Bandasjert Duca tilbake: - Han virker helt fin!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  12.10.2023
Artikkelbilde
Duca Di Como på plass på Øvrevoll igjen.

Duca Di Como fjernet det høyre og betente øyet på Veterinærhøgskolen tirsdag. Torsdag ettermiddag var han, bandasjert, tilbake i hjemlig stall. – Han virker helt fin, sier Cathrine Erichsen. 


Hun er naturlig nok veldig glad for å ha fått «Duca», hele Skandinavias galoppstjerne, hjem og tilbake. – Han rullet seg i boksen som han pleier å gjøre, forteller Cathrine til ovrevoll.no og fortsetter:

«En smart hest og en trygg hest»
- Nå skal han ta det med ro – og såret skal få ro. Det blir ikke snakk om å hoppe og danse nå. Stingene skal tas om 10 til 14 dager. Det blir en ny verden. Men han er en smart hest og en trygg hest.
Trener Cathrine har hatt en enøyd vinnerhest tidligere:
- Female Spring (f. 2007) vant vel ni av ti løp med ett øye. «Duca» har tatt bort det høyre øyet. Han liker seg på rail – og har det venstre. Det har ellers vært rørende å følge med på alle de meldingene som har kommet, sier hun videre.

«Duca», eller også «Duci» (feilstavet navn på nummerdekkenet under trening i Dubai), har vunnet 22 av 36 løp. Han har tjent 6,8 millioner kroner og er nå åtte år. Bank Of Burden (f. 2007) avsluttet karrieren med 8,87 millioner på konto. Stall Como eier Duca Di Como.