Tips til løpene torsdag 14. september

Skrevet av Ola J Jakobsen,  13.09.2023
Artikkelbilde
Sid Game ©hesteguiden.com

Sid Game vinner igjen.

På Derbydagen vant Sid Game som stor favoritt. Distansen den dagen ble endret til 1730 som betyr to svinger og kort oppløp. Sid Game forsvarte seg tappert og vant til slutt knepent. Nå er distansen 1600, det blir lettere bane, og jeg tror Sid Game vinner igjen. Det er et par revansjesugne hester i løpet som kan utfordre favoritten. Jeg tror han leder fra start til mål.

Merk at første løp, V65-1 går kl. 18.15.

Last ned programmet HER

Løp 1  V65-1  Norsk Forening for Fullblodsavl Løp, 1370 gress

En litt vrien innledning på omgangen. Corazon The Leon vant knepent sist han var ute. Bærer lite vekt igjen og drar fordel av det. Skal normalt også være rask nok fra start. Kill That Cat vant fortjent sist.  Er i form og kan legge på til to strake. Pirlo vinner hvis han vil, men her står det på viljen. Har også rukket å bli ti år gammel. Macjack mangler litt på den fine vårformen. Har hatt en liten pause, og kan ha funnet tilbake der han var. The Singing Butler er rask nok fra start og vil sikkert lede lenge. Spørsmålet er om det er litt for langt.

3 Corazon The Leon – 4 Kill That Cat – 2 Pirlo  Outs: 1 Macjack

Løp 2  V65-2  Norsk Mesterskap for 2-åringer, 1170 gress

Leo Boy hentet nesten Sticky Chance sist. Tror førstnevnte lærte mye av det løpet og er forbedret. Tror også distansen skal passe midt i blinken. Sticky Chance er rask fra start. Så lenge ut til at seieren sist skulle bli enkel, men stoppet litt på slutten og ble berget av målstreken. Devil In Disguise gikk absolutt godkjent på derbydagen. Har møtt bedre hester enn dette tidligere og kan fort vinne. Skal holde med disse tre. Garderer du videre så er Last Orders en hest som må på bongen. Trener Arnesen snakket varmt og hesten før løpet sist.

4 Leo Boy – 3 Sticky Chance – 6 Last Orders  Outs: 1 Devil In Disguise

Løp 3  V65-3  V4-1  Norsk Mesterskap for 3-åringer, 1600 gress

Sid Game har vært den beste norskoppdrettede 3-åringen i år. Seieren sist var imponerende selv om det ble tight opp mot mål. Drar fordel av at distansen denne gang er kortere. Vanskelig å skille Flower Power og Buckyboss. De var like gode sist de møttes. Setter Buckyboss først da formen er stigende. Lady Fabiola skuffet sist på en tung bane. Med bedre feste så kan hun vise handicaptallet sitt.

6 Sid Game –  4 Buckyboss – 8 Lady Fabiola  Outs: 1 Flower Power

Løp 4  V65-4  V4-2  Longines Fegentri World Championship Mixed Race, 900 gress

Azure World er lynrask fra start og vil lede lenge. Har imponert i hele år og går sjelden et dårlig løp. Imperial Dawn elsker distansen og har vunnet hele fire løp i år. Også en seiersmaskin som må krysses. Titanium Carlras er aldri mye slått. Trives også på Øvrevoll. Bartat er normalt en hest som trives bedre på dirt, men er droppet i handicap og kan på en god dag.

3 Azure World – 5 Imperial Down – 2 Bartat  Outs: 4 Titanium Carlras

Løp 5  V65-5  V4-3  DD-1  Fegentri Longines World Lady Riders, 1750 dirt

Dragonfly har ikke vært like jevn som i fjor, men prestasjonen sist viser at formen er stigende. Kan fort være overlegen. Bobby The Brown vant med mist mulig margin forrige torsdag. Har kommet litt opp i handicap, men har en dyktig jockey på ryggen som kjenner hest og bane. Kan være utslagsgivende. Moonflash går vi og venter på, vinner når du minst andre det. Det samme gjelder også Ede`s Garrinchi. Er ikke mye startet i år og synes han var såpass god etter lang pause sist.

4 Dragonfly – 6 Bobby The Brown – 5 Ede`s Garrinchi  Outs: 7 Moonflash

Løp 6  V65-6  V4-4  DD-2  Until June Handicap, 1750 dirt

Tambora Queen synes jeg faktisk gikk meget bra sist. Lå langt bak ut på oppløpet og var kun slått fire lengder i mål av gode hester. Får hun teten blir hun vanskelig å hente. Heart Of Kabeir klarte akkurat ikke å hente vinneren sist. Går sjelden et dårlig løp. Kan fort ha et par kilo til å gå på. Penfolds har vært langt unna den fine formen han hadde i fjor. Er droppet i handicap og skal være med i striden. Buckyboys prestasjoner svinger. Er litt avhengig av å være med fra start og har en speed som er god nok. Må med.

5 Tambora Queen – 3 Heart Of Kabeir – 6 Penfolds  Outs: 1 Buckyboy

 

V65-1: Alle 5

V65-2: 1-3-4

V65-3: 6 Sid Game

V65-4: 3-4-5

V65-5: 4-5-6-7

V65-6: 1-3-5            = 540,-

 

V4-1:  6 Sid Game

V4-2:  2-3-4-5

V4-3:  3-4-5-6-7

V4-4:  Alle 9         = 360,-