Oppdatert Forbuds- og karenstidsliste

05.01.2024
Artikkelbilde

DNT og NGs Forbuds- og karenstidsliste er oppdatert i samarbeid med de andre skandinaviske landene gjennom NEMAC. Her er de viktigste endringene/presiseringene i listen som gjelder fra 01.01.24.

1. Krav til hvilke opplysninger som skal angis i helsekortet skjerpes ved at også diagnose eller symptom, samt lokasjon skal angis:

  • Dato og klokkeslett for behandlingsstart og behandlingsslutt, diagnose/symptom, lokasjon, virkestoff/preparatnavn/metode, mengde, administrasjonsmåte, karenstid og behandlers navn skal være ført jf. Antidopingreglement.

Som ansvarlig trener har du ansvar for at alle karenstidsbelagte behandlinger hesten får føres i hestens helsekort. Dette gjelder både behandlinger du selv gjør, slik som f.eks. parasittbehandling, sårbehandling og bruk av karenstidsbelagte linimenter, men det er også ditt ansvar å sørge for at veterinæren skriver inn de behandlingene h*n gjør.

2. Lokalanestesi av øye med oksybuprokain, proksymetakain eller tetrakain er tatt inn i karenstidslisten med 96 timers karenstid.

3. I tillegg er karenstidslisten oppdatert med nye legemidler registrert til hest.

Alle endringer er markert med rødt.

Du finnner komplett oversikt og dopingreglementet under REGLEMENT på våre hjemmesider:

https://ovrevoll.no/Reglement/