Nr. 99 for William, kan ta nr. 100 søndag

Skrevet av Tom W. Johannessen,  07.07.2024
Artikkelbilde
William Buick og Cinderella's Dream til topps i New York. Arkivfoto: Dubai Racing Club

William Buick, på Cinderella’s Dream, vant lørdag Belmont Oaks Invitational Stakes. Seieren i New York var Williams nummer 99 i Gruppe 1-løp. I dag kan han ta nummer 100 på Deauville.


* Klokken 16.07 sitter han opp på nestfavoritten Romantic Style i Gruppe 1-løpet Prix Jean Prat, favoritt i løpet er Kikkuli med Ryan Moore. Buick vs. Moore i storløp har som kjent vært en gjenganger i verdensgaloppen det siste ti-året. William og Romantic Style har fått startspor 2.

Det startet med Bank On Benny
William Buick har nå vunnet 2202 løp i en karriere som i seierssammenheng startet med Bank On Benny på Salisbury den 27. september i 2006. Den første Gruppe 1-seieren kom med Lahaleeb, trent av den tidligere engelske landslagsspilleren i fotball, Mick Channon. Året var 2009.

Fem av seks for Cinderella’s Dream
Tilbake til 3-årige Cinderella’s Dream: Hun tok lørdag karrierens seier nummer fem på seks starter. Distansen var 1900 meter i Belmont Oaks. Førstepremien lørdag var nesten tre millioner kroner. 1000 Guineas-løpet på Newmarket er den eneste missen. Godolphin eier, Charlie Appleby trener. En fin tilbakekomst til vinnersirkelen for alltid sympatiske Charlie som hadde en svak uke på Royal Ascot der William vant to, men ingen for Charlie Appleby.
På ryggen av Legend Of Time ble William treer i Belmont Derby lørdag. Vant her, med hode, gjorde Trikari med evigunge John R. Velazquez. Mannen og jockeyen, som kommer fra Puerto Rico, er en absolutt veteran i salen. Han blir 53 år i november.

* William Buick har nå vunnet syv Gruppe 1-løp i 2024. Vinnerhestene er: Measured Time (2), Rebel’s Romance (2), Notable Speech, Master Of The Seas og Cinderella’s Dream.

* Klokken 13.23 søndag inntar Thunder Sea, trent av Jan-Erik Neuroth og ridd av Sandro De Paiva, startboksene i et Listed-løp for hopper i Hamburg. Ni hester gjenstår i løpet etter tre strykninger.

SISTE FRA FRANKRIKE: Det gikk ikke veien for William Buick og Romantic Style i Prix Jean Prat. Den franske hesten Puchkine vant løpet til 35 ganger pengene. Romantic Style endte som sistehest av 12.

SISTE FRA TYSKLAND: Stall Perlens Thunder Sea startet som tredjefavoritt i Listed-løpet (Japan Racing Association Trophy) for hopper i Hamburg søndag. Hun ble nummer åtte av ni startende hester i et løp som ble vunnet av 8-oddseren Narmada med jockey Martin Seidl. - Hun fikk en trøkk på oppløpet og tapte vel et par lengder, men hun var ikke god nok til å vinne her uansett. Thunder Sea holdt farten i et felt med sterke hester. Kanskje prestasjonen kan ha hatt noe å gjøre med reisen, 12 timer på bil? Uansett gir dette meg som trener viktig erfaring. Ami De Vega? Han starter ikke i Tyskland før eventuelt til høsten. Det blir, som det ser ut, start i Sveaas-løpet som den neste oppgaven, sier Jan-Erik Neuroth til ovrevoll.no etter løpet søndag.

* Tysk Derby ble vunnet av Palladium (24 i odds), trent av Henk Grewe og ridd av 24-årige Thore Hammer-Hansen (hans første Gruppe 1-seier), sønn av Lennart Hammer-Hansen og født i Køln. Thore startet som amatørrytter i Tyskland, gikk videre til André Fabre i Frankrike før en viktig stopp og et gjennombrudd hos Richard Hannon i England i 2017. Vennskapet med William Buick var ingen dårlig døråpner til Hannon.
Winterbaum, som endte opp som spillefavoritt med Oisin Murphy, ble nummer seks i Tysk Derby. 

SISTE FRA POLEN: Per-Anders Gråberg, som er drøye 14 dager unna 50-årsdagen, vant Polsk Derby på hoppen Magnezja. P-A og Magnezja tok en avstikkingsmanøver på oppløpet, og duoen lot seg ikke fange. P-A har tidligere i år en sølv fra derbyløpet på New Zealand.

* 2-årige Tiego The First, trent av Pia Brandt og eid av Stall Perlen og Mr Ascot, gikk søndag til topps i Prix Roland de Chambure over 1400 meter på Deauville.