-Han er en skikkelig høsthest

Skrevet av Thomas Gjelsås,  05.10.2023
Artikkelbilde
Canmore @hesteguiden.com

Knut O. Arnesen hadde nok en gang grunn til å smile torsdag kveld. To nye seire på Øvrevoll bringer han opp på totalt 21 seire. Dermed er det kun Niels Petersen som har flere triumfer blant trenerne.

Canmore (Lars Arne Larsen og Knut O. Arnesen) var som vanlig rask i uttaket og stakk rett til front for Manuel Martinez. Fra den posisjonen holdt favoritten skansen helt hjem, selv om gode Youonlyliveonce ble nærgående til slutt. -Han gjør et nytt godt løp og trives veldig godt på Øvrevolls sandbane. Dessverre liker han dårlig å reise, så vi får holde oss hjemme. Han får nok en fin høst og vi håper å vinne mer før sesongen er over, sa suksesstrener Knut O. Arnesen.

@hesteguiden.com

 

Fornham St Martin ©hesteguiden.com

Fornham St Martin (Lars Arne Larsen og Knut O. Arnesen) gjorde et fint løp til tredje i sin debut på norsk jord. Denne gang var han spilt til favoritt. Nora Hagelund Holm lå godt plassert som tredje ved inngangen til oppløpet, og treåringen stakk enkelt unna med mer enn fem lengder. Toer ble stallkameraten Engas Nightmare. -Dobbel må jeg være veldig godt fornøyd med. Jeg hadde selvsagt god tro på Fornham St Martin etter hans fine debut og synes han avgjorde på en solid måte i kveld, uttalte Knut O. Arnesen.

The Singing Butler  ©hesteguiden.com

The Singing Butler (Masterpiece Stables) var tidlig i front, men så slått ut på oppløpet. Men det var inntil Elione Chaves la femåringen i et nytt angrep og kontret til en sikker seier foran en formsterk Honorah. Det var årets fjerde seier for skimmelen. -Han har vært god i år og er veldig jevn. Han er en bajas og ikke helt enkel å håndtere. I dag imponerte han meg, for han så slått ut på oppløpet, men kontret til seier, oppsummerte trener Hallvard Soma.

 

Kill That Cat ©hesteguiden.com

Kill That Cat (Stall Cat) og Corazon De Leon gjorde opp i det tredje løpet og førstnevnte gled unna med trekvart lengde til slutt. Dermed tok Elione Chaves kveldens andre seier, mens trener Cathrine Erichsen fikk sin 16. fulltreffer på hjemmebane så langt i år. -Han skuffet oss litt sist, men kanskje er det dirt som er hans beste underlag. Prestasjonen i dag var bra. For øvrig skal Duca di Como opereres tirsdag. Det kommer til å bli bra og er til det beste for hesten, fortalte trener Cathrine. Les egen sak om Duca di Como på ovrevoll.no.

 

Diggit ©hesteguiden.com

Finn Kristiansen ledet i det lengste med Airtrix i amatørløpet, men Diggit (Tonje Guttulsrød) avsluttet meget godt for dyktige Ida Tandberg og dro i fra med snaue fire lengder. -Dette var utrolig artig. Det er min andre seier i karrieren. Vi har et lite og godt miljø på Skoppum utenfor Horten. Det var utrolig gøy å vinne løp, smilte eier, amatørtrener og oppdretter Tonje Guttulsrød.

 

Heia Pingu ©hesteguiden.com

Hope And Glory så lenge ut som en sikker vinner i det sjette løpet, men bakfra avsluttet Heia Pingu (Stall Icebreaker) forrykende. Målfotoet viste at sistnevnte var foran, og det ende likegodt med dobbel Soma. -Dette var nesten i overkant. Begge gikk veldig bra. Når det gjelder Heia Pingu så treffer han ikke starten så bra, men han avsluttet meget bra. Stallen vår har vært i form veldig lenge nå, sa trener Hallvard Soma som har hatt et meget sterkt år med 16. seire så langt.

 

Steely Queen ©hesteguiden.com

Steely Queen (Stall Plenum) var med helt fremme underveis, overtok initiativet inn mot oppløpet og  forsvant i fra konkurrentene med snaue sju lengder. Da så det ikke ut til å være tomt på tanken. Den fem år gamle hoppen tok sin andre strake seier på fem dager. Nok en gang var det treneren, Tina Smith, som red henne inn til en sterk seier. -Dette er moro. Jeg har tålmodige eiere som har ventet på at hun skal slå ut i full blomst, og nå viser hun mye av det hun kan. To seire på fem dager er veldig gøy, også for meg som rytter, oppsummerte trener og rytter Tina Smith.