Cathrine: "Ja, han bør vinne!"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  01.05.2024
Artikkelbilde
Cathrine Erichsen ligner ikke en trener som ikke er i vinnerpaddocken torsdag. Hun har flere fine sjanser den andre løpsdagen. Foto: Hesteguiden.com

Cathrine Erichsen hadde én fin vinner første løpsdag; Leo Boy vant etter et nydelig ritt av Per-Anders Gråberg. Kombinasjonen Erichsen/Gråberg kan sitte der igjen.

* – Ja, han bør vinne dette! Min beste sjanse torsdag, sier Cathrine til ovrevoll.no om Stall Birgittas Kjell Hroar i V5-1.    

- 1 Kjell Hroar (V5-1, Per-Anders Gråberg) overbeviste ved å vinne i debuten i fjor. Var veldig umoden. Merkonsentrert i år. Dette er en fin hest som har fått litt mer jobb enn f. eks Emma Emilleen hadde sist. Ja, han bør vinne dette!

- 2 Sir Brego (V5-1, Carlos Lopez) er også en fin hest. Stor og sterk, kanskje en Guineas-hest. Men det vil overraske meg om han slår den andre.

- 7 Airtrix (V5-3, Per-Anders Gråberg) virker bedre enn han har gjort – og ser også bedre ut. Smart rytter. Et lite obs her.

- 6 Fredriq Von Soa (V5-5/V4-3, Per-Anders Gråberg) har overvintret veldig bra. Vant tre strake i fjor høst. Bør fortsatt ha mange kilo inne. En veldig bra sjanse. Buckyboss, fra Silja Støren, kommer til å lede. Men min kommer veldig fort på slutten.

- 4 Charlie Boy (V4-4, Per-Anders Gråberg) er jeg litt usikker på. Men han kan langt over formtallet, og jeg blir ikke overrasket om han skulle vinne løpet. Men som sagt, jeg er litt usikker på hesten, sier Cathrine til ovrevoll.no.

 

Silja: "Jeg har ingen banker, men flere fine sjanser"

Hun sendte ut en fin vinner i Sticky Chance første løpsdag. Silja Støren (bildet) er en trener for vinnerpaddocken igjen. Men å blinke ut én? Silja er diplomatisk når hun svarer: - Jeg har ingen banker, men flere fine sjanser. Det starter imidlertid mange fine hester torsdag, sier hun til ovrevoll.no.

- 5 Empire Bling (V5-1, Manuel Martinez) er en fin hest som jobber bra. Men han er grønn, og jeg vet ikke hva de andre kan. Det er opp til bevis nå. Kjell Hroar blir favoritt, men vi er ikke slått på forhånd. Sikter mot 2000 Guineas.  

- 6 Ama Dablam (V5-1, Mikael Narvaez Bravo) er også en fin hest, men sen. Er ute for å lære.

- 6 Sid Game (V5-2, Manuel Martinez) har tatt vinter’n bra. Kommer ut i et åpent løp med flere gode. Ville heller ha hatt et innvendig spor. Gikk fine tider på dirt som 3-åring og behersker underlaget. Jeg håper at han er ytterligere forbedret og gjør en bra prestasjon. Kan også vinne. Er meldt i Jägersro Sprint (L) på Prammsdagen. Vi får se på dette løpet. Baneforholdene spiller inn, det er mye sand, og det var tyngre på slutten av mandagen. På en rask bane bør kanskje Gulfstream Tiger fra Niels Petersen være favoritt?

- 2 Buckyboss (V5-5/V4-3, Manuel Martinez) er en flink, ærlig hest som kanskje er hakket bedre på gress. En småtung gressbane skal være det beste. Men han har også gjort gode løp på dirt’en. Kan gå foran, men ikke nødvendigvis. Dette er en hest som kan gå hvorsomhelst. Jobber bra, uttaler Silja.

 

Garderingshester fra Neuroth

STERK START: Jan-Erik Neuroth åpnet trenerkarrieren med seier direkte. Downtown Leo var hesten. Den satt Nora Hagelund Holm på. Her er Jan-Erik og Nora sammen med Nordic. Foto: Eirik Stenhaug

Jan-Erik Neuroth hadde en fin åpningsdag, bokstavelig talt. Downtown Leo, favoritthesten til datteren Marianne (!), vant veldig lett for Nora Hagelund Holm på en sterk tid på 1600 meter dirt. Torsdag har Neuroth-stallen to Perlen-hester i V5-innledningen: - For dem som ikke banker Kjell Hroar (V5-1), kan mine være garderingshester. Dette er hester jeg har tro på utover i sesongen.

- 7 Marie Elle (V5-1, Nora Hagelund Holm) trenger å komme ut for å få erfaring. En spesiell hest som Nora (Hagelund Holm, red. anm.) kjenner fra treningen, derfor sitter hun på den.
 

- 2 Amason (V5-1, Ulrika Holmquist) må få rutine og et løp i kroppen. Dette kan være litt kort. Er kastrert. Er en sen hest. Står inne i Dansk Derby og St. Leger og må forbedre formtallet sitt, sier Jan-Erik til ovrevoll.no.


«Det kommer litt an på baneforholdene»

Championtrener Niels Petersen starter tre i den andre V5-avdelingen: Han håper og tror han har vinneren, men er ikke helt sikker på hvem som eventuelt er først.
- Det kommer litt an på baneforholdene torsdag, sier han og fortsetter:
- 1 Soulofchess (V5-2, Carlos Lopez) er den beste hesten og også Carlos sitt valg. 3 Gulfstream Tiger (V5-2, Per-Anders Gråberg) kan være vinneren hvis det blir en rask bane. Oche Dart (V5-2, Willa Synøve Marcussen Schou) er en rask hest, men rangeres bak de to førstnevnte som begge sikter mot Jägersro sprint på Pramms-dagen (starterklæres 13. mai, red. anm.).

* Trener Knut Arnesen til ovrevoll.no i en sms torsdag kl. 09.30: "Velger å ligge litt lavt i dag. Tror de fleste trenger løp. Håper på noen ok premier".  

SISTE: - Vi håper på samme bane som sist. Vi vanner, så mye vi kan, både nå og før løpene. Ponniløpene er jo avlyst. Banen blir rullet og pakket etter vanning. Målet er at den skal bli på den raske siden. De tre innerste sporene, maks fire, er de raskeste, sier baneansvarlig René Naustdal til ovrevoll.no kl. 12.30 i dag.