Tobias: "Det var mye igjen på tanken sist"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  10.07.2024
Artikkelbilde
Anna Pilroth og Tobias Hellgren er klare for en ny Øvrevoll-dag. Fort Dodge er den beste sjansen. Foto: Hesteguiden.com

Fort Dodge, 4 år, er ubeseiret på 900 meter på Øvrevoll. Torsdag kan han ta seier nummer tre på sprintdistansen. – Det var mye igjen på tanken sist, sier trener Tobias Hellgren til ovrevoll.no.  


                               

- 4 Masters Romance (V65-1, Malin Holmberg) har ikke vunnet hittil, men blir bedre og bedre. Hadde nok satt pris på litt tørrere bane.

- 5 Open Sky (V65-1, Anna Pilroth) var toer på Gøteborg den 7. juli etter gode Xotica. Da var det noe tungt. Både tiden og måten hesten gjorde det på, var bra. Kommer til å håndtere Øvrevoll nå. Dess mer regn, jo bedre.

- 4 Buddy Bob (V65-2, Anna Pilroth) har aldri vunnet på 1170 meter. Men går på mykt og kommer til å ta mange på slutten. Kan være med «å hugge» her.

- 2 Fort Dodge (V65-6/V4-4, Anna Pilroth) er en trivelig hest. Vant sist på 900 meter etter en litt langsom start. Det var mye igjen på tanken da. Det er startsporet i mot, det er en fordel å stå utvendig når det blir mykt og tungt. Jungle Vibes kommer til å ta railen og holde lenge. Men jeg tror vi tar ham på slutten.


Cathrine Erichsen: «Jeg holder en knapp på Leo Boy av mine»

Hun topper stadig trenerstatistikken foran Niels Petersen. – Vi kjemper på, sier Cathrine Erichsen (se Hesteguidens bilde) i kjent stil. Litt smårusk og en blank dag sist. Det kler henne ikke. Cathrine kan være tilbake i vinnerpaddocken igjen torsdag. 

2 Rosemary’s Baby (V65-1, Sandro de Paiva) har hatt problemer, blant annet med magesår. Er på rett vei nå. Har vunnet to av to. Dette er en liten hoppe som ikke trenger mye trening – så kanskje et lite obs.

- 3 Leo Boy (V65-1, Per-Anders Gråberg) har tre seire på fire starter. Vant 1. juni, men gikk ikke noe godt løp. Det har vært litt hoste og litt «issues». Skal være tilbake nå. Jeg holder en knapp på Leo Boy av mine. Han må vinne ganske greit her for å gå til Dansk Derby.

- 5 Lucky Diamond (V65-3/V4-1, Finn Kristiansen) trener bra. Nå er det Finn med fleksible blinkers. Så får vi se. Finn, han er en absolutt hedersfigur på Øvrevoll, sier Cathrine til ovrevoll.no.

P-A Gråberg: «Han var tung hele veien sist»

Per-Anders Gråberg er inne i en sterk sesong. Det er ikke noe nytt. Han fyller 50 år den 19. juli og er «on top of his game». Lørdag vant han Polsk Derby for andre gang. P-A har nå seks Derby-seire i fire forskjellige land og 2094 førsteplasser per onsdag formiddag.
Søndag, på Jägersro i Svenskt Derby, sitter han på Mendel’s Rock (Roy Arne Kvisla) med vinnersjanse i løpet som har 1.250.000 svenske kroner i førstepremie.

- 3 Leo Boy (V65-1, Cathrine Erichsen) var ikke på topp i løpet han vant 1. juni. Var tung hele veien og jeg tenkte tidlig; «dette går ikke». Men han var bra før det. Og han må vinne greit her for å gå til Dansk Derby.

- 6 Buckyboss (V65-2, Silja Støren) har et hardt løp her, sier P-A Gråberg til ovrevoll.no.

* Carlos Lopez topper jockeystatistikken med 14 seire. Manuel Martinez har ti så langt på Øvrevoll i 2024.