Tips til løpene torsdag 5. oktober

Skrevet av Ola J Jakobsen,  04.10.2023
Artikkelbilde
Canmore ©hesteguiden.com

Fjorårsstjerne tilbake på sand.

I fjor fikk vi se en seiersmaskin vi ikke ser så ofte. Canmore radet opp seiere og ble kåret til årets handicapper. I år har det blitt en seier på gress, men favorittunderlaget er sandbanen. Han er rask fra start og jeg tror han leder hele veien. Årets andre kommer nå!

Løp 1  Maidenløp, 1100 Dt

Et lite startfelt, kun seks hester til start. Fornham St Martin viste på Øvrevoll sist at dette kan være en hest det kan bli spennende å følge nå i høst. Overrasket de fleste og ble nummer tre i sin første start på Øvrevoll, dog på gress, men han har levert godkjente resultater i England på lignende underlag. Happiness trives også best på sand og er droppet i handicap. Kan lede hele veien. Jojo Trick har ikke tjent en krone på seks starter i år. Blir og kjempe om den beste plasseringen etter de to som er nevnt først.

6 Fornham St Martin – 1 Happiness – 3 Shape Of You  Outs: 2 Jojo Trick

 

Løp 2   V65-1 Yorkshire Lad Handicap, 1100 Dt

Et åpent spilleløp. De fleste hestene står med vinnersjanse. Honorah ledet lenge sist og hadde helt sikkert godt av det løpet. Årsdebuten var mer enn godkjent. The Singing Butler har vært fantastisk i år. Er helt sikkert på fotoet. Er aldri mye slått. Trives også bedre på sanda enn gress. Machine Gun nærmer seg snart toppen av hva han kan i handicap. Kanskje han har et par kilo til å gå på. Har overrasket spillerne før. Rock Dancer går på det jevne. Er også droppet i handicap og dersom høstformen er der så vil han levere igjen.

5 Honorah – 4 The Singing Butler – 6 Rock Dancer  Outs: 7 Machine Gun

 

Løp 3   V65-2 Youneverwalkalone Handicap, 1750 Dt

Kill That Cat vant enkelt nest sist og var mye betrodd sist. Skuffet kanskje litt, men nå er betingelsene annerledes. Ender helt sikkert i toppen. Corazon De Leon har kanskje aldri vært bedre enn han har vært i sine siste starter. Spent på distansen, kan være i lengste laget. Seieren sist kom etter et løp på vent. Macjack kan hvis han vil. Tror løpet sist bare skal glemmes. Kan bedre og grei motstand. Red Valley begynner å nærme seg toppformen. Må med på bongen.

1 Kill That Cat – 3 Corazon De Leon – 6 Red Valley  Outs: 4 Macjack

 

Løp 4   V65-3  V4-1  Høstbonus Sølvdivisjon Sprint, 1100 Dt

Canmore har ikke gått ett dårlig løp i år. Er dønn ærlig og er nå tilbake på sitt favorittunderlag. Jeg tror han leder fra start til mål. Tror det kommer flere seire utover høsten. Starlight Song har også gått mange fine løp i år, både i inn og utland. Kjemper om plassen bak min favoritt med Youonlyliveonce. Begge er solide og går på alle underlag. Xtara vinner ikke ofte løp, men tjener fine penger. Fordel av liten vekt.

3 Canmore – 4 Starlight Song – 1 Xtara  Outs: 2 Youonlyliveonce

 

Løp 5   V65-4  V4-2  Øvrevoll Hesteeierforenings Klokkeløp IV, 2400 Dt

Clauses Andy står med fire andreplasser I år. Årets første kan fort komme her. Kan også være en alternativ banker for de som vil spille smalt. Skal slå disse hestene. Airtrix startet sesongen bra og er droppet i handicap. Dersom formen er på vei oppover igjen kan han utfordre. Sweet Cake var tredje sist hun gjestet Øvrevoll. Er droppet fire kilo siden sist gang hun startet her. Kan være overlegen på besteform, men må først bevise det. Sir Benjamin bærer kriminelle 77 kilo på ryggen. Er den beste hesten i feltet, men det var det med disse kiloene da.

4 Clauses Andy – 6 Sweet Cake – 8 Sir Benjamin  Outs: 5 Airtrix

 

Løp 6   V65-5  V4-3  DD-1  Your Inspiration Handicap, 1100 Dt

How Dare You står med to strake og var overlegen i sin siste start. Holder hun den fine formen så kan høsten bli spennende. Perfekt startspor er absolutt et pluss. Heia Pingu har fart i kroppen, men er avhengig av og ikke tape for mye fra start. Den dagen starten klaffer så vinner han. Punktum Finale er varierende. Bunnvekt er absolutt et pluss. Må også være med fra start. Hope And Glory nærmer seg årets første. Går på det jevne, men savner det siste lille.

1 How Dare You – 4 Heia Pingu – 7 Hope And Glory  Outs: 3 Punktum Finale

 

Løp 7   V65-6  V4-4  DD-2  Høstbonus Grunndivisjon Mile, 1600 Dt

Charlie Boy vant i sin femte start. Han var mye betrodd tidlig i sesongen, men skuffet flere ganger. Sist løste det seg endelig. Spent på distansen denne gangen. Er han en sprinter eller en miler. Svaret får vi på torsdag. Lynghonning lekte med konkurrentene sist og fikk hele fire kilo ekstra for den prestasjonen. Kan ta sin fjerde strake, men det blir tøffere for hver gang. Kanskje hun igjen leder fra start til mål. Når skal Oliver innfri? Har blitt en antivinner. Nå er betingelsene annerledes, og han står bedre til kontra de to som står foran på tipslinja. De andre har gått opp i handicap, mens Oliver har gått ned. Steely Queen vant på søndag, kan hun gjøre det igjen?

10 Charlie Boy – 8 Lynghonning – 5 Steely Queen  Outs: 7 Oliver

 

V65-1:  Alle 7

V65-2:  1-3-4

V65-3:  3 Canmore

V65-4:  4-6

V65-5:  1-4

V65-6:  2-5-6-7-8-10     = 504,-

 

V4-1:  3 Canmore

V4-2:  4-5-6

V4.3:  1-2-3-4-6-7

V4-4:  Alle 10                 =360,-