Den satt! Hilsen Sandro

Skrevet av Tom W. Johannessen,  10.03.2024
Sandro de Paiva setter inn Poster Paint på Meydan fredag, Foto: Skjermdump/YouTube/Dubai Racing Club

Sandro De Paiva vinner stadig løp i Emiratene. Fredag tok han en fin seier på hovedbanen Meydan i Dubai; hans førsteplass nummer 16 under gjestespillet denne sesongen.

Sandro var femmer på Øvrevoll i fjor med 15 seire, Sveaas-triumfen på Hard One To Please var høydepunktet. Han er nå nummer 7 på jockeystatistikken i Emiratene, seiersprosenten er 10 og premiepengene ligger like under fire norske millioner.

Frontrunner-seier
Tadgh O’Shea (vant tre på Meydan fredag) har vunnet 45 løp og går mot sitt 12. championat i Emiratene. Irlenderen ble for øvrig lærlingchampion i hjemlandet så langt tilbake som i 2001. Sandro De Paivas vinnerritt fredag var på Poster Paint, en sikker frontrunner-seier med en halv lengde.
Sandro rir seks hester på Sharjah Racecourse tre mil nord for Dubai søndag.

William i Bahrain
De var ikke på Meydan fredag; Charlie Appleby og William Buick hadde favoritten Dhahabi i His Majesty King Hamad bin Isa Al  Khalifa Cup (Listed) i Bahrain. Det gikk ikke veien, Dhahabi dalte til en 8.plass, Vant gjorde Isle Of Jura for Callum Shepherd/George Scott. William er ellers nummer 5 i Emiratene med 21 seire på 46 ritt og den litt uvirkelige seiersprosenten på 45. Han topper på pengene med 22,4 norske millioner innridd denne sesongen.
På Meydan er han som vanlig totalt overlegen.
Også i England har jockeystjernen vist storform med 7 på 9 og 77 i seiersprosent. De to tapte løpene har vært med hode og hals. Lørdag vant William Listed-løp, sammen med Nine Tenth, for William Haggas på Wolverhampton. Torsdag på Lingfield (sør for London), fredag i Bahrain, lørdag på Wolverhamptons (to timers kjøring fra Heathrow) all-weather. Ikke no’ hvilehjem.

Gråberg nummer 6 i Gruppe 1
Sistema Stakes er et Gruppe 1-løp for 2-åringer på New Zealand, banen er Ellerslie i Auckland. Dette er hovedbanen av 52 galoppbaner. Per-Anders Gråberg tok lørdag plass i startboksene sammen med Poetic Champion (Tony Pike trener). Det gjorde han med «litt sjanse». Det åpnet også bra for startraske Poetic Champion, men 200 meter fra mål var det tomt på tanken.
– Vi fikk det løpet vi skulle ha. Men han hang til venstre hele veien, det pleier han ikke å gjøre. Så stoppet han siste 200, tror ikke han var helt okey, dessverre. Vi ble vel slått litt over tre lengder til sjetteplass, skriver P-A i en sms til ovrevoll.no. Vant løpet gjorde stjernehesten Velocious med Sam Spratt, kvinnelig kjendisjockey med 19 Gruppe 1-triumfer i beltet.