Knut: - Imperial Dawn vår beste sjanse

Skrevet av Tom W. Johannessen,  19.09.2023
Artikkelbilde
VINNERHEST: Imperial Dawn har vært fire ganger i vinnerpaddocken i år. Den Knut O. Arnesen-trente hesten har samarbeidet godt med rytter Carlos Lopez i den vanskelige startfasen. Foto: Hesteguiden.com

Han har 17 vinnere på 82 løpsdager. Flytsonen varer for Knut O. Arnesen. Med åtte starthester denne onsdags-lunsjen vil det overraske om ikke veteran Arnesen er i vinnerpaddocken igjen.

- 2 Fornham St. Martin (V4-2/V5-1, Nora Hagelund Holm) er en nyimport som bare har startet på all-weather. Beveger seg fint på Øvrevolls dirt. Vi sender ham ut for at vi skal lære ham å kjenne. Det er en fin hest, men han trenger tid. Så ikke i år – for å si det sånn. Ingen store forventninger onsdag.

- 7 Approach Glory (V4-2/V5-1, Andreas Tapia Dalbark) har vært skada; en sårskade på transporten til Gøteborg. Det er mange hester uten form her. Bare ikke banen blir for tung, skal dette være en ok sjanse. Kommer nok til å dra
avgårde sammen med Brazuca. Jeg er litt opp på begge disse to. Vanskelig å skille dem, jeg holder kanskje en liten knapp på Approach Glory.

- 8 Brazuca (V4-2/V5-1, Manuel Martinez) vant en 1370 for en måned siden. Hesten er i orden, og distansen er midt i blinken.

- 10 Imperial Dawn (V4-3/V5-2, Carlos Lopez) har vært flink. Fire seire så langt i år. Carlos har ridd den to ganger og fått den ut av boksene begge gangene. Stod igjen 2-3 lengder i Fegentri-løpet sist og var bare slått én lengde på 900 meter. Har et veldig fint løp nå; gress passer. Imperial Dawn er vår beste sjanse.

* Red. anm.: Imperial Dawn var en 9-prosenter i spillet kl. 10.00 onsdag.


- 11 Machine Gun (V4-3/V5-2, Manuel Martinez) har vært et lite eventyr i år, fem seire i 2023. Gjør aldri et dårlig løp. Vil alltid være med når «kammerata» drar på løp. Men er bedre på dirt enn gress, 1100 er distansen. Uansett; jeg tror han er med framme igjen.

- 14 Red Valley (V4-4/V5-3, Willa Synøve Marcussen Schou) skuffa meg veldig sist, men fikk heller ikke noe optimalt løp. Jeg velger uansett å ligge litt lavt etter den prestasjonen. En premie er bra.

- 4 Caio Shark (V5-4, Malin Holmberg) var litt sliten etter St. Leger - og sliter også litt med høvene. Men dette er en fin hest. På papiret ser dette ut som en bra sjanse. Malin får la han gå som han vil i dette løpet.

- 4 Canmore (V5-5, Manuel Martinez) vant sist, men er bedre på dirt enn på gress. 1370 meter er litt i lengste laget, spesielt hvis banen blir tung. Og det blir den nok. Synes ikke han er inne med veldig god vinnersjanse denne gangen, sier Knut til ovrevoll.no.

 

Susanne Sivrup-Rosenqvist: - Han bør være blant de tre, og det er ikke umulig å vinne

Hun kommer til Øvrevoll med veteranen Sir Walter. (Se Svensk Galopps bilde over). Susanne Sivrup-Rosenqvist trener familiehesten som har 12 seire på 85 starter, 4 av dem tatt i år.

- 2 Sir Walter (V4-1, Michelle Rosenqvist) trener bra – og har tatt det siste løpet fint. Han var god treer da, men Michelle (datter og rytter Michelle Rosenqvist, red. anm.) sa hun skulle ha ventet lenger. Han startet sesongen på 46 i formtall, står nå på 57. Men han løper nok opp til tallet, og jeg er litt optimist. Sir Walter bør være blant de tre, og det er ikke umulig å vinne. Han er ikke avhengig av fronten. Det er en stor og sterk hest. Han pleier å ha meg på ryggen, så han er vant til å bære vekt. Den «bjudar jag på»! sier Susanne til ovrevoll.no

 

Malmborg med to fra Bro

 

Hun er Bro Park-trener og velger denne gangen å ta lunsjen på Øvrevoll. Caroline Malmborg har to hester i V4-4/V5-3 og har vanskeligheter med å skille duoen.

- 1 Douze Points 
(V4-4/V5-3, Ulrika Holmquist) har gått jevne løp uten stor uttelling de siste gangene. Er mer sterk enn speedig. Skal passe godt på Øvrevoll. Bra spor.

- 3 Princeton Graduate (V4-4/V5-3, Christopher Roberts) gjør kanskje sine beste løp i Norge. Vi har hatt syke hester, han har vært én av dem. Ok nå. Også han er mer sterk enn speedig. Det er 15 hester i feltet, men med riktig løp, kan han være der. Vanskelig å skille mine, kanskje, kanskje et lite pluss på Princeton Graduate, sier Caroline til ovrevoll.no.

JAN-ERIK NEUROTH kommer fra en sterk 4. plass med Wido Neuroth-trente Seneschal i Stockholm Cup (Jan-Erik: "Litt kort og litt for treg i starten. Ellers kunne det gått"). I dag blinker han ut 11 Golden Ticket (V4-4, Gina Mathisen) som den beste sjansen: - Må bare ikke ha for tung bane eller en stopp på det korte oppløpet, sier Jan-Erik til ovrevoll. no før løpene.

OM BANEN: - Den er 5,0. Altså en myk bane i dag, melder baneansvarlig René Naustdal. 

Nathalie: - Jeg er positiv i dag!

Hun vant to sist og er på offensiven etter en ganske tung periode. - Jeg er positiv i dag. Og jeg håper, sier Nathalie Mortensen som kommer til Øvrevoll med hele ti hester (Grey Runner, trent av Bodil Blomquist, står oppstallet hos Nathalie/Annette Stjernstrand). Hun blinker ut to - i denne rekkefølgen: Started It All (V4-1) og For A Better Day (V4-2).

- 5 Started It All (V4-1, Thuva Hjalmarsson, 21-prosenter) trener supert; ganske likt med Astron. Ble fotoslått som toer sist; slapper bedre av i løpene nå. Stallens beste sjanse onsdag. Thuva (Hjalmarsson, red. anm.) rir godt. Men jeg nevner at heller ikke 6 Laoch Liath (V4-1, Charlotta Ericsson) er uten vinnersjanse her.
- Står bra til i handicap og bærer vekt. Jockeyen er dyktig, men hesten må ha sitt løp - for å si det på den måten.

- 5 For A Better Day (V4-2, Elione Chaves, 8-prosenter) trener "jättefint". Mistet en sko sist. Jeg tror mye på denne hesten etterhvert. Chaves opp i dag. En 3-åring, men det er absolutt en vinnersjanse, sier Nathalie til ovrevoll.no.

Hun obs'er også litt på 6 Green Zabeel (Nathalie Mortensen rir) i V4-3: - En veldig trivelig hest som er blitt sterkere i kroppen. Spørsmålstegn på vekten - og er kanskje også bedre på rask bane. Men den bør være blant de tre, sier hun og rangerer samtidig 13 Thunderboy (V4-4, Nora Hagelund Holm) foran 2 Ruby Carlras (V4-4, Nathalie Mortensen rir) i V4-avslutningen. - Thunderboy kan vinne igjen. Har fått bedre selvtillit nå etter seieren sist. Ruby Carlras er en fin hest som trener bra, men det er spørsmålstegn på rytter'n, analyserer Nathalie som veldig ofte treffer godt når når hun går gjennom sjansene.