Widos 90. klassiker

Skrevet av Thomas Gjelsås,  07.09.2023
Artikkelbilde
Ami de Vega ©hesteguiden.com

Ami De Vega (Stall Perlen) var gjort til stor favoritt i Norsk St Leger torsdag, og han skuffet ikke. Legenden Wido Neuroth, som er inne i sin siste sesong som trener, kunne dermed feire sin 90. klassiske seier i Skandinavia. Det er helt enormt! Jan-Erik Neuroth red Derbyvinneren inn til seier, men de måtte kjempe for å holde unna for en god Captain´s Choice.

– Vi prøver oss i Svensk St Leger neste gang, da håper jeg banen blir litt tyngre enn i dag. Ami de Vega stresser litt når banen er lett som i dag, han galopperte bedre i Derby. Uansett er jeg selvsagt fornøyd når hesten vinner. Det var ingen stor overraskelse at Captain’s Choice ble den tøffeste konkurrenten, han har løpt godt på lette gressbane i Frankrike, og vi visste han sto distansen, uttalte Wido Neuroth.

Stall Perlen er også oppdretter av Ami De Vega. Moren Amie Noire var en topphoppe for trener Wido Neuroth.

©hesteguiden.com

 

 

Kill That Cat ©hesteguiden.com

Kill That Cat (Stall Cat) avvæpnet Gravity tidlig på oppløpet og vant maidenløpet meget enkelt for Elione Chaves. Den norskoppdrettede fireåringen kan ha mere moro i vente. -Jeg hadde litt tro på at vi kunne være med i dag, og det var morsomt for eierne at han gjennomførte et så fint løp til seier. Stallen har slitt litt med sykdom, men vi har noen gode muligheter i kveld og håper det løsner, sa trener Cathrine Erichsen.

 

Karen From Finance ©hesteguiden.com

Det ble relativt stor strekk i amatørløpet med hele tretten hester til start. Séraphine gikk i front, mens Karen From Finance (Stall Svea Racing) lå i den bakre halvdelen av feltet. Aiden Jones lå avventende inn mot oppløpet, før han la henne i angrep midtveis på oppløpet. Da vekslet hun tempo umiddelbart og de fanget Started It All på målstreken. Dermed kunne Aiden Jones juble for sin første seier. Hesten er trent av svenske Sophia Andersson. -Jeg er selvsagt veldig glad nå. Jeg lå plassert et stykke bak og forsøkte å bedømme tempoet så godt som mulig. Hun tok virkelig tak i det de siste to hundre meterne og viste skikkelig speed. Det var viktig for meg personlig å få en seier og jeg har ambisjoner for fremtiden, fortalte rytter Aiden Jones.

 

Canmore ©hesteguiden.com

Canmore (Lars Arne Larsen og Knut O. Arnesen) radet opp seks seire i fjor, men hadde ikke vunnet løp i år før torsdagens start. Manuel Martinez satset fullt ut fra start, tok front og holdt unna helt hjem. Det ble en meget sterk seier foran en nærgående Youonlyliveonce. -Han gjør et flott løp til seier i dag og Manuel red et godt løp. Han rader nok ikke opp like mange seire som i fjor, men han trives veldig godt på sandbanen så det kan bli en flott høst. Vi får lete etter et nytt løp om ikke altfor lenge, uttalte Knut O. Arnesen.

 

 

Charlie Boy ©hesteguiden.com

Charlie Boy (Team Finn Kristiansen) var på hugget fra start og var med der fremme hele veien. Treåringen koblet et råsterkt grep på oppløpet og vant enkelt. -Det er en stor hest som trenger litt tid, og jeg tror nok han blir enda bedre neste år. Han viser litt av hva han kan i dag og Silje Strand red et veldig fint løp, sa Finn Kristiansen. -Jeg er enig i det Finn sier. Han stod fint til i dag og det var hyggelig å se at han gikk så bra i kveld, uttalte trener Cathrine Erichsens etter kveldens andre seier.

 

 Machine Gun ©hesteguiden.com

Machine Gun (Bibbi H. Hansen) hadde en vanskelig utgangsposisjon, men leverte et svett oppløp og tok igjen Desert Dust på mållinjen. Hesten har hatt en helt utrolig sesong så langt med hele fem seire. Det var kjempebra og Manuel rir som en «Gud» i kveld. Dette var årets femte seier for Machine Gun og stallens 16. seier på Øvrevoll i år. Hele teamet jobber veldig godt sammen, oppsummerte en tilfreds Knut O. Arnesen.

 

Bobby The Brown ©hesteguiden.com

Bobby The Brown (Team Bobby & Ida Tandberg) gikk rett til fornt i avslutningsløpet, og fra den posisjonen forsvarte han seg helt hjem. Gold Rush ble faretruende oppunder mål, men Bobby var først på streken. -Jeg var redd vi var slått rett før mål, men han kjempet meget tappert og tok en sterk seier, sa medeier Ida Tandberg. -Nå har stallen vunnet 13 løp og det er like mange som i hele fjor. Han kjempet helhjertet helt til mål, og var tøff som klarte å holde unna, avsluttet trener Hallvard Soma.