To nye seire til "Jocketa Noruega"!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  18.02.2024
Nora Hagelund Holm setter inn India Terca, fra startspor 14, lørdag kveld. Foto: Skjermdump Hipódromo Chile

«Jocketa Noruega» er tilbake i vinnerpaddocken. Fredag vant Nora Hagelund Holm på Club Hipíco de Santiago; lørdag ble det én seier på Hipódromo Chile.

Nora, fra Blaker og Øvrevoll, har dermed vunnet syv løp i Chile denne sesongen. 25-åringen var tilbake etter en utelukkelse (seks dager) og en kort ferie i Rio.

Fanget favoritten på streken
Etter én dag med sykefravær satt seieren der med Theorias som hun også vant på i januar. Vinneroddsen var 10. På ryggen av India Tercia, dagen etter, var spillerne heller ikke med. 23 ganger på Nora og India Terca på en 1200 meter med 14 hester. Nora og India Terca fightet kraftfullt de siste 100 og fanget favoritten Lecclerc og topprytter Miguel Guiterrez på streken.

* Nora, som bor hos moren til championjockey Manuel Martinez, er hjemme i Norge igjen den 6. mars.

Gruppe 3 til William i Qatar
William Buick fortsetter i høy fart – og i høy seiersfart. Han tok én seier på Meydan fredag – der Sandro De Paiva ble toer i ett av løpene. Lørdag var William i Qatar, på Al Rayyan Racecourse. Der vant han, «comfortably», H.H. The Amir Trophy på ryggen av velkjente Rebel’s Romance (vinner av tre Gruppe 1-løp i 2022). Løpet har Gruppe 3-status og førstepremien var rekordhøy i denne type løp. Nesten 15 millioner inn til eier Godolphin, Charlie Appleby trener. Rebel's Romance går trolig videre til Sheema Classic på World Cup-dagen i Dubai 30. mars.
Onsdag rir William to på Kempton, bl.a. den spennende 3-åringen Notable Speech i «European Road The Kentucky Derby».

* Frida Valle Skar, fra Malm i Nord-Trøndelag, vant løp både torsdag og fredag på Chantilly i Paris.
Hun startet galoppveien hos Nora Hagelund Holm og pappa Steinar Holm og vant tre løp på Øvrevoll i 2016 før overgang til Frankrike. - Det går veldig bra nå, sier Frida til ovrevoll.no.
Hun er nr. 27 på den franske statistikken i øyeblikket.
582 jockeyer og lærlinger er registrert i Frankrike i 2024. I dag, søndag, rir Frida ett løp på Nimes nesten 60 mil sør for Paris. Hun sitter på hesten Badass som hun vant med den 19. november på samme bane.