Duca di Como opereres tirsdag

Skrevet av Tom W. Johannessen,  05.10.2023
Artikkelbilde
Duca di Como, med Elione Chaves, vinner Nickes Minneslöpning 17. september for femte gang på rad. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Listed-løpet Peas and Carrots på Jägersro går uten Duca di Como søndag. Han opereres på Veterinærhøgskolen førtkommende tirsdag. 

* «Duca» må ta bort det høyre øyet som har vært smertefullt for både hesten og kretsen rundt i ett år.

Klarer seg med ett øye
- Dette er det beste for hesten. Han har gått på medisinering de siste par ukene og hatt smerter. Det kommer til å gå bra. Hester klarer seg med bare ett øye, sier trener Cathrine Erichsen om fremtiden for Skandinavias 8-årige galoppstjerne, eid av Stall Como.

«Drar hardt for siden å øke»
Han viste i sine to Sverige-starter i år (vant Pramms med elleve lengder på tiden 1.46,6) at han holder form og formtall på 97. «Drar hardt for siden å øke» for å sitere presentasjonen til Svensk Galopp.

Bank of Burden topper
«Duca» har vunnet 22 av 36 starter, har 61 i seiersprosent og 6.788.088 kroner på konto. Drømmetall verken mer eller mindre. På Skandinavia-toppen gjennom alle tider ligger Bank of Burden, trent av Niels Petersen, eid av Stall Trick or Treat, oppdrettet av Bjarne Minde og ridd av Per-Anders Gråberg i 16 av 19 seiersløp: Den amerikanskfødte hesten, som var født i 2007, tjente 8.879.591 kroner i karrieren.