Følger han opp på Bro søndag?

Skrevet av Tom W. Johannessen,  28.10.2023
Artikkelbilde
Hard One To Please var tilbake som en vinner i Jubileumslöpning på Jägersro. Elione Chaves red, det gjør han også søndag. Foto: Svensk Galopp

Annike Bye Hansen kunne gratulere Elione Chaves etter Jubileumslöpning på Jägersro der Hard One To Please tok ned Espen Hill. Følger han opp på Bro Park søndag? 

 Listed-løpet Songline Classic (V64-3) er en spennende oppgave for Annikes stjernehest.

Annike er optimist

SAKEN ER KLAR: Elione Chaves var den femte jockeyen som vant løp på Hard One To Please. Det gjorde han i Jubileumslöpning på Jägersro. Søndag rir Chaves igjen. Han blir årets jockeychampion i Skandinavia med 100 seire innen rekkevidde.
Foto: Svensk Galopp

- Jeg tror på seier. Alt ser bra ut. Spørsmålstegnet er banen. Han har ikke gått på dirt’en på Bro. Men han ser ut til å takle alle baner; unntaket var Goodwood der han satt fast og var «Bambi på isen». Dirt’en på Bro pleier å være løsere, men den var bedre sist – hørte jeg jockeyene si. Espen Hill er førstetippet i programmet uten at det er overraskende. Svenskene er patrioter, sier Annike til ovrevoll.no
Hun melder at Hard One To Please ganske sikkert blir å finne vintertrenende på Øvrevoll i 2024. – Så får vi dra utenlands neste år og finne noen bedre løp i Europa til ham enn vi fant på Goodwood sist. Dubai vinteren deretter er aktuelt, eieren vil gjerne dit. Dette er svær hest som fremdeles er i vekst; 172/73 centimeter over manken. Og han blir enda høyere, forteller treneren.

Fem forskjellige jockeyer
Hard One To Please har nå vunnet seks av elleve starter, premiekontoen nærmer seg 3,7 millioner kroner. Førstepremien i Songline Classic på Bro søndag er SEK 165.000 kroner.  Syv forskjellige jockeyer har ridd den doble Derby-vinneren, fem av dem har vunnet på ham: Jacob Johansen (2), Oliver Wilson, Pat Cosgrave, Sandro De Paiva og nå sist på Jägersro; Elione Chaves – som leder jockeystatistikken og jakter et svenskt championat. Hard One To Please har vunnet Svenskt og Norsk Derby, Stockholm Cup, Marit Sveaas Minneløp og Jubileumslöpning. Stall Väsby Häst AB og Hans Skiöld eier.
Seiermarginen ned til Espen Hill og Madeleine Smith i Jubileumslöpning (L) på Jägersro 8. oktober var halvannen lengde. Seneschal (Wido Neuroth/Jan-Erik Neuroth), som også starter i Songline Classic, var 2,75 lengder bak vinneren i det løpet.

To på Bro fra Arnesen

Knut O. Arnesen tok årets Øvrevoll-seier nummer 23 med Caio Shark torsdag. Søndag har han to på Bro; Canmore i Open Handicap (V64-2) og Red Valley i Sunday Special I (V64-5).
Knut har forhåpninger. - Canmore møter tøffe hester, men har vinnersjanse. Han er i orden, jeg har litt tro. Gikk hode-hode med City Code sist (nærmest på Hesteguidens bilde over, red. anm.). Manuel Martinez har begynt å ri ham på en litt annen måte nå. Han venter litt. Stressreise på vei til Bro i august. Vi holdt på å snu etter to mil. Allikevel ble han nummer to. Dette er en test med tanke på neste sesong, da må vi ut og reise litt. Nå er Red Valley med som reisefølge. Jeg tror det skal gå bedre nå. Se litt opp for Red Valley i V64-5. Går med to kilo overvekt, men er i orden. Spillerne skal ikke glemme ham, sier Knut Arnesen som eier Canmore sammen med Lars Arne Larsen.

El Guanche fra P-A
Per-Anders Gråberg er selvfølgelig på plass på hjemmebanen Bro Park søndag. – El Guanche (V64-2, Nina Lindberg Lensvik trener) er min beste sjanse. Var tilbake sist etter ett års pause. Ble trøtt siste 100. Kommer til å være forbedret med det løpet i kroppen, sier P-A som også varsler litt for Running Rolf i V64-1:
- Han vinner ikke ofte, men har gått mange bra løp i «skymundan» nå. Møter gode hester, men jeg mener at også dette er en bra sjanse. Vi prøver nok foran. Bearwinner er i stabil form og kommer ut i Guldhandicap (V64-4) som er et helt åpent løp. Fahrr Out i V64-5 kan like gjerne vinne som bli nummer fire eller fem. Exceed Pleasure (V64-6) har hatt sine småproblemer.
Om Songline Classic (V64-3) uttaler P-A dette til ovrevoll.no:
- Det er få hester, men et fint løp. Hard One To Please er hesten å slå. Plantstepsdream er imidlertid sterk fra front og kan, jeg sier kan, holde unna. Han er «svår» å passere med hest utenfor seg i den posisjonen. Da må du eventuelt komme ute i banen.

* Elione Chaves har 93 førsteplasser og blir årets champion i Skandinavia: 52 i Sverige, 21 i Norge og 20 i Danmark. Han vant to løp på Klampenborg lørdag. I Sverige leder Chaves med 52 mot Per-Anders Gråbergs 46 førsteplasser. Førstnevnte skal ri i Australia i vinter; spørsmålet er når han drar? Det er mulig han tar med seg Svenskt Kriterium på Jägersro 12. november, men uansett har P-A en mulighet til å passere med ni løpsdager igjen i Sverige før sluttstrek settes.


* Wido Neuroth har tre seire i Songline Classic de ti siste årene. Én med Jan-Erik Neuroth som jockey. Pas De Secrets (2017), Bokan (2016), Funinthesand (2013, Robert Havlin) er vinnerhestene.