Tips til løpene torsdag 7. september

Skrevet av Ola J Jakobsen,  05.09.2023
Artikkelbilde
Ami De Vega ©hesteguiden.com

Derbyvinneren blir kveldens holdepunkt.

Årets norske derbyvinner Ami de Vega var helt overlegen da han vant sesongens mest prestisjefylte løp. Jeg tror den fine formen fortsatt er der og at han danser hjem Norsk St. Leger.

Løp 1  Maidenløp, 1600 dirt.

En småvrien start på dagen. Synes dette løpet er veldig åpent. Jeg setter Caramel Lizard først. Har til gode å vinne løp, men har vist ved flere anledninger at han kan. Gravity har vært slått av gode hester, sist i Dansk Derby. Spennende å se han på dirt. Happiness har gått mange gode løp i år. Kan lede hele veien. Kill That Cat kan bedre enn raden og er droppet i handicap. Vinner snart løp.

1 Caramel Lizard – 6 Gravity – 9 Kill That Cat  Outs: 2 Happiness

 

Løp 2  V65-1  Norsk St. Leger, 2830 gress

Ami de Vega var helt overlegen i Norsk Derby. Var tidlig med framme i løpet og avgjorde hel-enkelt. Tror han danser hjem denne klassiske utgaven også. Svenskegjesten Captain`s Choice var tredje i Norsk Derby. Gikk et solid løp. Nå har han prøvd banen og er helt sikkert forbedret. Det samme gjelder Marcella Bloom. Begge de to siste er solide utfordrere dersom favoritten skulle svikte. Atticus hadde ikke dagen sist gang han startet. I seiersløpet gangen før var han fryktelig god. Må forbedre seg.

1 Ami de Vega – 6 Captain`s Choice – 2 Atticus  Outs: 4 Marcella Bloom

 

Løp 3  V65-2  Øvrevoll Hesteeierforenings Klokkeløp II, 1980 Gress

Karen From Finance vant sist I Gøteborg. Avslutter alltid bra selv om prestasjonene i forkant av seieren har vært varierende. Steely Queen går på det jevne. Avslutter som førstnevnte alltid bra. Kan ta årets første her. Sir Walter er en seiersmaskin. Trives på alle underlag og kan ta åres femte. Spørsmålet er om handicaptallet har nådd toppen. Started It All vinner ikke ofte løp, men finner hun tilbake til fjorårsformen så kan hun fort vinne et løp som dette. Må være med fra start.

7 Karen From Finance – 4 Steely Queen – 8 Started It All  Outs: 2 Sir Walther

 

Løp 4  V65-2  V4-1  Ticmosic Handicap, 1170 gress

Youonlyliveonce går sjelden et dårlig løp. Nest sist så mistet han en sko og sist ble han slått av en bedre hest for dagen. Tror han leder i det lengste selv med høy vekt. Starlight Song har slått favoritten tidligere, men har fått noen kilo siden den gang. Får hun et løp på vent så kan hun slå favoritten. Canmore er avhengig av fast bane. Får han det så er han helt i toppen. Er mer enn god nok til å vinne. Lufu gikk et kjempegodt løp sist og var kort slått. Med enda litt forbedring så kan hun gå først over mållinjen.

6 Youonlyliveonce – 2 Starlight Song – 4 Lufu  Outs: 7 Canmore

 

Løp 5  V65-4  V4-2  Tiger Lily Handicap, 1100 dirt.

Hope And Glory er ingen seiersmaskin, men møter enklere selskap nå. Er også droppet en del i handicap. Oliver abonnerer på andreplasser. Årets første seier kan komme her. Black Million går på det jevne, men savner vårformen. Heia Pingu er det enten eller med. Er droppet i handicap og skal snart vinne løp. Kan bedre enn raden.

2 Hope And Glory – 6 Oliver – 3 Heia Pingu  Outs: 4 Black Million

 

Løp 6  V65-5  V4-3  DD-1  The Shadow Handicap, 1100 dirt

The Singing Butler har aldri vært bedre enn han er nå. Seiersløpet sist var imponerende. Vinner fort igjen fra et perfekt startspor. The Prince ble alt galt for sist. Kan mye bedre. Archers Ignite viser stor fart, men mangler det siste lille. Spent på å se han tilbake på dirt. Cobacabana vant sist i Gøteborg. Trives han på Øvrevoll så kan han vinne. Dette er et åpent spilleløp som må garderes.

3 The Singing Butler – 4 The Prince – 8 Cobacabana  Outs: 5 Archers Ignite.

 

Løp 7  V65-6  V4-4  DD-2  To Run Handicap, 1600 Dirt

Holiday nærmer seg toppformen. Gikk et godt løp sist selv om det kun holdt til tredje. Vinner snart løp. Corazon De Leon tok en fortjent seier sist. Formen er der og han vil igjen ende i toppen. Kan fort legge på til to strake. Spent på Miss Percy. Vant tidlig på sesongen og viser hun samme takter som i seiersløpet så er hun mer en god nok til å vinne. Gold Rush vil prøve å få front. Holdt en stund sist og har noe på gang. Kan overraske.

8 Holiday – 1 Corazon De Leon – 11 Gold Rush  Outs: 9 Miss Percy

 

V65-1: 1 Ami De Vega

V65-2: 2-4-7-8-9

V65-3: 2-6-7

V65-4: 2-3-4-6

V65-5: 1-3-4-5-8

V65-6: 1-8                  = 600

 

V4-1:  2-4-5-6-7

V4-2:  Alle 8

V4-3:  3-4

V4-4:  1-8-9           =  480