Widos siste klassiker

11.10.2023
Artikkelbilde
Thunder Sea ©hesteguiden.com

Trenerlegenden Wido Neuroth er i ferd med å sette et solid punktum for sin fantastiske karriere. Onsdag danset Thunder Sea (Stall Perlen) inn til suveren seier i Norsk Oaks. Hun kom i mål mer enn ti lengder foran konkurrentene og leverte et herlig inntrykk. Det var Neuroths 92. klassiske seier, og det var selvsagt sønnen Jan-Erik som red den tre år gamle hoppen inn til seier.

-Jeg har gledet meg til dette løpet og det var en fryd å ri henne i dag. Det ble veldig lett i dag. Nå ser jeg frem til å bli trener. Jeg har forberedt meg på det en stund, og det blir fint å kunne spise god middag med familien, smilte Jan-Erik. -Hun er virkelig bra denne hesten, og vi fikk som mange kjenner til litt problemer etter debuten som toåring. Nå viste hun seg fra sin beste side, og det er klart det ser bra ut for fremtiden. Å vinne 92 klassikere er vel et bevis på at jeg har gjort noe riktig gjennom karrieren, uttalte trener Wido Neuroth.

@hesteguiden.com

 

 

Youonlyliveonce ©hesteguiden.com

Youonlyliveonce (Väsby Hest) og Canmore var tetduoen fra svingen og inn i Norsk Galopps Sprintløp. Vi fikk se en fin duell hvor førstnevnte vant sikkert til slutt. Det var første gang Jan-Erik Neuroth red hesten. -Dette var et veldig bra ritt. Han har jo vært både jevn og god, og jeg synes han leverte et veldig bra løp til seier i dag, sa Jan-Erik som tok med seg to av dagens store løp. Annike Bye Hansen og Väsby Hest har hatt en god uke. Søndag vant Hard One To Please storløp på Jägersro, og nå vant Youonlyliveonce på Øvrevoll.

 

 

Purple Ace ©hesteguiden.com

Purple Ace (Team Purple Ace) var gjort til favoritt i Fearnley-løpet, og det med rette. Elione Chaves smøg fint med underveis, angrep på oppløpet og kunne sette på cruisekontrollen til slutt. Purple Ace tok sin tredje strake Fearnley-triumf, og seiersmarginen ble mer enn fem lengder. -Han var virkelig god i dag og jeg sa på forhånd at dette var stallens beste sjanse denne løpsdagen. Dessverre kom vi sent i gang i år, så vi får se hva vi rekker for noe mere i år. Men vi gleder oss over seieren i dag. Alt er for øvrig bra med Duca di Como etter tirsdagens operasjon. Nå skal han få den tiden han trenger, sa en fornøyd Cathrine Erichsen.

 

My French Dream ©hesteguiden.com

Major Chr F Michelets Minneløp er en styrkeprøve over hele 2.8030 meter. Caio Shark trakk feltet i front og lignet lenge en vinner, men på oppløpet avsluttet My French Dream (Stall Lilleville) forrykende og vant likegodt med 8,5 lengder. Dermed var han like suveren som da han vant på Derbydagen. Jacob Johansen red denne gang. -Jeg fryktet egentlig at løpet skulle være litt for langt, men det motbeviste han virkelig. Han imponerte meg i dag. Han er fortsatt i fin utvikling og det er artig å vinne et løp som dette, oppsummerte Are Hyldmo etter dagens andre seier.

 

Redneck ©hesteguiden.com

Redneck (Fam. Grande og Fam. Patil) tok kommandoen direkte for dyktige Frida Sandbraaten i Øvrevoll Hesteeierforening Klokkeløp. Fra den posisjonen hadde hun full kontroll helt hjem i amatørløpet. Sjuendevalget vant helenkelt foran stallvenninnen Azure World. -Vi hadde visse ambisjoner på forhånd i dag, men denne prestasjonen var bedre enn forventet. Vi satser på noen flere starter før sesongslutt, sa Are Hyldmo. Han har nå 11 seire på Øvrevoll denne sesongen.

 

Amzaan ©hesteguiden.com

Dragonfly lå i front med følge av Amzaan (Lars Arne Larsen og Knut O. Arnesen) i det andre løpet. Sistnevnte koblet et grep rundt den siste svingen og tviholdt på det helt hjem. Dermed tok den toppstammede hoppen årets tredje fulltreffer. Dragonfly var tapper toer og Golden Ticket avsluttet fint til tredje. -Det var en bra prestasjon. Vi har hele tiden sagt at vi har forventninger til denne hoppen og hun er i ferd med å gjennomføre en flott sesong. Med sin gullkantede stamme er dette en hoppe med stort avlspotensial, fortalte trener Knut O. Arnesen. 22 seire på Øvrevoll i år er meget godt levert av teamet på stallen.

 

Mozart ©hesteguiden.com

Mozart (Mme Fernande) haiket med bak tetduoen i det fjerde løpet. Inn mot oppløpet tok Oliver Wilson sats, og den flotte treåringen svarte med å stikke unna til helenkel seier med snaue seks lengder. Dette er en hest som det blir spennende å følge fremover. -Han er lite startet, han har rett og slett trengt litt tid. I dag vinner han meget lett og vi er spente på hvor god han kan bli. Nå har jeg nettopp kommet hjem fra Newmarket hvor vi kjøpte inn en meget interessant hest til stallen, og det er flere nye spennende hester på vei inn til stallen, sa en tilfreds Niels Petersen.