- En ubeskrivelig følelse

19.10.2023
Artikkelbilde
Honorah og Bartat ©hesteguiden.com

Både amatørtrener Viktoria Aurora Hughes og kjæresten Poul Laursen var høyt opp etter kveldens sjette løp. Og det med rette. Honorah leverte et strålende løp i front og holdt sikkert unna for stallvenninnen Bartat. Dermed ble det stor jubel for teamet og stall Butterfly. Det var Viktorias første trenerseier i karrieren. -Vi bor nærmest i stallen og har jobbet utrolig hardt for dette. Det er en helt ubeskrivelig følelse når vi lykke på denne måten. Hestene betyr alt for meg og nå er jeg bare veldig glad, sa en overlykkelig Viktoria etter løpet. -Det er vanskelig å forklare hvordan jeg føler det nå. Det er dette vi jobber for og da kjennes det vanvittig godt når det lykkes. Å se begge hestene komme opp sammen i vinnerpaddocken etter løpet var et stort øyeblikk for meg, oppsummerte Poul Laursen som også rir hver dag og utfører stallarbeidet sammen med Viktoria. 

Manuel Martinez red Honorah til seier. Han vant to løp denne torsdagen og jakter jockeychampionatet. Elione Chaves (som blir skandinavisk jockeychampion) vant tre løp, mens trener Cathrine Erichsen vant to.

@hesteguiden.com

 

Sticky Chance @hesteguiden.com

Sticky Chance (Sigma Gold) skygget ledende Hunters Lullaby ved inngangen til oppløpet. Derfra og inn ble det enkelt for den fine norskoppdrettede toåringen. Manuel Martinez fikk drøye fem lengder ned til Hunters Lullaby som ble toer. -Han leverte en fin innsats i dag og var godt med fra start. Det var synd vi misset i NM-løpet, men seieren i dag var bra og det er en hest som har mye å hente fremover, fortalte trener Silja Støren.

 

City Code ©hesteguiden.com

City Code (Stall Fifty Shares) har gjennomført en meget sterk sesong. Nå tok andelshesten sin tredje seier for året og femåringen har løpt inn nær 730.000 kroner i år. Youonlyliveonce hadde frontposisjonen med følge av City Code. Sistnevnte koblet et grep på oppløpet, men ble hardt angrepet av Canmore. Disse to kjempet side om side hele veien til målstreken, og resultatet gikk i favør City Code. -Han kjemper som en løve og har levert en imponerende sesong. Dette blir siste løpet for i år, men vi må være kjempefornøyd med det han har levert. Forhåpentligvis har vi mer moro i vente neste år, sa trener Cathrine Erichsen.

 

Yukochan @hesteguiden.com

Elione Chaves, som red City Code, var på farten igjen i det neste løpet med Yukochan (Ninja Racing og Väsby Hest). Han plasserte henne i front og så ut til å ha god kontroll med favoritten, men på oppløpet ble de hardt presset av Happiness som en stund hadde et overtak. Yukochan imponerte ved å kontre til seier oppunder mål. Dette er lillesøster til meget gode Takeko som har samme eiere. -Hun viser litt av det hun kan i dag. Det er jo en hest det har vært litt forventninger til lenge, og selv om det ikke ble en overlegen seier i dag, så var det fint å se at hun holdt unna og tok karrierens første seier, uttalte trener Annike Bye Hansen i etterkant av løpet.

 

Mudawy @hesteguiden.com

Mudawy (Grytåsa Ridcenter og Emilie Gustavsson) var sistevalg i spillet, men leverte et kjempeløp og danset unna med hele seks lengder ned til feltet. Favoritten Spirit Of Cimarron lå i front, men hadde ikke sin aller beste dag. -Dette var herlig! For et fantastisk løp han gjorde i dag. Dette er en hest jeg fikk tak i via Walter Buick. Jeg må få takke han! Dette var morsomt, sa den alltid like blide Marie Lustig etter løpet.

 

Sir Benjamin ©hesteguiden.com

Sir Benjamin (Stall Haugstad) avsluttet feltet i det femte løpet, men leverte et forrykende oppløp og vant overlegent med mer enn seks lengder. Willa Synøve M. Schou red 11-åringen inn til karrierens niende seier. -Han var virkelig på hugget i kveld. Willa fikk skikkelig fart på han og han har vist god form i sine siste starter. Det smakte godt med en seier, sa amatørtrener Åge Mathisen fra Skreia.

 

Frederiq von Soa ©hesteguiden.com

Fredriq Von Soa (Stall Silverstone) lå langt bak i avslutningsløpet, men Elione Chaves red hele veien hjem og snappet seieren på målstreken etter et sterkt oppløp. Fjerdevalget tok årets andre seier. -Jeg varslet for han i dag og hadde god tro på forhånd. Det ble jevnt oppunder mål, men har gjør en fin innsats i kveld og vi må være fornøyd med to seire denne torsdagen, uttalte trener Cathrine Erichsen.