Får vi se Square De Luynes i løp igjen?

Skrevet av Tom W. Johannessen,  12.10.2023
Artikkelbilde
Square De Luynes og Pat Cosgrave vinner Stockholm Cup 2022. Foto: Svensk Galopp

Square De Luynes startet siste gang i Gruppe 2-løp i Dubai i mars 2022. Torsdag var han ute og cantret på Øvrevoll. Får vi se stjernehesten, «Frankel of the Fjords», i løp igjen?

Square De Luynes startet siste gang i Gruppe 2-løp i Dubai i mars 2022. Torsdag var han ute og cantret på Øvrevoll. Får vi se stjernehesten, «Frankel Of the Fjords», i løp igjen?

- Det finns et håp. Ingen beslutning er tatt. Og jeg er jo en ukuelig optimist og en tålmodig person, sier trener Niels Petersen og fortsetter: - Hvis han skal tilbake igjen, skal det være på et visst nivå. Det blir htrening i vinter, kanskje sammen med min datter i skogen.

* Square De Luynes (Stall Power Girls eier) har 8 seire på 13 starter. Står på 97 i formtall, har stått på 98. Vant både Sveaas-løpet og Stockholm Cup i 2021, de to eneste startene i 2021. Den franskfødte 8-åringen har vunnet løp med Per-Anders Gråberg, Rafael Schistl, Robert Havlin og Pat Cosgrave.

* Ellers er det klart at 8-årige King David, med 16 seire og 5,25 mill. innridd, får stallen til Rikke Robach Bonde som neste stoppested.
* 7-årige Kick On, som vant Arnfinn Lunds Minneløp, forberedes for en ny sesong.
* Det samme gjør en annen merittert 7-åring, Could Be King, som startet to ganger i Dubai i vinner – og nå har fått en «break». Sitat Niels Petersen.
* Mozart, fersk og imponerende Øvrevoll-vinner, er hva Niels kaller en «uslipt diamant».
* 3-årige Slava Ukraini, med 7 seire på 12 starter og tre millioner på konto, er en mulig starthest i Qatar Derby før jul. The Saudi International handicap i februar er også en mulighet, opplyser Norges championtrener som bl.a. starter 2-årige Stamford Street i «Vinterfavoriternas» på Bro søndag. Var ute på for hard bane sist, kan vinne nå.

* Niels Petersen blir i 2023 champion-trener i Norge for 13 gang på rad. På Klampenborg er han toer bak Bent Olsen som har luke. Plasseringen, Niels på sølvplass, er den samme i Sverige der Lennart jr. Reuterskiöld topper og ganske sikkert tar hjem championatet.