Ny kriterieseier til Wido

Skrevet av Tom W Johannessen,  01.10.2023
Artikkelbilde
Schamyl @hesteguiden.com

Det har vært en flott helg for stall Neuroth. Lørdag vant Ami De Vega (Stall Perlen) Svenskt St. Leger i Gøteborg, og søndag fulgte Schamyl (Stall Petterøe´s Mix) opp med seier i Norsk Kriterium på Øvrevoll. For øvrig Widos tredje strake i løpet, og den sjuende seieren på de elleve siste årene. Jacob Johansen lå sist ved inngangen til oppløpet, men avlsuttet meget sterkt ti -Det er en flott hest som vi mener har fremtiden foran seg. Det er hyggelig å at eier Petterøe får vinne et løp som dette. Hesten gjorde en strålende innsats i dag og det har blitt en bra helg for oss, uttalte nester Wido Neuroth etter løpet.

rosemarys baby@hesteguiden.com

Rosemary´s Baby (Buck Racing) gjorde et meget godt inntrykk i Norsk Forening For Fullblodsavl løp. Elione Chaves var i front før svingen og den to år gamle hoppen skvatt unna med nesten åtte lengder nedover oppløpet. -Vi har jobbet veldig mye med henne og hatt litt utfordringer med startboks. Nå fikk hun vist hva hun kan og det var veldig gledelig, sa trener Cathrine Erichsen. -Dette var bra. Jeg har virkelig hatt en god periode nå og da er det morsomt å være hesteeier, fortalte eier og oppdretter Morten Buck.

 

second try@hesteguiden.com

Second Try (Nathalie Mortensen) fikk et fint løpsopplegg bak stallkameraten Is What It Is. Annie Nilsson Lindahl hadde god kontroll mot mål og seieren ble sikker. Dette var karrierens første seier for treåringen som var et sjettevalg i V64. Trener er Annette Stjernstrand.

 

kick on@hesteguiden.com

Kick On (Elkær Stutteri) var favoritt i Arnfinn Lunds Minneløp (L) og skuffet ikke sine tilhengere. Per-Anders Gråberg lå godt plassert hele veien og da han la inn angrepet på oppløpet ble det lett spill. Kick On tok sin tredje seier til minne for trenerlegenden Arnfinn Lund på overbevisende vis foran stallkameraten Wishformore og Like A King. -Dette er en virkelig topphest og det ble lett i dag. Det er stort å hedre Arnfinn Lund. Det er godt å se Kick On på den måten han løper i dag. Det har vært en flott dag for stallen, oppsummerte trener Niels Petersen.

 

little crow@hesteguiden.com

Little Crow (Stall Irish Coffee) er en treåring i rivende utvikling som har kapasitet et stykke utenom det vanlige. Dessverre måtte han stå over Norsk Derby grunnet sykdom. Nå var han tilbake for fullt, og han var spilt til favoritt i V64-5. Elione Chaves kjempet side om side med Pirlo nedover oppløpet, koblet grepet og holdt akkurat unna for godt avsluttende Klint. -Det ble mer spennende enn det så ut til et stykke før mål. Det var kjedelig at vi måtte står over Norsk Derby, men godt å se han tilbake som en vinner. Jeg har tålmodige og gode eiere. Nå satser vi på start i Sverige neste gang, sa en fornøyd trener Cathrine Erichsen etter dagens andre seier sammen med Chaves.

 

steely queen@hesteguiden.com

Steely Queen (Stall Plenum) var med langt fremme hele veien. Ved inngangen til oppløpet var det klart at Tina Smith hadde mye å gå med, og Steely Queen stakk unna med snaue fem lengder. Sjuendevalget tok årets første seier på en meget overbevisende måte. -Vi gikk litt ned på distanse i dag, men det gikk veldig bra. Jeg kjente at vi hadde mye krefter på lager og det ble veldig enkelt. Dette var gøy for eierne, og morsomt for meg å vinne som både trener og rytter, smilte Tina Smith.

 

scytale@hesteguiden.com

Det ble et meget spennende oppgjør i Øvrevoll Hesteeierforenings Hoppeløp. Scytale fikk et pent løpsdopplegg av Ulrika Holmquist. Hun koblet et sikkert grep nedover oppløpet, men ble hardt angrepet av stallvenninnen Green Zabeel og Caramel Lizard nedover oppløpet. Det holdt akkurat for Holmquist og løpet endte med dobbeltseier til duoen Stjernstrand/Mortensen. Dermed fikk de også med seg to seire hjem til Sverige.