Carlos i bakken, rir ikke i dag

Skrevet av Tom W. Johannessen,  30.09.2023
Artikkelbilde
Carlos Lopez gikk i bakken på Göteborg. Han har en skulder ute av ledd og brukne ribbein. Trolig blir skulderen operert. Arkivfoto: Eirik Stenhaug

Carlos Lopez gikk i bakken på Göteborg i en ulykke der fire hester og ryttere var involvert. Han var lørdag ettermiddag til undersøkelser på sykehus i Göteborg og rir ikke på Øvrevoll søndag.


* - Vi vet foreløpig ikke omfanget, men det ser ut som det er en arm som har fått smellen. Han hadde smerter, men var ved bevissthet i ambulansen. Jeg fikk et par ord med ham. Han undersøkes på sykehus nå, sier Carlos’ samboer og forlovede, Line Akselsen til ovrevoll.no.

Nøkkelrytter
Carlos Lopez var en nøkkelrytter på Øvrevolls stordag søndag med ritt på bl.a. storfavoritten Slava Ukraini i Breeders Prize Classic. Og på to andre favoritter fra Niels Petersen; Kick On i Arnfinn Lunds Minneløp og Rockofthemountain i Norsk Kriterium.

«Vi er ganske sjakk matt»
Trener Niels Petersen hadde lørdag ettermiddag den vanskelige jobben med å finner erstattere for championjockey Lopez. - Vi jobber med saken og er i tenkeboksen. Men akkurat nå er vi ganske sjakk matt. Vi jobber med utlandet, men de fleste er opptatt. Det er jo opplagt. Da blir det eventuelt snakk om å sjonglere blant hjemlige jockeyer. Foreløpig er intet klart, sa Niels Petersen i en kommentar til ovrevoll.no kl.17.15 lørdag.

* Carlos Lopez har 27 førsteplasser på Øvrevoll og er ti foran Jan-Erik Neuroth. Jockeyen fra Santiago og Bærums Verk har bak seg en meget sterk sesong med 95 seire i fire land og besøk i vinnerpaddocken på åtte forskjellige baner.

* Hva som skjedde da Carlos Lopez gikk i bakken med Marie Lustig-trente Layton på Göteborg (5. løp), er foreløpig ikke klart. Fire ryttere og hester var involvert; de tre øvrige jockeyene (Annie Nilsson Lindahl, Alina Öhgren og Kevin Parkin) var raskt oppe igjen etter styrten. Hestene har, etter foreløpige rapporter, klart seg bra. 

Siste om Carlos søndag morgen
Line Akselsen, tidligere toppjockey og Carlos' samboer og forlovede, sier dette til ovrevoll.no søndag morgen:
- Carlos blir borte en stund, men det ser ut til at det har vært hell i uhellet. Status er: Skulderen er ute av ledd, jeg tror det er den høyre. Han har også brukket ribbein. Mest sannsynlig må han operere skulderen; det blir enten gjort i Göteborg eller i Oslo. Dette blir avgjort ganske snart, Carlos får vite mer under legevistitten kl. 10.00 søndag. Han fikk hest over seg, men jeg vet ikke alt, foreløpig. Han har ikke slått hodet, og han er ved forholdsvis godt mot. Det er trist å tenke på konsekvensene for eiere og trenere som har forberedt seg på denne dagen. Den som aller minst vil ligge i senga, er Carlos. Men han er en type som henter seg fort inn igjen. Og det går jo an å si at han har helsa i behold tross skadene han har fått. Alle meldingene om "God bedring", det er hyggelig å lese!