Cathrine og Willa stjal showet

05.11.2023
Artikkelbilde
Rosemary's Baby @hesteguiden.com

Norsk Rikstotos Oppdrettsløp og Norsk Rikstoto Grand Prix var de to største løpene denne søndag. Willa Synøve M. Schou og Cathrine Erichsen vant likegodt begge to! I Grand Prix tapetsert Erichsen pallen med de tre første i mål og hun vant totalt tre løp. Manuel Martinez vant ett løp og er nå en seier bak Carlos Lopez hva gjelder årets jockeychampionat.

Rosmary´s Baby (Buck Racing) var favoritt i V64-innledningen, og hun skuffet ikke sine tilhengere. Willa Synøve M. Schou tok kontroll på løpet fra start, lå litt ut i banen og vant til slutt med fire gode lengder. Sticky Chance så seiersfarlig ut ved inngangen til oppløpet, men måtte nøye seg med annenplass. -Willa tok vare på sjansen sin i dag og gjorde en flott jobb. Det var fullt fortjent! Hesten imponerte meg i dag. Jeg var redd en liten stund for at det hadde gått litt vel fort, men hun svarte opp og stakk unna igjen da Sticky Chance forsøkte å by på kamp. Dette var veldig bra, sa trener Cathrine Erichsen.

@hesteguiden.com

 

Kill That Cat @hesteguiden.com

Kill That Cat (Stall Cat) lå sist helt til inngangen på oppløpet, men leverte en meget sterk avslutning og hentet igjen stallkameraten Buckyboy oppunder mål. Willa red nestfavoritten i spillet inn til seier, mens Lady Fabiola sørget for at Stall Erichsen fikk topp tre i Norsk Rikstoto Grand Prix. -Veldig gøy å vinne to såpass store løp i dag. Vi jobber hardt for det og jeg må takke for de mulighetene jeg får, sa en glad Willa som også ga ros til banemannskapet for innsatsen gjennom en uke med mye krevende vær. -Det er selvsagt en drøm å ha de tre første hestene i mål. Det var et flott oppløp å se på for meg som trener. Kill That Cat leverte en strålende avslutning til seier, oppsummerte en glad Cathrine Erichsen.

 

Starlight Song ©hesteguiden.com

Starlight Song (Stall Perlen) var tidlig i front i innledningsløpet, og fra den posisjonen lot hun seg aldri fange. Jan-Erik Neuroth hadde stålkontroll med den flotte treårshoppen og vant med mer enn fem lengder til gode Herewegodandy. -Hun har stor kapasitet og det ble enkelt i dag. Nå venter en ny karriere i Frankrike for hennes del. Det var hyggelig å se henne avslutte på denne måten her i dag. Vi har nye hester på vei inn på stallen og er selvsagt takknemlige for det. Det er viktig å planlegge mot neste sesong og ikke minst mot 2025, sa trener Wido Neuroth.

 

Oliver ©hesteguiden.com

Oliver (Stall Hope) stod med hele sju annenplasser i år og fortjente virkelig å få en seier. Det ble som vanlig et løp bakfra med full gass til slutt. I en spennende oppløpskamp vant Oliver til slutt sikkert med en lengde foran en tapper Airtrix. Manuel Martines red åtteåringen inn til karrierens sjuende seier. -Han har gjort flere gode løp i år og hatt bra form lenge. Han gjør et bra løp i dag. Vi får se om vi kan klare å vinne et løp til før sesongen er slutt, sa trener Pål Jørgen Nordbye.

 

Honorah @hesteguiden.com

Honorah (Stall Butterfly) er i strålende form, men hadde mye vekt på ryggen og en vanskelig utgangsposisjon. Tonje Sørvang løste dog oppgaven fint. Hun tok sats, var i front før inngangen til oppløpet og holdt unna for godt avsluttende Rock Dancer. Tonje tok årets fjerde seier i amatørløpet. -Det var utrolig stort å se han vinne igjen. I tillegg blir Bartat tredje etter en dårlig start. Begge gjør kjempeprestasjoner i dag, og det betyr alt for oss, sa en meget lykkelig amatørtrener Viktoria Aurora Hughes.

 

Khatun @hesteguiden.com

Khatun (Stall Helmax) var med i den fremste klynga hele veien i V64-5. Da Nora Hagelund Holm la  henne i angrep inn mot oppløpet koblet hun et sikkert grep. Det ble likevel tight oppunder mål da godt avsluttende Away Wit Da Fairys ble nærgående. Fjerdevalget Khatun holdt unna og tok en etterlengtet seier. -Dette var fortjent. Hun har gått noen fine løp tidligere år uten å få vinne. Stallen har hatt en flott sesong, og vi har hatt noen bra prestasjoner i dag også. Det er mulig det blir et opphold for enkelte i Dubai i vinter, men det er ikke avklart foreløpig, sa en tilfreds trener Silja Støren.

 

Fredriq von Soa ©hesteguiden.com

Fredrik von Soa (Stall Silverstone) stod for en svett prestasjon i avslutningsløpet. Elione Chaves tok sats via drøye spor, red for fullt inn mot oppløpet og vant med nesten seks lengder. Bakfra spurtet Moonflash godt til annen for Tollef Langvad. Dermed vant Elione Chaves sitt siste løp før han nå reiser til Australia, mens Cathrine Erichsen tok kveldens tredje seier. -Det har vært en veldig godt år for meg og det er nok Duca Di Como som står mitt hjerte aller nærmest. Jeg håper å komme tilbake igjen neste år, sa superjockey Chaves. -Han er en fantastisk jockey som betyr mye for stallen. I dag fikk han veldig fart på Fredrik von Soa og det har vært en kjempedag med tre seire, avsluttet dagens tobeinte Cathrine Erichsen.