Den satt! Hilsen Jan-Erik

Skrevet av Tom W. Johannessen,  29.10.2023
Artikkelbilde
JOCKEYJUBEL: Jan-Erik Neuroth kunne ta frem seierssmilet på målstreken i Songline Classic på Bro søndag. Sammen med Seneschal gjorde han en flott jobb. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Hard One To Please eller Espen Hill? Svaret i Songline Classic (L) på Bro Park var Seneschal, trent av Wido Neuroth og ridd av Jan-Erik med samme etternavn. Eier og oppdretter er Stall EOS.  

* – Rytterseier, mente Fredrik Janetzky i ATG-studio etter V64-3 på Bro søndag.

Fikk luken og løpet

Plantstepsdream tok som ventet teten, men fikk ikke fred i front. Ufreden i sørget Per-Anders Gråberg og Pjerrot for. Forhåndsfavorittene Espen Hill og Hard One To Please, med Madeleine Smith og Elione Chaves, hadde nok et våkent blikk på hverandre. Men innvendig fikk Seneschal luken og løpet. Sammen med Jan-Erik Neuroth hadde 6-åringen ingen planer om å tape Songline Classic. Seiersmarginen ble skrevet til hals, men det så sikrere ut enn resultatlisten forteller om.
Hard One To Please tok sølvet, fjorårsvinner Espen Hill bronsen.

Forsinket bursdagspresang
Jan-Erik Neuroth fylte 37 år lørdag; det ble et kakestykke på stallen. Men den virkelige bursdagsgaven kom dagen etter på ryggen av 6-årige Seneschal som vant Svenskt St. Leger som 3-åring og den norske utgaven som 4-åring. EOS-hesten har syv seire på 31 starter. - En utrolig bra hest. Dette var litt kortere enn 2400 meter, og jeg måtte ri litt mer offensivt. Moro at han kunne slå hester han har tapt for tidligere. Det gikk litt fort på bortre langside, men så begynte det å ebbe ut foran, sa Jan-Erik til ovrevoll.no.
Han vant sin andre seier i Songline Classic søndag.
Wido Neuroth tok sin fjerde trenerseier i løpet (2013, ’14, ‘17 og ’23).
For øvrig; Fredrik Janetzky, ikke ukjent jockey og ATG-ekspert, sammenlignet Jan-Eriks rytterprestasjon med en ikke ukjent kusks: - Som Örjan (Kihlström) i travet, mente Janetzky.

Ingen slagen sølvvinner
Annike Bye Hansen var ingen slagen sølvvinner på vegne av seg selv, Hard One To Please og Stall Väsby Häst og Hans Skiöld. Slett ikke.
- All ære til Seneschal. Det er en god hest som fikk et kanonløp innvendig. Part of the game. 2100 meter er litt for kort for Hard One To Please. Han er bedre på 2400 og også bedre på gress. Må «overgaloppere» litt i dag. Men han går et nytt, bra løp. Helt klart, sier Annike til ovrevoll.no.  

* Ingen klarte V64-rekken med tre tredjevalg; ett fjerde-, ett femte og ett sjettevalg i V64-6. Dermed leverer Bro Park en jackpot på SEK 394.834 til Øvrevoll førstkommende søndag.

* Per-Anders Gråberg vant tre løp på Bro søndag og er nå tre bak Elione Chaves i Sverige; 52 mot 49.

* Canmore, Fra Knut O. Arnesen med Manuel Martinez, ble femte i Open Handicap (V64-2) over 1200 meter. Kinsman vant løpet, Annie Nilsson Lindahl satt i salen. - Han fikset ikke banen. Likte ikke spruten, men hadde ikke vunnet uansett. Nå får vi se om han starter søndag eller om det blir vinterferie, sier Knut til ovrevoll.no

Buick på Doncaster og Equinox i Tokyo
Fra England: William Buick vant Gruppe 1 (Futurity Trophy Stakes) med 2-åringen Ancient Wisdom på Doncaster lørdag. - Jeg tror han er en Derby-hest neste år, melder William til ovrevoll.no
Over til Japan og Tokyo søndag: Der gikk Equinox til topps i Tenno Sho Autumn Stakes (Gr.1).
44-årige Christophe-Patrice Lemaire satt som vanlig i salen. Han kunne som alle andre konstatere:
- Han er verdens beste hest!
4-årige Equinox (overlegen Sheema Classic-vinner i Dubai i år) er uten konkurranse i den øverste klassen i hjemlandet, vinnertiden på 2000 meter søndag, 1.55,20, er den beste gjennom alle tider på distansen i Japan.
Hele 77.000 tilskuere heiet frem Equinox, blant dem Japans keiser Naruhito og Øvrevolls profilerte hesteeier Nils Petter Gill.