Nora i flytsonen, seier nummer tre!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  16.01.2024
Artikkelbilde
FØRST I MÅL: Nora Hagelund Holm og Theorias vant løp nummer 16 på Club Hípico de Santiago. Skjermdump: Club Hípico de Santiago

Nora Hagelund Holm er i flytsonen i Chile. Tidlig natt til tirsdag norsk tid satte hun seg opp på 3-årige Theorias med raden 7-3-7-4-9. Nå kom 1-tallet, Noras tredje Chile-seier denne sesongen.

«Jocketa Noruega» Nora Holm, 25 år, har dermed vunnet fem løp i Chile de to siste sesongene. Yvonne Durant stoppet på fire, på fire forskjellige baner, den gang hun var en norsk sensasjon i Santiago. Byen er som kjent Chiles hovedstad med nesten seks millioner innbyggere.

Offensiv hele veien
I et felt med 15 hester red Nora offensivt på ryggen av Theorias, en frisk 12-oddser i det som var løp nummer 16 av 18 på Club Hípico de Santiago. Duoen lå fremme hele veien (1000 meter med sving på gress) og svarte kontant da Rafael Cisternas prøvde et siste angrep med Tinto de Verano. For øvrig; Nora fra Blaker og Øvrevoll var eneste kvinnelige jockey mot 14 chilenske menn i seiersløpet. Hun fortsetter altså å markere seg tross veldig mange ritt på høyoddsere.

* Nora, som bor hos moren til championjockey Manuel Martinez i Santiago, er ventet hjem til Norge i begynnelsen av april. Hun har dermed god tid til å pynte på sine allerede pene tall på hesteryggen i Chile.
Og som hun selv sier; «jeg utvikler meg stadig som jockey her nede».