- Kanskje Atticus er den beste sjansen

Skrevet av Tom W. Johannessen,  11.10.2023
Artikkelbilde
Atticus, vinner av Derby Trial, er Are Hyldmos beste sjanse onsdag. Foto: Hesteguiden.com

Are Hyldmo har ni trenerseire så langt. Det ser ut som en god lunsj på papiret, tallet kan bli tosifret i dag.– Flere brukbare, kanskje Atticus er den beste sjansen, sier Are til ovrevoll.no.


Han iler til med et lite forbehold for baneunderlaget dirt. Atticus livsdebuterte på dirt 25. mai med en femteplass, men har syv gressløp etter det.
Vant Derby Trial 2. august med hals foran topphesten Got A Lot fra Søren Jensen.

Her er Are Hyldmos kommentarer til ovrevoll.no:

- 3  Redneck (V4-1, Frida Sandbraaten) var veldig rask ute av boksene sist. Opp i vekt, ned i klasse nå. Frida rir ganske bra. Jeg blir ikke sjokkskadet om han skulle vinne. Men ideelt sett skulle det ha vært 1600 meter.

- 7 Azure World (V4-1, Benedikte Rånes) prøver vi med fleksible blinkers igjen. Skal hjelpe på slutten. Var litt skuffende at hun ikke vant den siste 900-meter’n; Fegentri-løpet
Har vunnet med Benedikte tidligere i år, men stod lavere i handicap da. Er rask fra start, men må holde til mål. Det er det som gjelder. Normalt er denne første av mine, men det er altså et lite spørsmålstegn ved formen.

- 2 Atticus (V4-2, Elione Chaves) så det lysende ut for til etter Derby Trial. Hostet etter Derby, masse slim og antibiotika-kur. Under tvil tok vi ham ut i st. Leger, det skulle vi kanskje ikke ha gjort. Var ikke på bittet en eneste gang ifølge jockey Chaves. Virker tilbake nå. Hvis han funker på dirt, han gjør det i trening, skal han være med der fremme. Amzaan til Knut Arnesen er kanskje hesten å slå?

- 3 Spirit Of Cimarron (V4-3/V5-1, Malin Holmberg) går ned til 1170 meter; det kan være i korteste laget. 1370 meter er distansen som passer som hånd i hanske. Uansett, dette er et spennende løp, og det skal ikke være umulig å vinne. Var veldig god sist og kan ha mer å gå på. Åpent løp, men min hest bør rangeres høyt oppe.

- 8 My French Dream (V5-4, Jacob Johansen) var utrolig god på Derby-dagen, fint ritt av Sandro De Paiva da. Falt igjennom sist. Forklaring: Han hostet etterpå og var ikke helt i orden. Problemet for ham er at han er litt treg fra start. 2800 kan også være litt i lengste laget, uttaler Are Hyldmo. 

 

Cathrine Erichsen: - Purple Ace er den beste sjansen

Hun kjører på, året rundt. Cathrine Erichsen har seks starthester i lunsjen onsdag og blinker ut Purple Ace i Fearnleyløpet (V5-5) som den beste sjansen.

- 2 Charlie Boy (V4-1, Finn Kristiansen) har gått bra på 1100, stoppet på 1600. Kan være kjapp ut. Én av flere, bra spor. Finn har sjansen.

- 5 City Code (V4-3/V5-1, Elione Chaves) har ikke alltid gått sine beste løp på Øvrevoll. Men jeg er veldig fornøyd med ham nå. Sist på Bro, i løpet  den engelske hesten Washington Heights vant, var banen for hard. Bærer vekt og har fint startspor. Kan være lynrask fra start og har vinnersjanse.  

- 4 Marcella Bloom (V5-3, Elione Chaves) var ikke seg selv sist. Sleit med en hov. Thunder Sea fra Wido Neuroth blir favoritt i Norsk Oaks, men jeg håper at Marcella Bloom kan gi henne kamp. Jeg kan være litt optimist her. De tre andre skal rundt Øvrevoll-banen, så får vi se.

- 4 Two Times (V5-4, Elione Chaves) er på gang. Har vunnet dette løpet to ganger, står riktignok litt høyere nå. Var veldig positiv sist og skal regnes.

- 2 Kil That Cat (V5-5, Mathilde Dupuy) står hyggelig til og kan ende på trippelen.

- 3 Purple Ace (V5-5, Elione Chaves) gikk for hardt ut sist. Kan være vinneren i dette løpet og er stallens beste sjanse for dagen, sier Cathrine Erichsen til ovrevoll.no. Hun melder elllers "Alt vel" etter Duca Di Comos øyeopereasjon i går.


Tobias Hellgren: - Alle tre har jevne sjanser

Parhestene Anna Pilroth og Tobias Hellgren kommer med tre til Øvrevoll-lunsjen i dag. - Alle tre har jevne sjanser. Jeg sier det sånn. Det meste beror på løpsopplegget, sier Tobias før start.

- 2 Dragonfly (V4-2, Anna Pilroth, 16-prosenter kl.09.00 i dag) har gjort to ganske ok prestasjoner, det var kanskje litt kort sist. Trives med forutsetningene. Det er ikke mange hemmeligheter med henne. Kanskje Atticus er hesten å slå her? Dragonfly skal strekes. Absolutt!

- 11 Quentino (V4-4/V5-2, Anna Pilroth, 4-prosenter) får "svårt" med å komme til fra dette sporet på 1600 meter dirt. Hadde det vært gress, ville jeg sagt at han skulle ha vært favoritten i løpet. Nå blir alt avhengoig av de første 50 meterne. Håper og tror han skal fungere på sand. En stor og tung hest som ikke skal ha myk bane. 

- 6 Double Ux (V5-4, Anna Pilroth, 22-prosenter) skal takle distansen alle dager i uken. Står trivelig til - og kjennes ut som han er i god orden. Bør kunne være med her, vi får egentlig bare se, uttaler Tobias Hellgren til ovrevoll.no.

NIELS PETERSEN er på vei mot sitt 13. Øvrevoll-championat på rad. Den beste sjansen i dag? - 1 Mozart (V4-4/V5-2, Oliver Wilson, 48-prosenter), melder Niels før dagens lunsj. 

JAN-ERIK NEUROTH sitter på favoritten 2 Thunder Sea i Norsk Oaks, V5-3: - Hun er i fin form. Håper det går veien, sier Jan-Erik. Og går det veien, tar trener Wido Neuroth sin klassiker nummer 92 og den aller siste i en glitrende karriere. Han kom til Norge fra Duisburg, alene, som 14-åring i 1963. Den 21. november fyller Wido 75 år; da overtar Jan-Erik Neuroth treneransvaret for Neuroth-stallen.