Klassiker nummer tre til Ami De Vega!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  30.09.2023
Artikkelbilde
Ami De Vega og Jan-Erik Neuroth har koblet grepet på innvendige Irish Fire og Elione Chaves. - Han har egentlig bare gjort gode løp i hele år, sier Jan-Erik om hesten som nå trolig går til vinterhvile. Foto: Svensk Galopp

Lørdag, på Göteborg, vant Ami De Vega årets utgave av Svenskt St. Leger. Den norske Derby-vinneren tok dermed klassiker nummer tre for Stall Perlen og Wido og Jan-Erik Neuroth. Strålende levert! 


Wido Neuroth, som trener, tok dermed sin 91. og det som kan ha vært den siste klassiske seieren i en glitrende karriere. Den første kom med Greek Song i 2000 Guineas i 1977. 
Men det kan også bli 92. Thunder Sea, også den fra Stall Perlen, er en mulig starthest for Neuroth-stallen i Norsk Oaks - og skal eventuelt regnes med vinnersjanse. Løp siste gang 6. august, var da treer i Svenskt 

* Stall Perlen, Bente og Magne Jordanger, eier og er oppdretter av Ami De Vega. Dette var den tredje Perlen-seieren på rad i Svenskt St. Leger.



Førstepremie: SEK 415.000 kroner. Ami De Vega (Svensk Galopps bilde over) har nå seks seire i karrieren på ti starter. Jan-Erik Neuroth har ridd i alle løpene.
Tre klassikere er inne på CV-en; Norsk Derby og St. Leger og Svenskt St. Leger.
Den 3-årige hingsten har vunnet løp på fire forskjellige baner: Bro Park, Øvrevoll, Jägersro og Göteborg i den rekkefølgen.
Ami De Vega har aldri vært på Göteborg tidigere. Han var litt ukonsentrert hele veien, sprang og tittet. Dessuten mistet vi litt balanse i de innvendige sporene der banen var litt ujevn. Det var først da vi kom ut på litt bedre underlag lengre ut i banen, at han øket farten. Han var egentlig ikke spesielt sliten i mål, sa Jan-Erik til intervjuer David Crona i etterkant.
Irish Fire, trent av Bent Olsen med Elione Chaves "in the irons", var tapper toer i St. Leger på Göteborg.