"Clauses Andy bør ha en stor sjanse"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  04.06.2024
Artikkelbilde
Parhestene Marie Lustig (t.h.) og Emelie Gustafsson har åpnet sesongen bra. Det kan bli en tur i Øvrevolls vinnerpaddock onsdag. Foto: Svensk Galopp

Marie Lustig er på gang – og på vei: Snaue åtte timer bak rattet fra Örkelljunga i Skåne til Øvrevoll i Bærum. Med seg har hun fem lunsjhester. – Clauses Andy bør han en stor sjanse, sier hun.

- 1 Clauses Andy (V4-1, Emelie Gustafsson, 15-prosenter kl. 22.00 tirsdag, red. anm.) har bedre forutsetninger nå med dirt og lengre distanse. Er en ganske entaktet hest. Det har alltid vær no’n ting, nå håper vi. Stallens beste sjanse onsdag. Vil ha feste i banen og kan gå både forfra og bakfra. Vi får se på tempoet i løpet

* Red. anm.: Clauses Andy har to seire på 39 starter; begge fra 2022-sesongen og begge seirene på distansen 2500 meter og dirt.

 

- 5 Clauses Flicka (V4-2/V5-1, Emelie Gustafssen) har jeg ingen forhåpninger til. Debuterer og skal ha rutine.

- 5 Millie Grazie (V4-4/V5-3, Emelie Gustafsson)
har levert bra. Stemmer det for henne, kommer hun til å gjøre et «hyfsad» løp. Blant de tre?  

- 7 Clauses Sheik  (V4-4/V5-3, Harry Willian Wessner) 
har ikke startet på en stund. Er en bror av Clauses Andy, har mer fart enn «Andy». Men den andre jeg har i løpet, Millie Grazie, er nok mer ferdig. Derfor tror jeg mer på henne.

- 4 Arwaag (V5-4, Emelie Gustafsson)
må bevise noe før jeg kan uttale meg om ham, sier Marie til ovrevoll.no om hesten som går under navnet «Arvid» på Lustig-stallen.

* Marie Lustig, som tok ut profflisens i 2013, har nå 25 hester i trening. Hun har fem seire i år; Layton (3), Headora og Khurshed (på Øvrevoll 9. mai) er seiershestene. Marie har 197 føretplasser i trenerkarrieren og nærmer seg et lite jubileum. Og som det står i presentasjonen av Marie Lustig på Svensk Galopp; «stallet är alltid skrälldugligt».


P-A Gråberg tror på debutanten

Han holder stadig flott form. Per-Anders Gråberg (se Svensk Galopps bilde over på Aurinko) leder i Sverige med 12 førsteplasser og er treer på Øvrevoll med seks; her er han foreløpig best på pengene.
I lunsjen onsdag rir han to for Caroline Malmborg, hester han kjenner fra sin hjemmebane og Malmborg-stallen. Caroline Malmborg har 25 i seiersprosent i Sverige i år.

- 1 Secret Royal (V4-2/V5-1, Caroline Malmborg)
har hatt masse problemer, bl. a. vært halsoperert. Debuterer og trener bra. En sprinter/miler-type som går bra på Bros dirt i trening; men det er stor forskjell til Øvrevolls dirt. Et sted må han begynne, dette er et billig lag. Har nerver, men det har sett bedre ut nå. Holder han nervene under kontroll, kan han vinne dette løpet. Absolutt.

- 3 Princeton Graduate (V5-5, Caroline Malmborg) liker å ligge i front. Vinner ikke ofte, men blir ofte toer eller treer, sier P-A Gråberg til ovrevoll.no.


To fra Cathrine og Finn
Cathrine Erichsen topper den foreløpige trenerstatistikken. Hun sender ut to i Finn Kristiansen farger, den ene med Finn "in the irons". Airtrix er et førstevalg i V4-1, Charlie Boy et sistevalg og en 6-prosenter i V5-4 kl.14.00. Her kan spillerne bomme, vi understreker kan, hvis vi skal tolke Cathrines uttalelser før løpene. 

- 2 Airtrix (V4-1, Finn Kristiansen) vant sist med P-A Gråberg. Så får vi se om Finn får til det samme. Er selvfølgelig ikke sjanseløs, men 69 kilo er mye på 2400 meter.

- 5 Charlie Boy (V5-4, Harry Willian Wessner) har fått et lite "oljeskift". Kan være forbedret. Vant en 1100 meter i september i fjor, uttaler Cathrine til rikstoto.no.