Tid for Cathrine igjen i dag?

Skrevet av Tom W. Johannessen,  07.09.2023
Artikkelbilde
Cathrine Erichsen starter seks hester i dag og kan være en trener for vinnerpaddocken. Foto: Hesteguiden.com

Cathrine Erichsen har en spennende dag på papiret. – Ja, jeg kan vinne flere. Kanskje, sier hun til ovrevoll.no og legger raskt til: - Hvis sykdommen har sluppet taket.

                                           

Cathrine er treer på treerstatistikken, men den siste halvannen måneden har vært mager med unntak av en strålende andreplass til Marcella Bloom i Norsk Derby.
– Det begynte vel egentlig rett før Svenskt Derby; det har vært mye sjuke hester, sier Cathrine som imidlertid retter blikket opp og frem. - Mange av hestene mine står lavt i handicap nå, sier hun. 

Her er hennes kommentarer til dagens seks starthester: 

- 9 Kill That Cat (1. løp, Elione Chaves) venter vi fortsatt på. Bråstoppet sist. Kan være med i dag.

- 4 Marcella Bloom (V65-1/St. Leger, Elione Chaves, 9-prosenter kl. 10.00) er en liten, lett hoppe som var strålende i Norsk Derby. Lettere bane nå, men fortsatt litt svikt. Vi håper på en trippelplass. Distansen skal ikke være noe problem. Ami De Vega er normalt vinneren.

- 3 Airtrix (V65-2, Finn Kristiansen, 3-prosenter) jakter en premie.

- 5 Charlie Boy (V65-4/V4-2, Silje Strand, 3-prosenter) tror jeg kan være farlig i dag. Bommet starten sist. Avsluttet bra. Med noenlunde heldig løp skal han kunne vinne.

- 11 Queen Of Hearts (V65-5/V4-3, Elione Chaves, 5-prosenter) får Chaves opp. Vanskelig spor, men kan være lynrask ut. Er helt klart spennende i dag.

- 10 Fredriq Von Soa (V65-6/V4-4, Elione Chaves, 17-prosenter) jobber vanvittig bra. Tilbake på dirt nå. Det virker som han skjønner litt mer av hva det går ut på der. Regnes, uttaler Cathrine.


Susanne Sivrup-Rosenqvist: - Jeg tror han kan vinne i dag

Trenerdatter Michelle Rosenqvist rir Sir Walter i V65-2 i dag. De har vunnet sammen før.
Foto: Svensk Galopp

Hun kommer fra Göteborg til Øvrevoll med én hest: Susanne Sivrup Rosenqvist reiser med veteranen Sir Walter, nå 11 år, som er klar til innsats igjen. Han har vunnet 12 løp, 4 av dem i år.

- 2 Sir Walter (V65-2, Michelle Rosenqvist, 17-prosenter) har hatt en «jättefin» sesong, ja, en fantastisk sesong. Nå sist hadde han en sprekk i en såle, hadde trampet på noe. Kjennes ut som han er i orden igjen. Tidligere har han kommet bakfra, i år har han gått i front. Han er ikke avhengig av noen spesiell posisjon. Han får styre i sitt tempo. En ærlig hest, jeg har aldri vært «besviken» på ham. Tror det skal være et par kilo til inne. Men det er en gammel gubbe , og ting kan jo sitte i hodet fra det forrige løpet. Har aldri vunnet på Øvrevolls gress, han er imidlertid en enkel hest som går opp-og-ned i skogen. Jeg tror han kan vinne i dag, Sir Walter er i alle fall en trippelkandidat, uttaler Susanne til ovrevoll.no. 

 

Knut ligger litt lavt i dag

Knut O. Arnesen er inne i en toppsesong. Veterantreneren har 14 seire på 72 starter, det gir nesten 20 i seiersprosent. Et sterkt tall. I dag velger han imidlertid å ligge litt lavt.
- Jeg blir ikke skuffet om jeg ikke kommer i vinnerpaddocken i dag, sier han før løpene.

- 5 Engas Nightmare
(1. løp, Nora Hagelund Holm) er halvbror til Lynghonning. En fin hest, men ute for å lære i dag.

- 5 Caio Shark (V65-1/St. Leger, Malin Holmberg, 3-prosenter) fikk et møkkaløp på en dårlig bane på Derby-dagen. Banen passer min hest bedre i dag. Kan være helt oppi der, men Ami De Vega er vanskelig  slå.

- 1 Approach Glory (V65-3/V4-1, Tina Smith, 2-prosenter) trenger løpet

- 7 Canmore (V65-3/V4-1, Manuel Martinez, 17-prosenter) strøket på en dårlig bane Derby-dagen. Er på gang, jeg forventer en ny god prestasjon. Møter gode hester, men uansett min beste sjanse torsdag.

- 1 Imperial Dawn (V65-5/V4-3, Tina Smith, 15-prosenter) har ikke gjort mye feil i det siste, men møter tøffere hester nå. Er helt avhengig av å treffe starten. The Singing Butler og The Prince ser sterke ut i dette løpet.

- 10 Machine Gun (V65-5/V4-3, Manuel Martinez, 6-prosenter) er en trofast sliter. Starter for 15 gang i år. Fire seire i 2023. Står langt ute, men det spiller ikke stor rolle. Han er ikke rask ut uansett. Vanskelig å si hvem som er først av mine, sier Knut Arnesen.



Jan-Erik Neuroth: - Et annerledes løp i St. Leger

Ami De Vega, med Jan-Erik Neuroth, var overlegen i Norsk Derby. Wido Neuroth trener 3-åringen som bør ta en ny klassisk triumf i dag.
Foto: Hesteguiden.com

- Jeg har fine sjanser i dag, men skulle gjerne hatt tung bane. Nå er gresset nyklippet og kort, og det har tørket godt opp. Det blir et annerledes løp for 1 Ami De Vega (V65-1, Wido Neuroth, 65-prosenter) i St. Leger, melder Jan-Erik Neuroth.
Red. anm.:  

Håper på Archers Ignite

.  

Anna Pilroth og Tobias Hellgren er på vei til Øvrevoll med fem starthester. Spillerne er lunkne, men kan ta feil. Tobias blinker ut Archers Ignite (Se Hesteguidens bilde over) som den han "har størst forhåpninger til". - Vi skal kunne vinne ett eller to, men det kan også bli null, sier Tobias til ovrevoll.no.  

- 7 Double Ux (V65-1/St.Leger, Anna Pilroth, 2-prosenter), her er allting rett unntatt motstanden. Da tenker jeg først og fremst på Ami de Vega som er "stand-out-hesten". Ellers setter jeg egentlig et spørsmålstegn ved 3-årsårgangen. Double Ux har fordel av at banen tørker opp.  

- 9 Ede's Garrinchi (V65-2, Charlotta Ericsson, 3-prosenter) gjør sin andre start for året. Ser fin ut i trening. Plukker han penger, er det bra. Det virker litt utrolig at han skal gå ut og vinne.

- 7 Yes Now Forever (V65-4/V4-2, Anna Pilroth,2-prosenter) vinner dette løpet med 100 lengder hvis hun viser det hun kan. Men det har jeg sagt før. Det har vært mye strul, og det kan være vanskelig å tro på henne. Sprinterne våre har prestert dårlig, det skal også nevnes. Nå har vi prøvd å legge om litt. Motstanden her er dårlig, og jeg obs'er uansett litt igjen. Men det blir mer forhåpning enn tro.

- 5 Archers Ignite (V65-5/V4-3, Anna Pilroth, 6-prosenter) er droppet i handicap og ser fin ut. Men igjen, sprinterne våre har ikke prestert. Tror imidlertid han har tatt ett steg frem i forhold til formraden - for å si det sånn. Dette er stallens beste sjanse i dag.  

- 7 Cat's Gambit (V65-6/V4-2, Anna Pilroth, 2-prosenter) har ikke vist seg som noen dirt-hest. Men har fordel av fast underlag mot mykt - og Cat's Gambit har gått ok på mykt i det siste. Også droppet i handicap, uttaler Tobias Hellgren.


OM BANEN: - Den er målt til 4,5. Dirt’en er rask, sier baneansvarlig René Naustdal.


* Prosentene i denne saken er basert på et tidlig forhåndsspill.