Kjempespurt til femte for Gill

Skrevet av Thomas Gjelsås,  02.06.2024
Artikkelbilde
Mondo Man spurtet raskest av alle til femteplass i Fransk Derby (G1) for William Buick i orange/svart drakt. Medeier Nils Petter Gill hadde all grunn til å smile bredt i Frankrike. Foto: Harald Dørum

Mondo Man startet i Fransk Derby (G1) søndag ettermiddag. Han gjorde en helhjertet innsats til femte og spurtet raskest av samtlige. Vant løpet gjorde Look de Vega og Ronan Thomas.

Nils Petter Gill har gledet seg stort til Fransk Derby, og han har all grunn til å reise hjem fra Frankrike med et smil om munnen. Mondo Man leverte et meget sterkt løp til femte og avsluttet best av samtlige. William Buick, som kom rett fra Engelsk Derby lørdag, plasserte Mondo Man bakerst. Da han la hesten i angrep på oppløpet gikk det styggfort, og Mondo Man var ikke langt unna fjerdeplassen. -For meg er dette en «once in a lifetime» opplevelse. Hele opplegget har vært fantastisk. William var godt fornøyd med hesten og sa at han trodde vi kan få mye moro med han fremover. Mondo Man er fortsatt urutinert og hadde nok sløst bort mye krefter hvis vi hadde vært mer offensive. For meg er det en drøm å være plassert i et stort internasjonalt G1-løp! Dette var stort og jeg gleder meg til fortsettelsen, sa en både glad og stolt medeier Gill på telefonen fra Paris rett etter løpet.

William Buick er inne i en veldig hektisk periode. Som vi skrev torsdag kom han rett fra G1-seier med Rebel´s Romance i Hong Kong. Han jakter sitt tredje strake championat i England og snart venter det store Royal Ascot-meetinget. Derbyseier ble det ikke i helgen, men William red prikkfritt både med Mondo Man og Ancient Wisdom som ikke nådde opp i England denne gang. Engelsk Derby ble vunnet av favoritten City Of Troy for duoen Ryan Moore og Aiden O´Brian.