gøy at han sikrer championatet med en hest fra vår stall, sa trener Hallvard Soma etter seier nummer 18 denne sesongen.

 

Away Wit da Fairys ©hesteguiden.com

Away Wit Da Fairys (Stall KamKaro) lå som vanlig langt bak innledningsvis, men leverte et svett oppløp og vant enkelt for lærlingen Mathilde Dupuy. Etter fire annenplasser i år var det virkelig fortjent at fireåringen fikk gå helt til topps. -Dette var utrolig artig! Hele familien er på plass og heier oss frem. Jeg har fått mye læring fra travet, blant andre fra velkjente Geir Vegard Gundersen. Nå håper vi på en start til neste uke, fortalte en meget glad amatørtrener Karoline Pedersen.

 

Indy Humor ©hesteguiden.com

Indy Humor (Stall Perlen) og Jan-Erik Neuroth hadde full kontroll på det tredje løpet. Den flotte fireåringen stakk unna med fire enkle lengder til slutt og tok årets første fulltreffer. Her er det mer å hente i fremtiden om han fortsetter sin gode utvikling. -Det var en meget god toåring som fikk noen problemer før treårssesongen. Vi har brukt tid på å bygge han opp igjen, og det er klart vi har ambisjoner med han fremover. Nå satser vi på én start til i Stockholm om en drøy uke. Både Stall Perlen og jeg er meget fornøyd med sesongen 2023. Vi har vunnet mange store løp i år, oppsummerte trenernestor Wido Neuroth.

 

Greycious Girl ©hesteguiden.com

Jan-Erik Neuroth var på farten igjen i det fjerde løpet med Greycious Girl (Stall Fredbo). Et kobbel av hester traff oppløpet i kamp om seieren, men Greycious var overlegen i spurten og vant veldig sikkert foran en tapper Redneck. Hoppen tok årets andre seier og har levert en fin sesong. -Hun har egentlig vært uheldig i flere løp og kunne fort stått med flere seire. Dette var både gøy og fortjent! Hun gjorde et flott løp i dag, sa trener Tina Smith.

 

Moonflash ©hesteguiden.com

Moonflash (Sabine Langvad) leverte en strålende innsats til annen sist, og denne gang var det hans tur til å stå øverst på pallen. Tiåringen var med hele veien og holdt unna for Tiny Dancer oppunder mål. Dermed tok lærlingen Mathilde Dupuy kveldens andre seier. Tollef Langvad trener.