Tips torsdag 9. mai - Spennende 3-åringer

Skrevet av Ola J Jakobsen,  07.05.2024
Artikkelbilde
Clapper ©hesteguiden.com

Det nærmer seg gressåpning og 17. mai, men først skal vi ha en løpsdag hvor det starter flere spennende hester. Hester som snart skal ut i større oppgaver og 3-åringer som begynner å forberede seg for de klassiske oppgjørene.

Min banker på torsdag starter i V5-2 og er den mest rutinerte i løpet. Hesten er fortsatt grønn, men lærte mye i alle sine starter i fjor og avsluttet sesongen med en sterk andreplass i et storløp på Jægerso.

Løp 1  Court Circcle Handicap, 2400 dirt

5  I Rest My Case – 4 My French Dream – 3 Captain Chorus  Outs: 2 Marcella Bloom

 

Løp 2  V5-1  Chaqqas Handicap, 2400 dirt

Et lite felt innleder V5 omgangen. Jeg velger å bruke fire hester. Min favoritt blir 3 Diggit som var god i årsdebuten. Distansen skal nå være et pluss. Dyktig lærling på ryggen som får 3 kilo lettelse. Velger også å ta med 4 Norok, 2 Airtrix og 1 Dark Money. Disse tre får alle godkjent i årsdebuten. Er vanskelig å skille de fire første.

3 Diggit – 4 Norok – 1 Dark Money  Outs: 2 Airtrix

 

Løp 3  V5-2  Maidenløp for 3-åringer, 2400 dirt

Min banker for kvelden blir 6 Exit To The Moon. Gikk flere gode løp i fjor uten å vinne. Avsluttet sesongen med å bli nummer to i et storløp for 2-åringer på Jægersro. Er en hest som er tiltenkt større oppgaver enn dette og skal ha utviklet seg under vinteren. Det har helt sikkert også 2 Bondi Breeze. Var god i sin livsdebut i fjor og er sikkert langt fremme nå. Kommer fra en stall med form og hun er også helt sikkert tiltenkt større oppgaver. Velger du å gardere favoritten så er de kun hun imot.

6 Exit To The Moon – 2 Bondi Breeze – 3 Ama Dablam  Outs: 1 Empire Bling

 

Løp 4  V5-3   V4-1  Captain America Handicap, 1600 dt

3 Tambora Queen var god toer etter en meget god Downtown Leo sist. Hun er alltid tidlig i form og er helt sikkert enda lengre framme formmessig nå. Er ikke avhengig av tet og kan komme på en speed. 1 Mozart gikk det store ord om i fjor våres. Startet ikke mye, men leverte hver gang. Større oppgaver venter om ikke altfor lenge. 2 Spirit Of Cimarron radet opp seire i fjor. Får godkjent for prestasjonen første løpsdag. Er helt sikkert skjerpet nå. 4 Cotton Eye Joe tjente mye penger i fjor uten å vinne. Skal til Danmark og Dansk Breeders om ikke lenge og skal finpusse på formen. Er god nok til å vinne dersom favorittene skulle svikte.  

3 Tambora Queen – 1 Mozart – 4 Cotton Eye Joe  Outs: 2 Spirit Of Cimarron

 

Løp 5  V5-4  V4-2   Jar Helse Amatørløp, 1600 dirt

Et litt småvrient amatørløp. Red Valley gikk et meget godt løp sist og ble tredje. Bærer tjue kilo mer på ryggen denne gang, men møter enklere selskap. Et førstevalg under tvil. 5 Oliver har startet sesongen kanskje litt under forventet. Får en erfaren jockey på ryggen som er tilbake etter mammaperm. Er god på å bedømme tempo i løpet. Oliver er mer enn god nok til å vinne et løp som dette. 3 Bobby The Brown gikk et greit løp sist, kan på en god dag. 2 Hot Bubbles trengte løpet sist. Blir ikke overrasket om hun passerer mål først.

6 Red Valley – 5 Oliver – 3 Bobby The Brown  Outs: 2 Hot Bubbles

 

Løp 6   V5-5  V4-3  DD-1  Capanita Handicap, 1100 dirt

7 Clapper var fryktelig god I årsdebuten. Kan være en alternativ bankerkandidat. Kunne vunnet med mer sist. Kveldens OBS -hest er 1 Norlando. Viste ved en anledning i fjor at han har fart under beina. Er han i orden så kan han vinne fra et perfekt førstespor. Det hjelper med stjernejockey på ryggen også. 2 Legosoldat ble nummer to med toppvekt sist. Pluss i boka for den prestasjonen. Vinner ikke ofte, men kan overraske. 4 Greycious Girl så farlig ut sist. Trengte helt sikkert løpet og skal følges framover.

7 Clapper – 1 Norlando – 4 Greycious Girl  Outs: 2 Legosoldat

 

Løp 7  V4-4  DD-2  Chimmy Løp, 1100 dirt

Dette løpet skal 6 Heia Pingu vinne. Radet opp tre seire i fjor kan ta sin fjerde strake. Kun 10 Engas Nightmare som står bedre til inne i løpet. Kun et kilo da, men er fortsatt litt uerfaren. 4 Express Yourself har løp i kroppen. Et pluss. 8 Stogas Athena fikk med seg en andreplass i fjor. Har hun utviklet seg under vinteren kan det være alt mulig. 2 Easywithme blir med da vi ikke vet noen ting om henne. Er hun rask fra start så kan hun vinne. Må ikke vise all verden i et løp som dette for å vinne.

6 Heia Pingu – 10 Engas Nightmare – 8 Stogas Athena  Outs: 2 Easywithme

 

V5-1:  1-2-3-4

V5-2:  6 Exit To The Moon

V5-3:  1-2-3-4-5

V5-4:  2-3-5-6

V5-5:  1-2-4-6-7      =400,-

 

V4-1:  Alle 5

V4-2:  Alle 7

V4-3:  7 Clapper

V4-4:  2-4-6-8-10   =     =350