Knut: - Blir skuffet om ikke Canmore vinner

Skrevet av Tom W. Johannessen,  04.10.2023
Artikkelbilde
VINNERHEST: Canmore (nærmest med Manuel Martinez) er hode foran Youonlyliveonce 7. september. Knut O. Arnesen trener; han nærmer seg 20 seire på Øvrevoll i år. Foto: Hesteguiden.com

Knut O. Arnesen holder sin flotte seiersprosent på 20 og er én seier unna det samme tallet; 20. Den kan komme torsdag. – Jeg blir skuffet om ikke Canmore vinner, sier Knut til ovrevoll.no.

                                   
Han er ikke spesielt glad i å innkassere noe på forhånd. Knut (bildet under) er imidlertid god på både avl, trening og info. Og når han melder «favoritt i fare», bør varsellampene blinke.
Men fare-meldingen kommer ikke på Canmore som vant fem løp på rad fra 2. oktober til 16. november i fjor.
Formtallet steg brått og bratt fra 60 til 82, står nå på 84 uten at det bør være noe problem for den irskfødte 4-åringen.


* Her er Knuts kommentarer foran torsdagen:

- 6 Engas Nightmare (1. løp, Willa Synøve Marcussen Schou) trener bra. Debuterte helt ok; ble sliten på slutten. Kan komme til å overraske her.

- 6 Fornham St. Martin (1. løp, Nora Hagelund Holm)  overrasket som treer første gang, det var et løp hvor vi skulle lære ham å kjenne. Beveger seg fint på dirt’en. Håper vi kan få det moro med ham framover. Selskapet er overkommelig. Synes han skal vinne et sånt løp.

- 7 Machine Gun (V65-1, Manuel Martinez) har begynt å få litt handicap, fem seire i år er en flott fasit. Han spiser maten og er i humør. Distansen 1100 dirt har vist seg å være den rette. Regnes, men her er det flere. Dette er et helgarderingsløp.

- 6 Red Valley (V65-2, Willa Synøve Marcussen Schou) har gått et par helt ok løp. Sliten på slutten sist. Dårligere på gress, «favoritt i fare», sa jeg da. En outsider her. Corazon De Leon er vel hesten å slå.

- 2 Canmore (V65-3/V4-1, Manuel Martinez) blir bedre og bedre utover høsten. Fem strake på denne tiden i fjor. Fire av dem på dirt.
- Vant nest sist, gikk egentlig et kjempeløp sist som treer på 1370 gress. Stallens beste sjanse torsdag. Som sagt; jeg blir skuffet om ikke Canmore vinner, sier Knut.

 

 

Jojo Trick og Titanium Carlras fra Nathalie  

Nathalie Mortensen og «morsan» Annette Stjernstrand tok to seire på Øvrevoll søndag. Stallformen skal være like bra torsdag. I serien «Har du hørt den før?» lanserer Nathalie Jojo Trick! - Eller kanskje jeg heller skulle si Titanium Carlras, sier Nathalie til ovrevoll.no. På bildNathalie på Ast

- 2 Jojo Trick (1. løp) gikk et helt ok løp sist. Kort distanse og sand nå. Det skal passe. Jeg tror fortsatt på Jojo Trick! 

- 1 Titanium Carlras (V65-1, Martin Rodriguez) har gjort det bra hele året. Sporet er fint, han «henger» litt. Er bedre på gress, men har gått fine løp på sanden også. Kan absolutt vinne.

- 5 Madi Banja (V65-3/V4-1, Martin Rodriguez) gjør det bra hele tiden. Jeg har ridd de to siste gangene; Martin Rodriguez opp nå. Det er en «stor skilnad». Skal strekes.

- 6 Astron (V65-3/V4-1) har ikke helt funnet formen i år. Jobber imidlertid fint. Får nok vinterpause etter dette. Vi får se dette som et «mellomår», senkes litt i handicap neste år

- 2 Laoch Liath (V65-6/V4-4, Willa Synøve Marcussen Schou) kommer bakfra, det var «svårt» som banen var sist. Skal være bedre på sanden. Distansen er bra. Willa og han passer sammen. Kommer til å ligge sist ut – så får vi se. Jeg er litt optimist.

- 4 Is What It Is (V65-6/V4-4, Martin Rodriguez) var toer med Martin Rodriguez 9. Juli på Göteborg. Har stått på 67 i formtall, 59 nå. Var hissig i front sist. Er “grønn”. Distansen går bra, men jeg er litt redd for tette starter.

- 9 Scytale (V65-6/V4-4, Michelle Rosenqvist) gjorde et «jättebra» løp til seier sist. Er bedre på gress, men har vunnet på sanden også. Michelle har vunnet på ham tidligere. Takler tette starter. Er den beste hesten av mine. Skal være blant de tre og kan også vinne igjen, uttaler Nathalie.

CATHRINE ERICHSEN har tre starthester i dag. Etter litt betenkningstid blinker hun ut 10 Charlie Boy (V64-6/V4-4, Eline Chaves som den beste shansen: - Var bra til seier sist og kan absolutt vinne igjen. Startsporet er forferdelig på den distansen, men rytteren er god, uttaler Cathrine som slår fast at både 1 Kill That Cat (V65-2, Elione Chaves) og 5 Airtrix (V65-4/V4-2) har fordel av at underlaget nå er dirt.

ANNIKE BYE HANSEN starter torsdag én hest på Øvrevoll; 14-prosenter'n (kl. 11.00 torsdag) 2 Youonlyliveonce (V65-3/V4-1, Elione Chaves): - Har vært nummer to seks ganger i år. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Det er en svær hest. Jeg ville gjerne hatt spor lengre ut. Canmore er god på dirt. Og rask. Starlight Song er god på dirt. Og rask, sier Annike.

Hun, altså Annike, sender Admiral De Vega (Peas and Carrots Mile/V64-1) og Hard One To Please (Skånska Fältrittklubbens Jubileumslöpning/V64-3) til Jägesro søndag: - Admiral De Vega testes med tanke på eventuelle starter i Pramms og Valley Chapel. Funket ikke på Bros dirt. Han har sjansen på Jägersro søndag. Det samme har Hard One To Please. Håper på et bedre løp enn i Stockholm Cup. Viste i Svenskt Derby at han takler banen, sier Annike til ovrevoll.no.
Det er rytterbytte på Annikes hester: Ulrika Holmquist rir Admiral De Vega, Elione Chaves sitter på Hard One To Please. Siste seier av en Øvrevoll-trent hest i Fältrittklubbens Jubileumsmlöpning: Duke Derby (Niels Petersen/Per-Anders Gråberg/Fam. Nagell-Erichsen) i 2016. 

* Wido Neuroth starter Downtown Leo (Peas and Carrots) og Seneschal (Jubileumslöpning) på Jägersro søndag. Jan-Erik Neuroth rir som vanlig.

* Per-Anders Gråberg, som vant Arnfinn Lunds Minneløp på Kick On søndag, var fire ganger i vinnerpaddocken i lunsjen på Bro Park onsdag.