Silja: - Sticky Chance den beste sjansen

Skrevet av Tom W. Johannessen,  13.09.2023
Artikkelbilde
Trener Silja Støren er i flytsonen. 31. august vant hun tre løp - med Sticky Chance, Corazon De Leon og Queen of Antarktis. På papiret ser hun sterk ut også denne torsdagen. Foto: Hesteguiden.com

Silja Støren har hatt grunn til å smile i 2023. 17 seire på 63 starter og over 26 i seiersprosent er flotte tall å lene seg på. – Beste sjansen torsdag? Sticky Chance, sier Silja til ovrevoll.no

* Hun legger til et lite «kanskje». Fem starthester kommer ut fra formstallen, ingen av dem i klassen for sjanseløse. Med andre ord ikke helt lett å skille. 31. august var Silja tre ganger i vinnerpaddocken. Hun sier neppe nei takk til en reprise. 34-åringen fra Melkeveien på Vettakollen er løpsdagens nøkkeltrener.
Kl. 12.00 torsdag var Sid Game i V65-3 en 60-prosenter; Sticky Chance i V65-2 en 25-prosenter. 

- 3 Corazon De Leon (V65-1, Mathilde Dupuy) vant i siste start. Kommer ut i et lite felt og kan gjenta. 1370 meter er kanskje hans beste distanse.

- 3 Sticky Chance (V65-2/NM for 2-åringer, Maikel Narvaez Bravo) vant på 900 meter i siste start. 1170 går sikkert fint. Flott hest. Stoppet på 1370 meter i debuten; vekt rundt magen og tung bane. Som sagt; jeg velger denne som stallens beste sjanse.

- 6 Sid Game (V65-3/NM for 3-åringer, Maikel Narvaez Bravo) har fire av fem i år og løpt inn 413.000 kroner. Vant på Derby-dagen. Ytre sving og langt oppløp nå. Og ikke tungt. Burde ha en god sjanse igjen. Maikel (Narvaez Bravo, red. anm.) kjenner henne ikke like godt som Manuel (Martinez, utestengt torsdag, red. anm.), men jeg tror det skal gå greit.

- 4 Buckyboss (V65-3/NM for 3-åringer, Andreas Tapia Dalbark) var bra sist, er liten og lett og hadde fordel av banen da. Er normalt bak Sid Game, men er i utvikling. Og skulle det komme en overraskelse i løpet, kan den komme herfra. Jeg sier det på den måten.   

- 3 Heart Of Kabeir (V65-6, Maikel Narvaez Bravo) har vunnet tre av syv i år. Slått med hals i de to siste startene. Har gått fra 65 til 81 i formtall. På et eller annet tidspunkt stopper det opp, men jeg tror hun kan vinne. I hvert fall en trippelsjanse, uttaler Silja.


Cathrine: - Jeg tror på flere torsdag

Hun vant to løp sist – og var i tillegg god på forhånds-info’n. Cathrine Erichsen (Se Hesteguidens biøde over) flagget klar seierstro på 5. valget Charlie Boy som vant greit. Hun har fem starthester torsdag. – Buckyboy, Kill That Cat og Leo Boy er de beste sjansene. Jeg tror på flere, uttaler Cathrine til ovrevoll.no.

- 4 Kill That Cat (V65-1, Elione Chaves) vant sitt første løp i siste start, en seier vi har ventet på. Har en ok oppgave igjen og regnes.

- 4 Leo Boy (V65-2/NM for 2-åringer, Elione Chaves) var bra sist som toer på 900 meter. Bedre distanse nå, den passer. En vinnerkandidat.

-  8 Lady Fabiola (V65-3/NM for 3-åringer, Elione Chaves) er vi litt usikre på. Gress nå, kanskje dirt er «greia»?

-  1 Buckyboy (V65-6, Elione Chaves) bør ha en ok sjanse. Dirt passer; vant en 2400 på dette underlaget 29. juni i år.

- 2 Two Times (V65-6 , Willa Synøve Marcussen Schou) skal ha litt lengre løp – og må nok ytterligere ned i handicap, sier Cathrine.



Arne O. Karlsen: - Han er i orden og klar for løp

Macjack har startet 81 ganger og vært 12 ganger i vinnerpaddocken (Se Hesteguidens bilde over). To seire viser årets fasit. Torsdag kommer han ut etter pause siden 27. juli. Dette er en fighter som alltid må regnes i sin klasse.

- 1 Macjack (V65-1, Andreas Tapia Dalbark, Arne O. Karlsen trener) er i orden og klar. Det er ikke snakk om noe "trenger løpet". Har ikke startet grunnet mangel på løp. Har ikke vunnet på 1600 og 2400 gress, men står med tre seire på 1370 meter. Ble toer, slått med hode av Purple Ace på samme distanse i juni fjor. Også da med Andreas Tapia Dalbark. Kan gå full speed på 1400 meter. Er ikke så glad i hard bane, det er eventuelt et minus, sier trener Arne O. Karlsen - som aldri er slått på forhånd.

 

Jojo Trick og Titanium Carlras fra Nathalie 

Hun er som vanlig, på en torsdag, på vei til Øvrevoll. - Men jeg har ingen form på hestene, sier Nathalie Mortensen (se Svensk Galopps bilde over) som imidlertid, og naturlig nok, håper på bedre tider. - Det har kanskje vært litt fremgang i trening. Jojo Trick og Titanium Carlras er de beste sjansene, sier hun til ovrevoll.no om hestene "morsan" Annette Stjernstrand står som trener for.

- 4 Titanium Carlras (V65-4/V4-2, Alvano Sainz) gjør det bra, men jeg har ikke vært helt fornøyd med ham i trening den siste uken. En stor og tung hest; jeg er litt usikker på 900 meter, men jeg tror faktisk han er "snabb" nok. Vanskelig å skille mine to i dette løpet.  

- 6 Jojo Trick (V65-4/V4-2, Matyas Luka) trener jo "himla" bra. Har imidlertid mistet en uke med sykdom; det skal nevnes. Dette er en 3-åring mot eldre - men en fin hest. Jeg håper jo stadig, vi får bare se. Rytteren vet jeg ingenting om.
Red. anm.: Nathalie Mortensen rangerer sine hester ganske likt i dette løpet. Titanium Carlras var en 16-prosenter kl. 12.00; Jojo Trick en 1,5-prosenter. 

- 8 Thunderboy (V65-5/V4-3, Mie Blichfeldt) har jeg vært "besviken" på i år. Han kan springe, men det er en lat hest. Høy vekt mot dårligere hester - og sand nå. Det går an å håpe.

- 3 It Is What It Is (V65-5/V4-3, Judith Dickson) var bra treer på Bro sist. Går stadig bedre i jobbene. Jeg er litt "opp" her selv om Thunderboy i utgangspunktet er en bedre hest, uttaler Nathalie Mortensen.
 

 

Bra sjanse for Tambora Queen i V65-6
Annike Bye Hansen har naturlig nok blikket rettet mot Stockholm og søndagen med Hard One To Please. Men hun tar gjerne med seg en torsdags-seier for 5 Tambora Queen (V65-6/V4-4, Sandro de Paiva. - En bra sjanse. En dirt-hest som bare var slått fire lengder på gresset sist; jeg var veldig fornøyd med henne. Hun kan ris på alle mulige måter. Hvis det ikke er noen andre som går; kan Tambora Queen være tethesten, sier Annike.  

* Carlos Lopez leder jockeystatistikken på Øvrevoll med 25 seire og er tilbake i salen igjen torsdag. Carlos har per onsdag vunnet 88 løp i fire forskjellige land på åtte forskjellige baner i 2023.  

* Rebecca Stålhandske vant tre løp på Jägersro i lunsjen onsdag.