- Jeg trives veldig godt sammen med Lynghonning

20.09.2023
Artikkelbilde
Lynghonning ©hesteguiden.com

Amatørrytter Mie Blichfeldt var en lykkelig jente etter seiersløpet med Lynghonning (S.C.E.A. Haras De Miel). Vår regjerende amatørchampion tok årets fjerde seier, og sin andre strake med nettopp Lynghonning. -Det er veldig gøy å ri henne i løp. Vi fikk en perfekt start og gled til front. Fra den posisjonen ble det veldig enkelt til slutt. Det har vært en fin sesong for meg så langt, sa en fornøyd rytter Mie Blichfeldt. Trener Hallvard Soma har hatt en strålende sesong og kunne bokføre årets 14. seier. Trener Knut O. Arnesen fikk to vinnere og har nå 19 totalt i år. For øvrig satte Ola Jakobsen tipsene både i V4 og V5. Utbetalingen ble henholdsvis 1179 og 8894.

©hesteguiden.com

 

 

Brazuca ©hesteguiden.com

Femtevalget Brazuca (Academia) skar til front for Manuel Martinez. Den tre år gamle hoppen kjempet helhjertet helt hjem og holdt unna for et kobbel av angripere. Det var hennes andre seier i år. -Utrolig gøy å se henne vinne i dag. Jeg må få skryte av gjengen på stallen til Knut O. Arnesen. Det er fint å være en del av det, sa medeier Jannicke Eilertsen. Hun kunne fortelle at Brazuca nå er solgt til nye eiere. -Hun gikk et flott løp i dag. Det går virkelig bra for stallen og hele teamet jobber godt sammen. Jeg er også veldig godt fornøyd med nyimporten Fornham St. Martin som løp godt til tredje i sin debut på Øvrevoll, fortalte trener Knut O. Arnesen.

 

Corazon de Leon ©hesteguiden.com

Corazon De Leon (Stall MYM) har hatt en strålende høst og er i rivende utvikling. Han lå i baktroppen for Andreas Tapia Dalbark og hadde en del lengder å hente ved inngangen til oppløpet. Men da han fikk marsjordre gikk det fort, og han hentet igjen Imperial Dawn med god margin før mål. Dette var trener Silja Størens 19. seier på Øvrevoll i år. -Han er i meget god form og har en fin utvikling. Innsatsen i dag var veldig bra. Vi hadde en fin dag på Bro søndag også. Annenplassen til Hotline Bling var sterk, og All Star Bling leverte et supert løp til tredje. Vi gleder oss til resten av sesongen, oppsummerte trener Silja Støren.

 

 

Gravity ©hesteguiden.com

Carlos Lopez ga favoritten Gravity (Jens Haugaard mfl.) et pent løp underveis. Han lå plassert som fjerde og la hesten i angrep inn mot oppløpet. Resten ble lekestue og treåringen vant med drøye fem lengder. Dette var faktisk karrierens første seier. -Vi har hatt forventninger til denne hesten, men har møtt på litt utfordringer. Jeg må takke tålmodige eiere. Han har vært matchet mot tøffe konkurrenter, og i dag ble det enkelt. Jeg tror han kan ha mye å hente neste år, uttalte Niels Petersen. Han har hatt travle dager med løp, samtidig som det handles inn nye hester og han har besøkt den internasjonale suksesstreneren Aiden O´Brien. -Det var inspirerende og hyggelig. Det er viktig å søke utvikling andre steder og få nye impulser, fortalte Petersen.

 

Caio Shark ©hesteguiden.com

Caio Shark (Knut og Atle) og Penfolds galopperte sitt eget løp langt foran de andre i dagens femte løp. Malin Holmberg holdt unna med drøye to lengder til slutt foran Simly Minds som avsluttet forrykende. Dette var Knut O. Arnesens andre dagsseier. -Knut og Dusty har gjort en kjempejobb med hesten. Han har hatt sine problemer, men nå er vi på rett vei, smilte medeier Atle Walgren. -Han gjør et godt løp i dag for Malin. Jeg må si det var dumt av de andre rytterne å slippe oss med så mange lengder. Det nytter ikke på dagens bane. Det var fint å se han holde unna helt hjem, sa trener Knut O. Arnesen. Han fikk i tillegg med seg en annenplass og to tredjeplasser denne onsdagen.

 

Spirit of Cimarron ©hesteguiden.com

Spirit Of Cimarron (Stall Lilleville) har hatt en sterk sesong så langt. Ulrika Holmquist landet utvendig for ledende Canmore. De tilrev seg grepet på oppløpet og imponerte ved å holde enkelt unna med snaue tre lengder for Youonlyliveonce. -Dette var årets tredje seier og han har i tillegg fire tredjeplasser. Han har gått bra på gress tidligere også, og jeg synes han leverte et meget bra løp i dag. Jeg hadde god tro på forhånd også, fortalte trener Are Hyldmo.

 

Kjell Hroar ©hesteguiden.com

Kjell Hroar (Stall Birgitta) leverte en flott debut i avslutningsløpet. Toåringen lå i front hele veien for Elione Chaves og var mer enn tre lengder foran Exit To The Moon i mål. -Han gjorde det bedre enn forventet og det var gledelig å se. Det er først til neste år vi forventer mer av han, sa en fornøyd trener Cathrine Erichsen. -To seire og en annenplass på Bro søndag var bra. Og jeg må innrømme at jeg ble veldig rørt av Duca Di Como. Det skal nesten ikke gå an å prestere slik han gjør. Starten av løpet var helt utrolig, da han stormet ut to-tre lengder foran de andre. Som dere vet har han store utfordringer med det ene øyet, men han elsker å konkurrere og fortsetter å vise seg frem på absolutt høyeste nivå. Nå får vi vurdere litt hva vi skal velge av retning fremover, avsluttet Cathrine Erichsen.