Knut: - Jeg har god tro på ham!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  25.10.2023
Artikkelbilde
Her er hesten Knut Arnesen tror mest på av sine i dag: Caio Shark har tre seire i karrieren, Manuel Martinez rir. Han er fire bak Carlos Lopez i kampen om championatet. Foto: Hesteguiden.com

Knut Arnesen kjører på. Han er nummer seks av trenerne. Seiersantallet i 2023 er 22 og seiersprosenten er sterke 20. - Caio Shark er den beste sjansen, sier Knut til ovrevoll.no.

- 3 Caio Shark (V65-1, Manuel Martinez) går like bra på dirt som på gress. Underlaget er ingen ulempe. Dette er den beste sjansen min av tre torsdag, uten tvil. Jeg har god tro på ham! Virker å være i veldig orden. Ga fem kilo til My French Dream sist, én kilo nå. Jeg skal ikke si at han vokser inn i eliten neste år, men det skal ikke være mye om å gjøre.

- 2 Pirlo (V65-2, Jacob Johansen) vinner et sånt løp hvis han vil. Men Pirlo er Pirlo, pleier jeg å si. De andre? Pinerolo gikk bra på Breeders’-dagen og skal regnes. Flower Power fortjener vel en seier, og trent er droppet. Brazuka står ikke 1750 meter.

- 2 Engas Nightmare (V65-6/V4-4, Mathilde Dupuy) er i utvikling. Står ikke 1600 eller 1750 meter, «dør» på slutten da. Premie er bra her. Redneck er en god hest i løpet, Bartat, Charlie Boy og Lucky Diamond er andre med muligheter, sier Knut Arnesen til ovrevoll.no.

 

Cathrine Erichsen: - Purple Ace er den beste sjansen


Hun er er treer på statistikken og har hestene i form. Sist var Cathrine Erichsen to ganger i vinnerpaddocken. Hun sikter seg inn på samme sted igjen. – Purple Ace er den beste sjansen, sier hun.

- 2 Two Times (V65-1, Elione Chaves) er ute på dirt som han liker aller best. Går nedover i handicap, står på 79 nå. I siste løp stoppet han midt på oppløpet og kom tilbake igjen. Vinnersjanse nå.

- 3 Purple Ace (V65-2, Elione Chaves) vant sist og var veldig bra. Dette er stallens beste sjanse torsdag. Men nevner at han ikke skal ha for løs bane, må ha feste. Dette er en stor-galopperende hest.

- 4 Airtrix (V65-3/V4-1, Finn Kristiansen) var den jeg trodde mest på av mine sist. Det gikk ikke veien. Kom tregt i gang – og var heller ikke helt heldig med løpet. Er kommet lavt i handicap, men jeg vet ikke helt nå.

- 1 Buckyboy (V65-4/V4-2, Elione Chaves) virker veldig fin. Er kommet ned i handicap og kan vinne. Går fra alle posisjoner.

- 10 Charlie Boy (V65-6/V4-4, Elione Chaves) er ingen rakett ut, men avslutter alltid bra. Plukker mange til slutt. Passes litt her, uttaler Cathrine Erichsen, som har altså har fått Duca Di Como hjem. Stingene etter øyeoperasjonen er fjernet, og Cathrine slår ettertrykkelig fast: - Han er i fyr og flamme!
 

 

Som vanlig: Nathalie tror på Jojo Trick!

 

Nathalie Mortensen kommer til Øvrevoll med fire i dag. Hun rir ikke selv etter en hjernerystelse, men har vært i salen igjen i trening. - Jojo Trick er den beste sjansen, uttaler hun - nær sagt som vanlig om 3-åringen som ennå ikke har vunnet løp. Mortensen/Stjernstrand-stallen har syv Øvrevoll-seire i år og er verdt oppmerksomhet med det som er fire lavprosentere i dag. Jojo Trick var en nesten urørt 2-prosenter i V65-5 kl. 11.30.

 - 2 Laoch Liath (V65-3/V4-1, Tonje Sørvang) gjør sin siste start, er solgt og blir ridehest. Det hadde vært gøy med en seier i dag. Har gjort det bra og møter lettere selskap. Manglet luke sist - og bærer vekt. 

- 3 Brazuca (V65-4/V4-2, Per-Anders Gråberg) er en trivelig hest. Kjennes fin ut i trening. P-A mente vi skulle prøve litt lengre, det gikk for fort på 1100 meter sist. Penger med hjem er bra i dag.

- 1 Jojo Trick (V65-5/V4-3, Susanne Lyseng) tror jeg like mye på som vanlig. Trener "jättebra". To kilo av på Susanne. Grov hest som bærer vekt. Vi ser an i dag, det kan bli start på lengre distanser etter dette. Men hun kan vinne torsdag, absolutt!
 

- 6 Oscar Vanderbilt (V65-6/V4-4, Russel Masset) er en liten hest som går ned i klasse. Er bedre på gress. Har et ok løp, men penger er bra, sier Nathalie som trapper ned til neste år: 25 hester i 2023, neste år er planen å kutte ned til fire-fem. - Vi får se. Jeg synes fortsatt dette er "jättekul". Men jobbing døgnet rundt og kostnadene gjør at jeg må over til å drive i mindre skala, sier Nathalie til ovrevoll.no. 

KLARE FAVORITTER: Det er foreløpig klare favoritter i samtlige V65-avdelinger i dag. Her er prosentene kl. 11.30: Caio Shark (V65-1, 49-prosenter), Purple Ace (V65-2, 55-prosenter og dagens største), Diggit (V65-3, 47-prosenter), Pinerolo (V65-4, 40-prosenter), Heia Pingu (V65-5, 43-prosenter), Bartat (V65-6, 36-prosenter).

BANEN I DAG: - Det blir det samme som sist. Ingen vanning, melder baneansvarlig René Naustdal til ovrevoll.no torsdag formiddag.

* Manuel Martinez, som jager sitt første championat, sitter på to spillefavoritter torsdag.

* Carlos Lopez, som er ute for resten av sesongen, leder jockeystatistikken med 27 førsteplasser. Manuel Martinez var i vinnerpaddocken to ganger sist og er toer med 23. Elione Chaves er treer med 20; han vant tre løp forrige løpsdag på Øvrevoll og to løp på Jägersro onsdag.
Samlet i Skandinavia topper Chaves med 90 førsteplasser så langt. Han rir to løpsdager til før han gjør som i fjor, drar til Australia for løpsridning i den skandinaviske vintersesongen.

* Oliver Wilson, vant som Elione Chaves, to løp på Jägersro onsdag. Blant annet med Niels Petersens Rockofthemountain (Stall United, se Svensk Galopps bilde under) som igjen viste flott speed og var overlegen i Manoustielöpning i dirt-debuten over 1200 meter. SEK 82.500 var seieren verdt for Rockofthemoutain som vant sin tredje seier på fem starter. Heves nå ti 83 i handicap. Dette er forøvrig en hest som på avstamning skal stå lengre.
En annen 2-åring fra Niels Petersen, Exit To The Moon, ble toer i Skånelandlöpning (1600 meter) der Giovanni Torkdahl (også 83 i handicap nå) vant lett for Per-Anders Gråberg. Lea Olsen trener sistnevnte i Århus; dette ligner veldig på en Derby-hest neste år. Zidane (Lennart jr. Reuterskiöld/Elione Chaves) tok seg ellers av Kriterium Trial med bare tre hester til start.