Niels: "Han bør vinne et sånt løp"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  08.05.2024
Artikkelbilde
Niels Petersen har form på stallen. Han smiler ofte - trolig også etter løpsdagen torsdag. Foto: Hesteguiden.com

Niels Petersen har én av to så langt i Øvrevoll-sesongen. Torsdag sikter han igjen mot vinnerpaddocken.– Han bør vinne et sånt løp, sier han til ovrevoll.no om Exit To The Moon (V5-2). 

- 6 Exit To The Moon (V5-2, Carlos Lopez) er en stor, fin hest. Tre ganger toer i fjor, Svenskt Derby er målet. Han har nok det fineste tilbudet av mine torsdag og blir den beste sjansen. Jeg er ikke den som jobber denne type hest mest, men her er grunnkapasiteten høy. Og som sagt; han bør vinne et sånt løp. Om jeg blir overrasket om han skulle tape? Tja, da taper han i hvert fall for en veldig god hest. 

Red. anm.: Exit To The Moon var en 53-prosenter i spillet kl. 11.30 torsdag.  

- 1 Mozart (V5-3/V4-1, Carlos Lopez) er en stor fin hest; to av fire i fjor. Begge seirene på dirt på Øvrevoll. Går fint på banen. Holder en knapp på denne av mine. En god vinnersjanse. Jeg har ambisjoner med Mozart utover.
Red. anm.: Mozart er meldt i Stockholms Stora.

- 4 Cotton Eye Joe (V5-3/V4-1, Per-Anders Gråberg) var toer I Dansk Derby i fjor. Dansk Breeders’ er et mål nå. Kommer til å gå bra, men det kan være i korteste laget.

- 2 Easywithme (V4-4, Carlos Lopez) er en smart hoppe som debuterer mot eldre. Hvis hun viser opp mot 60, kan det jo holde til seier. Men hun kan bomme litt start og møter som sagt eldre; noen har nok også jobbet mer. Så det er ikke enkelt, sier Niels Petersen.
Red. anm.: Easywithme er meldt i 1000 Guineas. 


Fra Skåne med en vinner?

Vivika Nilsson (se Svensk Galopps bilde over) kommer den lange veien fra Skåne med to hester; begge starter i V4-4. Én av dem, Express Yourself kan lede løpet lenge. Elione Chaves rir. Var toer, ikke mye slått, på samme distanse på Øvrevoll i juli fjor. Pass opp!

- 4 Express Yourself (V4-4, Elione Chaves) håper vi kan være med der framme. Er veldig rask ut og har løp i kroppen fra Klampenborg. Men det er «svårt» å si hvordan dette løpet ender; det er jo et par 3-åringer vi ikke vet noe om.

- 5 Watch Me Dance (V4-4, Nora Hagelund Holm) fikk en dårlig start sist. Den andre er en bedre sjanse, sier Vivika Nilsson.

 

Are: Ingen kjempesjanser, kanskje en seier?

Are Hyldmo har én seier så langt, starter fem torsdag og kan øke. – Jeg har vel ingen kjempesjanser, men det kan kanskje bli en seier, sier Are. Etter litt betenkningstid blinker han ut Spirit Of Cimarron (V5-3/V4-1, se Hesteguidens bilde over) som den beste sjansen.

- 4 My French Dream (1. løp, Jacob Johansen) vant Michelets med 8,5 lengder i oktober. Er i noenlunde i orden, men kanskje bedre på gress. Behersker også dirt, banen var imidlertid for løs sist han var ute på underlaget. Oslo Cup kan være i bildet for ham.

- Rocks Giant (V5-1, Elione Chaves) var ute for å få løpserfaring i starten i slutten av august i fjor. Glem det resultatet. Det var jo også minst 700 meter for kort. Meldt i Dansk Derby og Skandinavisk Mesterskap. For øvrig en kjempestor hest. Kjemper om en trippelplass og er en eventuell outsider og gardering for dem som ikke banker storfavoritten til Niels Petersen.

2 Spirit Of Cimarron (V5-3/V4-1, Jacob Johansen) kommer til å være forbedret. Var ikke helt kurant sist, beveget seg ikke som han pleier. Hvis alt klaffer, er nok dette min beste sjanse. Dette er et handicapløp.

3 Redneck (V5-5/V4-3, Jacob Johansen) har vunnet på 1100 meter dirt. Ikke helt heldig sist. Jacob (Johansen, red. anm.) kjenner hesten som bærer vekt. Kan være med her.

9 Emmeline (V4-4, Jacob Johansen) er ganske ok i trening, trener som en hest som kan vinne løp i denne klassen. Men det er på litt sikt. Kan vel ta seg en premie nå. Heia Pingu fra Hallvard Soma er kanskje vinneren her? sier Are Hyldmo til ovrevoll.no

 

Cathrine Erichsen: - Airtrix er kanskje den beste sjansen

Hun har tre seire og tre andreplasser på ni starter. Med andre ord en sterk sesongstart for Cathrine Erichsen som starter syv hester Kristi Himmelfartsdagen. Cathrine er ikke bygd for smultringjakt.
Hun vinner løp, men er ikke helt sikker på med hvem. – Aitrix er kanskje den beste sjansen, sier hun til ovrevoll.no.  

- 1 Buckyboy (1. løp, Harry Willian Wessner) går godt på dirt, men står litt høyt i handicap.

- 2 Marcella Bloom (1. løp, Per-Anders Gråberg)
har mer å gå på. Ser veldig fin ut i år. Satser på en plass i hoppeeliten på distanse i år.

- 2 Captain Chorus (1. løp, Mathilde Dupuy) er ute for å få et løp. Marcella Bloom er min beste sjanse i løpet.

- 2 Airtrix (V5-1, Per-Anders Gråberg) har P-A ridd én gang. En veldig entaktet hest. Men jeg har tro på ham nå. Som sagt, kanskje min beste sjanse torsdag.

- 2 Bondi Breeze (V5-2, Per-Anders Gråberg) er en fin 3-årig hoppe. Har jobbet bra, P-A har sittet på henne og vært fornøyd. Det blir kanskje for tøft å utfordre Exit To The Moon; da får vi melde oss på i kampen om plassen bak. Er en stort galopperende hest. Distansen er «innafor».

- 5 Kill That Cat (V5-3/V4-1, Nora Hagelund Holm) jobber bra, men står veldig høyt i handicap. Skal vel ikke strykes helt.

- 1 Lucky Diamond (V5-4/V4-2, Finn Kristiansen) bør ha en kjempesjanse. Kan mer en formtallet. Tror Finn vinner! uttaler Cathrine.