Tre strålende vinnere fra Niels og Carlos!

09.05.2024
Artikkelbilde
WOW! Debutanten Easywithme og Carlos Lopez på vei inn til utklassingsseier i V4-4 torsdag. Niels Petersen trener. Foto: Roger Svalsrød/Hesteguiden.com

Niels Petersen viste frem tre strålende vinnere på Øvrevoll Kristi Himmelfartsdag. Carlos Lopez var styrmann på alle, han har nå syv seire så langt på hjemmebanen i år.

Alle foto: Roger Svalsrød/Hesteguiden.com

* Trener Cathrine Erichsen, jockey Per-Anders Gråberg og eier Finn Kristiansen pangstartet Øvrevoll-torsdagen. Marcella Bloom vant det første, Airtrix fightet inn det andre (V5-1).

To ganger Niels før Lustig og Soma
Deretter innfridde amerikanskfødte Exit To The Moon (V5-2, Niels Petersen/Carlos Lopez) som dagens største ved å ta karrierens første seier i et maidenløp etter tre andreplasser som 2-åring. Danskfødte Mozart (V5-3, Petersen/Lopez igjen) fulgte opp som et sterkt førstevalg; han lignet på alle måter en storløpshest og handicapklatrer i et løp der en annen Petersen-hest; Cotton Eye Joe (P-A Gråberg) årsdebuterte lovende foran Dansk Breeders'. Den formsterke duoen Marie Lustig/Emelie Gustafsson (begge vant to i lunsjen på Jägersro onsdag) hadde en fin vinner i amatørløpet i 7.valget Khurshed før Hope And Glory igjen kom i vinnerpaddocken for Hallvard Soma/Malin Holmberg. Et fint ritt og et avventende ritt av Malin med en hest som ikke er den letteste å vinne med. Også den et 7.valg. Malin har forøvrig tilbrakt vinteren i Dubai.

Debutant og wow-hest!
Så kom en liten wow-hest til slutt (V4-4): Niels Petersens debutant, den 3-årige hoppa Easywithme (meldt i Dianalöpning) måtte stå lenge i boksene og var ikke helt med på startnotene og tapte mange lengder. Det måtte bli et tøft løp. Og, ja, motstanden var ikke fra gulldivisjonen, men på oppløpet lignet Easywithme en flymaskin. Enkelt og greit!.   

"Tre forskjellige typer"
Niels Petersen var naturlig nok fornøyd da fasiten var klar. Best av vinnerne? Han svarer oppsummernede og diplomatisk til ovrevoll.no : - Exit To The Moon gikk som ventet bra, banen var litt løsere enn han setter pris på.
Mozart og Cotton Eye Joe var som jeg håpet. Og Easywithme? Hun gikk ikke mot verdens beste hester. Men her var det fart i beina!  Carlos var veldig happy med henne. Vi får se litt an, vi har ikke lagt de største planene med henne foreløpig, men hun står inne i Dianalöpning.  

* Niels Petersens tre vinnerhester vant løpene med til sammen 15,75 lengder.

Lett for Marcella Bloom
Marcella Bloom  @hesteguiden.com

Per-Anders Gråberg la seg etter hvert utvendig for stallkameraten Buckyboy med Marcella Bloom. Der satt P-A komfortabelt med full kontroll. Da han ba Marcella om litt ekstra på oppløpet, stakk fjorårets Derby-toer unna.
Og hun gjorde det lett. Trener Cathrine Erichsen har siktet inn en plass i hoppeeliten. Det ser veldig realistisk ut.
– Hun er mye bedre på gress, sa Cathrine til ovrevoll.no fra sin mobiltelefon i Deauville.
Der er hun på plass på Breeze Up. Terje Lund er stedfortreder.
Eier Marcella Bloom gjør Stall Myra og Finn Kristiansen. – Hun var imponerende, sa Finn i vinnerpaddocken og smilte i retning av både hest og rytter P-A Gråberg som også fikk fortjent ros fra veteran Kristiansen.

Airtrix og P-A holdt unna

Norok åpnet offensivt, Dark Money fulgte pent med i V5-1. Det samme gjorde etterhvert andrevalget i V5; Airtrix. Sammen med Per-Anders Gråberg ledet entaktede Airtrix uten så se ut som noen sikker vinner. Clauses Andy yppet seg, men det ble med yppingen. Og da Ola Jakobsen, på høytaler'n, nesten hadde ropt opp Airtrix, dukket Dark Money opp innvendig. Den sylspurtet, sammen med Malin Holmberg, men innslaget ble riktig for P-A og Airtrix. Dermed nytt gull til trioen Cathrine Erichsen, P-A Gråberg og Finn Kristiansen. - Jeg synes han så slått ut flere ganger. Fantastisk ritt av P-A, sa Finn som var i godt i gang med en veldig travel dag.

Stod for prosentene
Exit To the Moon  @hesteguiden.com

Exit to The Moon, med Carlos Lopez, var dagens største favoritt som en tung 67-prosenter i V5-2. Han stod for prosentene, men måtte vise noen av musklene, på en for ham litt for løs bane. Hoppa Bondi Breeze (Cathrine Erichsen/P-A Gråberg) strittet ganske offensivt i mot før hun ble en sterk sølvhest. Se Hesteguidens bilde over.
- Vi kommer til å høre mer om disse to, sa løpskommentator Ola Jakobsen og får helt sikkert rett. - Dette er en hest i utvikling. Svensk Derby? Vi får se om han er god nok. Nå blir det nok Derby Trial på Jägersro, Voter blir for skarpt, uttalte Niels Petersen som hadde startet det som ble en meget sterk dag for championtreneren og hans team. Lucky 7, Stall Gullik og Ø. Pedersen eier Exit To The Moon. Johan Gulliksen var på plass på seremoniplass for Stall Gullik denne gang. - Veldig gøy å se, kommenterte den yngre Gulliksen etter løpet.

"We have big hopes for him"Mozart @hesteguiden.com

Mozart, eier er Mme Fernande, har lenge vært fulgt av et veldig godt rykte. Torsdag (V5-3/V4-1) løp han opp til dette ryktet, 4-åringen er i utvikling og lignet en storløpshest på sikt. Men som trener Niels sa; "det er et steg opp fra handicapløp til Stockholms Stora". Jockey Carlos Lopez var raskt oppe med tommelen etter løpet: - We have big hopes for him. Cotton Eye Joe var positiv toer, fullførte på alle måter fint med P-A Gråberg på ryggen. Sistnevnte vant to og tok to andreplasser torsdag

Lang reise, fin seier
Khurshed   @hesteguiden.com

Marie Lustig har 25 hester i trening i år. Onsdag i lunsjen på Jägersro vant hun to (Headora og Layton). Turen frem og tilbake fra Örkelljunga til Øvrevoll er velvoksne 100 mil. Men Marie "elsker Øvrevoll" og er en god reiser. Torsdag fikk hun betalt med en fin seier i amatørløpet. Khurshed (V5-4/V4-2), med Emelie Gustatsson, viste seg som feltets beste hest og vant V5-4/V4-2 som et 7. valg. Red Valley (Fernando Manzo) ble toer, Oliver (Emilie Finckenhagen) treer. Finn Kristiansen ga Lucky Diamond et fint løp, men Lucky Diamond var ikke god nok som femtehest denne dagen

Så satt den der igjen!
Hope And Glory  @hesteguiden.com

Hope And Glory (V5-5/V4-3), Stall Askim eier og Hallvard Soma trener, nærmer seg karrierestart nummer 100. Seirene kommer ikke ofte, men torsdag satt den der igjen etter nesten 22 måneder uten en førsteplass. Et flott ritt av Malin Holmberg og en fornøyd Hallvard Soma i vinnerpaddocken etter sesongens andre trenerseier. - .Det løste seg veldig bra. Hun lå i ryggen så lenge som mulig, sa Hallvard etter et løp der Malin og Hope And Glory (et 7.valg i V5) tok ned favoritten Clapper med Willa Synøve Marcussen Schou. To andreplasser på Willa denne løpsdagen.

* Easywithme (Niels Petersen/Carlos Lopez) vant V4-4 med 9,25 lette lengder. Se hovedbildet og innledningen. Stogas Athena og Express Yourself toer og treer i dette løpet.