Niels: - Litt for spennende!

10.09.2023
Artikkelbilde
Slava Ukraini (nærmest) og Carlos Lopez er først på streken, sølvet går til Maxmartin og Oliver Wilson. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Slava Ukraini, og Carlos Lopez, måtte ha hjelp av et målfoto for å beseire tapre Maxmartin med Oliver Wilson. – Litt for spennende, sa Niels Petersen om Breeders’-dagen på Bro.


Førstepremien til Slava Ukraini (Stald Handshake) i Breeders’ Trophy Classic var mektig: SEK 827.778. Det endte altså godt sett med Petersen-øyne: - Alt ble feil. Og det var fryktelig langt frem. Men han er en god hest, derfor vinner han, sa Niels til ovrevoll.no da Bro-fasiten var klar. Den var på ingen måte dårlig for champion-treneren: Første- og tredjeplass (Cotton Eye Joe) i Breeders’ Trophy Classic.

Chianti til topps

Breeders’ Trophy Mile ble vunnet av Chianti (Se Svensk Galopps bilde over) etter et sterkt ritt av Sandro De Paiva. Han ga ledende Titannia det som var av trykker og seilte inn til seier verdt 400.000 svenske kroner for hardsatsende Miga Horses A/S.
Litt kort og litt for rask bane var nok ingen yndlingsmelodi for Hear The Drums i dette løpet.
Ellers en sterk sølvmedalje til Wido Neuroths Appelino (Sandra De Paiva) i Tommy Gustafsson Memorial verdt 200.000 kroner. Elione Chaves vant med Bent Olsens Kis som ledet hele veien.

* Niels Petersens-stallen hentet hjem 1,5 millioner svenske kroner på Bro søndag. Niels nærmer seg nå Lennart jr. Reuterskiöld på toppen av den svenske statistikken. Elione Chaves topper blant jockeyene foran P-A Gråberg og Carlos Lopez som har best seiersprosent i denne trioen (20). Carlos har nå vunnet 88 løp i fire forskjellige land i 2023.