-Han er i kjempeform

Skrevet av Thomas Gjelsås,  05.06.2024
Artikkelbilde
Macjack ©hesteguiden.com

Macjack (Showjumpers Racing Club) har hatt en meget god start på sesongen. På fire starter har den norskoppdrettede hedershesten vunnet tre løp. Denne gang ble han hardt presset av Princeton Graduate underveis, men på oppløpet hadde Elione Chaves full kontroll og de vant med to trygge lengder. -Han er i kjempeform. Elione og Macjack er en god match og trives godt sammen. Det er ekstra stas med eget oppdrett, og jeg tror han skal ha mer å hente i løpet av sesongen, smilte amatørtrener Arne O. Karlsen.

©hesteguiden.com

Clauses Andy ©hesteguiden.com

Clauses Andy (Reinhold Andersen AB) skygget ledende Airtrix underveis, og da Emelie Gustavsson la seksåringen i angrep vekslet han om og koblet et enkelt grep. Det tok litt i mot på slutten, men den Marie Lustig-trente hesten holdt sikkert unna for godt avsluttende Diggit. Amatørrytter Emilie Gustavsson tok årets andre seier på Øvrevoll. -Jeg får ri gode hester og er takknemlig for det. Det gikk fint i dag og det er alltid gøy å vinne løp, sa dyktige Emilie som ikke ville skryte for mye av seg selv.

 

Secret Royal ©hesteguiden.com

Per-Anders Gråberg var relativt optimistisk på forhånd til ovrevoll.no med Secret Royal (Royal Racing). Og debutanten skuffet ikke sine tilhengere. Fireåringen gikk rett til front, stakk unna på oppløpet og tok en imponerende seier med snaue tre lengder. -Dette var en fin debut og vi hadde god tro når vi reiste hit i dag. Det har blitt en lang dag, men det er det verdt nå. Det er første gang jeg debuterer med hest fra min stall utenfor Sverige og nå er vi godt fornøyd. Det skal være bra utvikling i denne hesten, fortalte trener Caroline Malmborg.

 

Fast Forward ©hesteguiden.com

Anna Pilroth red et perfekt løp med nestfavoritten Fast Forward (Tobias Hellgren). Honorah og Machine Gun duellerte foran, mens hun lå i dragsuget bak dem. På oppløpet satset Pilroth innvendig og rakk frem til seier med en snau lengde foran raskt avsluttende Fornham St Martin. -Det var godt å se han vinne i dag. Det var en lang tur å ta med en hest, men nå fikk vi betalt for innsatsen og da er vi fornøyd. Nå blir det en hektisk dag torsdag med nasjonaldagsgalopp og folkefest, oppsummerte Anna Pilroth.

 

Happiness ©hesteguiden.com

Happiness (Stall Fighting Spirith) lå midt i klynga underveis, og lærlingen Ida Tandberg red et taktisk smart og økonomisk løp. På oppløpet fikk hun fritt frem innvendig og Happiness tok karrierens første seier med stil. Det var fireåringens første seier i karrieren. -Nå er jeg så glad at det kommer noen tårer. Både hesten og Ida gjorde en strålende innsats i dag, og nå håper jeg det kan komme flere seire, sa en veldig lykkelig Lisette Olai-Olssen.

 

Arwaag ©hesteguiden.com

Arwaag (Grytåsa Ridcenter og Emelie Gustavsson) ble handlet inn til Norge av Walter Buick på vegne av Norsk Jockeyklub. Klubben auksjonerte bort noen aktuelle løpshester til nye eiere, og Arwaag havnet hos Marie Lustig. I kveld tok han sin første seier! Han var med fremme hele veien og tok seg forbi en tapper Queen Of Hearts oppunder mål. Dermed tok duoen Lustig og Gustavsson kveldens andre seier på Øvrevoll. -Det var herlig å vinne dette løpet. Vi har hatt litt utfordringer med han i startmomentet, og jeg hadde heller ikke så stor tro på at vi skulle gå helt til topps i kveld. Men i dag viste han litt av det han kan og da får vi satse på at han fortsetter å utvikle seg positivt, sa dobbelvinner Emelie Gustavsson.