Cathrine: - Airtrix er den beste sjansen

Skrevet av Tom W. Johannessen,  18.10.2023
Artikkelbilde
Cathrine Erichsen har seks starthester og kan være en nøkkeltrener torsdag. Foto: Hesteguiden.com

Hun er firer på trenerstatistikken med to millioner passert. Cathrine Erichsen kan klatre til sølvplass før sluttstrek settes. – Airtrix er den beste sjansen torsdag, sier hun etter betenkningstid.


* Cathrine sender seks hester til start på Øvrevoll torsdag. Fire av dem regner hun som vinnersjanser.

– Jeg vinner ikke fire, men det skal være noen bra muligheter her, sier hun til ovrevoll.no. Elione Chaves rir alle hestene fra Cathrine Erichsen. Han har 84 seire på skandinaviske baner i år og blir skandinavisk champion i 2023. En tittel og prestasjon som henger høyt, høyere i jockeyenes vektrom enn utenfor.
Carlos Lopez villle ha gått hode-hode med Chaves på den skandinaviske statistikken i en skadefri utgave. Men Carlos er altså ute av resten av sesongen.

Sistnevnte har vunnet 76 løp i Skandinavia i 2023. Plusser vi på de 19 seirene han tok på tre forskjellige baner i Chile i vinter, stoppet Carlos på 95 førsteplasser i år.  

- 2 Boaz
(1. løp, Elione Chaves) er veldig fin hest, men vi slår ikke nr. 5 og 1 fra Silja Støren. Det vil i så fall overraske meg.

- 2 City Code (V5-1, Elione Chaves) ser veldig fin ut. Og det er tilbake på dirt. På gresset på Øvrevoll er han litt tam nå, fyrer ikke skikkelig, går på det jevne. Treer på gress sist. City Code kan få tet, men skal uansett ikke ligge utenpå Youonlyliveonce som svinger dårlig. City Code er en vinnerkandidat.

- 3 Close To Perfect (V5-3/V4-1, Elione Chaves) har jeg tro på. Ble dytta ut i svingen sist. Fint spor nå. Kan gå foran, men her blir det vel å gå bak Spirit Of Cimarron.

- 6 Airtrix (V5-4/V4-2, Elione Chaves) gikk fint sist, men Finn (Kristiansen, red. anm.) ble litt for offensiv. Det må vel gå veien nå? Er kommet langt ned i handicap!

- 10 Lady Fabiola (V5-5/V4-3, Elione Chaves) er et spørsmålstegn. Tilbake på dirt, fungerer bedre der. Et obs? Nja, jeg vet rett og slett ikke.

- 9 Fredriq Von Soa (V4-4, Elione Chaves) har nesten bare skuffa. Tilbake etter god pause. Det har vært «issues». Ser veldig fin ut, tror han vinner nå, sier Cathrine som har dette å melde om rekonvalesenten Duca Di Como: - Han virker veldig fornøyd. Er snill og fin. Stingenes tas neste tirsdag.


Knut Arnesen: - Tror det blir tøft å vinne løp torsdag

Han nærmer seg slutten av en meget sterk sesong. Knut Arnesen har mektige 22 seire så langt, stoppet på 14 i fjor. – Det blir vel et par-tre til, men jeg tror det blir tøft å vinne løp torsdag, sier han og ligger lavere enn forhåndstipsene.

- 5 Canmore (V5-1, Manuel Martinez) er en veldig ok hest, men er ute i tøft lag. City Code og Youonlyliveonce står i spor innenfor. Skulle gjerne hatt spor 2, det innerste sporet er jeg ikke så glad i. Jeg velger å ligge litt halvlavt, men Canmore skal selvfølgelig ikke glemmes – og jeg blir ikke helt overrasket om han skulle vinne.

- 6 Engas Nightmare (V5-2, Nora Hagelund Holm) gikk et veldig bra løp sist. Er kanskje bedre på litt kortere, men dette er en hest i utvikling. Trippelkandidat.

- 7 Machine Gun (V5-5/V4-3, Nora Hagelund Holm) er tilbake på 1100 meter dirt. Har vært i form i hele år; fem seire, alle på 1100 og dirt. Åpent løp, men jeg tror Honorah vinner. På kapasitet er nok Machine Gun en strek, men jeg vil si at en god premie er målet.

- 5 Fornham St. Martin (V4-4) vant lett sist, ute mot eldre hester her. Synes han er inne med en liten vinnersjanse, men Steely Queen har vunnet veldig lett. Hun er en naturlig favoritt, uttaler Knut O. Arnesen til ovrevoll.no.

ARE HYLDMO har 11 trenerseire så langt i 2023. Nummer 12 kan komme i dag med seiersvante Spirit Of Cimarron som jockey Ulrika Holmquist har vunnet på to ganger tidligere.
- Det var litt kort for 2 Spirit Of Cimarron (V5-3/V4-1, Ulrika Holmquist) sist. Ute på 1600 dirt nå som er en slags idealdistanse. Han er kommet opp i handicap, og det blir selvfølgelig tøffere etterhvert. Men det er uansett lov å være optimist. Han er ikke avhengig av tet. Tambora Queen er kanskje hardest i mot? Banen var løs sist under lunsjgaloppen, regner med at de vanner i dag og at det blir en ok bane, sier Are til ovrevoll.no.

TOBIAS HELLGREN kommer som vanlig opp fra Skara og melder dette før dagens løp: - 6 Midnight Oil (V4-4, Anna Pilroth) burde ha en bra seiersmulighet. De andre har vist for dårlig form før i år for å tro på seierssjanse.

* Carlos Lopez, som er ute resten av sesongen, topper jockeystatistikken med 27 førsteplasser. Manuel Martinez har 21, Jan-Erik Neuroth 19 førsteplasser. 

BANEN I DAG: - Ikke så rask som vanlig, melder baneansvarlig René Naustdal.