Fine spilleløp og en legende i fokus

Skrevet av Ola J. Jakobsen,  10.10.2023
Artikkelbilde

Årets siste klassiske løp, Norsk Oaks er hovedløpet under lunsjløpene på Øvrevoll på onsdag. Dette blir også trenerlegenden Wido Neuroths siste mulighet til å vinne et klassisk løp på Øvrevoll etter en lang karriere. Han har vunnet alt som er å vinne i Skandinavia og en seier i Norsk Oaks ville satt et fantastisk punktum. Jeg tror også han vinner Norsk Oaks. Han har den beste hesten, hesten trives på Øvrevoll og har tidligere i år vunnet Norsk 1000 Guineas. Distansen skal heller ikke være noe problem. Blir mitt holdepunkt i V5 spillet. I V4 spillet er det vanskeligere og jeg velger å kjøre bankerfritt.

Løp 1  V4-1  Øvrevoll Hesteeierforenings Klokkeløp V, 1100 dirt

Et åpent amatørløp hvor alt kan skje. Redneck er droppet i handicap og jeg synes han får godkjent for løpet sist. Er absolutt på gang. Det samme gjelder Hope And Glory som ledet til det var 5 cm igjen av løpet sist. Har en god og erfaren rytter på ryggen og hun kjemper helt der oppe. Azure World går aldri et dårlig løp. Er startrask og går på det jevne. Kan ta årets fjerde seier. How Dare You var ikke seg selv sist og ga seg tidlig. Har fått noen kilo ekstra, men er bedre enn løpet sist.

3 Redneck – 5 Hope And Glory – 4 How Dare You  Outs: 7 Azure World.

 

Løp 2  V4-2  Zimon Handicap, 2400 dirt

Tror dette løpet står mellom Atticus og Caramel Lizard. Atticus er den beste hesten, men har ikke vært på topp i sine tre siste starter. På besteform så vinner han dette løpet. Kan fort være overlegen. Caramel Lizard fortjener snart å vinne et løp. Er i form, men mangler det siste lille. Amzaan er veldig opp og ned i sine prestasjoner. Må vise bedre takter enn i sine to siste starter. Dragonfly er i form. Lite startet i år, men kan på besteform.

6 Atticus -  7 Caramel Lizard – 2 Dragonfly  Outs: 4 Amzaan

 

Løp 3  V4-3  V5-1  DD-1  Norsk Galopps Sprintløp, 1170 gress

En skikkelig vrien nøtt å knekke. Her er det mange med vinnersjanse. Youonlyliveonce beholder den fine formen som han har gjort i hele år. Vil igjen gå et godt løp. City Code har vunnet to løp i år, men jeg savner det fine vårformen. Den har vi ikke sett i hestens to siste løp. Viser han hva han kan så vinner han, men usikker på formen. Spirit Of Cimarron er rask fra start og leverte karriere beste sist. Gikk et kanonløp og fikk tre kilo for den prestasjonen. Tøffere nå. Canmore skulle ønske det var dirt, men har en stigende formkurve og slipper de to kiloene han fikk for seieren sist. Har også vunnet på gress i år så skal ikke undervurderes. Løpet må garderes.

10 Youonlyliveonce – 5 City Code – 9 Canmore  Outs: 3 Spirit Of Cimarron

 

Løp 4  V4-4  V5-3  DD-2  Høstbonus Bronsedivisjon Mile, 1600 dirt

Mozart vant i sin første start i karrieren. Hadde så en lang pause før han ble nummer tre mot gode hester på Klampenborg i begynnelsen av august. Skuffet så i Norsk Derby. Har sikkert lært mye på sine tre starter og er han rask nok fra start så kan han lede hele veien. Corazon De Leon er i sitt livs form og er god nok til å vinne. Point Boy avsluttet meget fort på Bro Park sist. Var mye slått, men god annen. Trives også på Øvrevoll. Klint får også et stort pluss i boka for løpet sist. Kun slått av en meget god treåring. Har startet jevnt og trutt i hele år og går sjelden et dårlig løp.

1 Mozart – 8 Corazon De Leon – 4 Point Boy  Outs: 5 Klint

 

Løp 5   V5-3  Norsk Oaks, 2400 gress

Thunder Sea har allerede vunnet et klassisk oppgjør i år. Det skjedde sent juni. I hennes siste start var hun kort slått på den svenske Derbybanen Jægersro. Der viste hun at distansen ikke var noe problem. Selv om hun har hatt to måneders pause så tror jeg hun vinner. Keep On Dancing viste god form på Klampenborg sist. Det blir spennende å se om hun takler Øvrevolls krevende bane. Marcella Bloom skuffet meg litt i St. Leger etter å ha vært annen i Norsk Derby. Kan helt sikkert bedre. American Zodiac skuffet stort i Svensk Breeders. Spent også på om hun takler Øvrevoll. Distansen skal ikke være noe problem.

2 Thunder Sea – 1 Keep On Dancing – 3 American Zodiac  Outs: 4 Marcella Bloom

 

Løp 6  V5-4  Major Chr. F Michelets Minneløp, 2830 gress

Ready Teddy er en hest som ikke startet i hele fjor. Han har kommet tilbake og vant på den danske Derbydagen etter å ha vært i front hele veien. Er den beste hesten og han går sjelden et dårlig løp, med unntak på Bro Park i sin nest siste start. Blir knepen favoritt. Caio Shark blir bare bedre og bedre. Sist stjal ha løpet med Malin Holmberg på ryggen, og de kan godt vinne sammen igjen. Tipper uansett at konkurrentene er oppmerksomme på at det ikke skal skje denne gang. Smazing elsker høst og litt svikt i banen. Distansen skal heller ikke være noe problem. Two Times gikk bra sist og er også en typisk høsthest.

1 Ready Teddy – 7 Caio Shark – 4 Two Times  Outs: 3 Smazing

 

Løp 7   V5-5   Fearnleyløpet, 1800 gress

Purple Ace har vunnet dette løpet to ganger tidligere. Jeg tror han tar sin tredje strake. Synes han var god sist selv om han ble sliten på slutten. Er en typisk høsthest som helt sikkert kommer til å være på foto. Kan også være en alternativ bankerkandidat. Buckyboss blir spennende å se mot eldre hester og liten vekt. Drar nytte av det. Har vært fantastisk i hele år. I Rest My Case er nede på en bedre distanse. Kan fort vinne på besteform, men den har vi ikke sett i hestens to siste starter. Kill That Cat er i form etter to seire på siste tre starter. Myggvekt er et pluss, men jeg tror ikke han slår stallkameraten.

3 Purple Ace – 4 Buckyboss – 2 Kill That Cat  Outs: 5 I Rest My Case

 

 

V4-1:  1-2-3-4-5-7

V4-2:  6-7

V4-3:  2-3-4-5-8-9-10

V4-4:  1-5-8                          = 504,-

 

V5-1:  2-3-4-5-8-9-10

V5-2:  1-4-5-6-8-9

V5-3:  2 Thunder Sea

V5-4:  1-2-3-4-6-7-8

V5-5:  3-4                               = 588,-