Hard One To Please tilbake som en vinner!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  08.10.2023
Artikkelbilde
Hard One To Please vinner enkelt Jubileumslöpning (L) på Jägersro. Espen Hill blir toer, Seneschal nummer tre. Foto: Skjermdump

Hard One To Please var tilbake som en vinner søndag. I Jubileumslöpning (Listed) på Jägersro tok han enkelt ned Stockholm Cup-vinneren Espen Hill på oppløpet.


- Jeg var litt bekymret inn i siste sving. Ut av svingen var jeg det ikke. Deilig å se ham tilbake, sa en glad trener Annike Bye Hansen til ovrevoll.no etter løpet. Hun betegner sesongen for Hard One To Please (se Svensk Galopps bilde under) som en "opp-og-ned-sesong".
Den, altså sesongen, er kanskje ikke slutt:
Hard One To Please kan bli etteranmeldt i Songline Classic på Bro 29. oktober.
Dubai kommende vinter? – Jeg håper å kunne hoppe over Dubai. Han er bare 4 år, sier Annike som nevner starter i Tyskland og Frankrike som en mulighet neste år.

Fem forskjellige jockeyer
Hard One To Please har nå vunnet seks av elleve starter og har en premiekonto som nærmer seg 3,7 millioner kroner. SEK 165.000 var søndagens seier verdt. Syv forskjellige jockeyer har ridd stjernehesten, fem av dem har vunnet på ham: Jacob Johansen (2), Oliver Wilson, Pat Cosgrave, Sandro De Paiva og nå på Jägersro; Elione Chaves – som leder jockeystatistikken og jakter et svenskt championat.
Hard One To Please har vunnet Svenskt og Norsk Derby, Stockholm Cup, Marit Sveaas Minneløp og Jubileumslöpning. Stall Väsby Häst AB og Hans Skiöld eier.
Seiermarginen ned til Espen Hill og Madeleine Smith søndag: Halvannen lengde.
Seneschal (ridd av Jan-Erik Neuroth) fra Wido Neuroth ble treer, 2,75 lengder bak vinneren.

Ingen dirt-hest
Admiral De Vega gjorde en spennende start på Jägersro i Peas And Carrots Mile med tanke på starter i storløp på Jägersro (Pramms og Valley Chapel) neste år. Det ble ingen suksess.
- Han fikk et fint løp, men det var «no speed at all». Han pleier jo å være en speedkule. Nei, Admiral De Vega funker ikke på dirt, oppsummerte Annike etter hestens fjerdeplass.
Løpet ble vunnet fra front av Plantstepsdream (Martin Rodriguez) trent av Lennart jr. Reuterskiöld.
Favoritten Pusjkin ble toer, Downtown Leo (Wido Neuroth) nummer fem.