Dagen før D-dagen

12.08.2010
Artikkelbilde
Caerus starter torsdag 19 august

Torsdag er det løp på Øvrevoll. Selv om det meste dreier seg om Derbydagen tre dager senere, er det fine penger å spille om også på denne sportslig sett ikke like spennende dag. Samtlige løp avholdes på sandbanen, dette er selvsagt gjort for å spare gresset mest mulig til Derbydagen. Da gjelder det å plukke frem noen kandidater, som foretrekker sand fremfor gress som underlag å springe på.

Løpet med størst sportslig interesse er V5-3. Meget gode sprintere setter hverandre stevne, og gledelig nok er ungdommen i førersetet. Fire treåringer og kun en hest eldre enn fem år (Royal Hill), det betyr at det er mye fremtid i dette feltet. Vi tror at Caerus er nær ved en seier nå, men vet at 1100 meter anses som en livrett for Ticmotor. Så får vi da se hvordan ungdommen klarer seg, men det blir nok ikke så lett å slå de eldre ringrevene.

Spillemessig tror vi torsdagen blir ganske krevende. Mange av feltene holder nokså begrenset klasse, og en hest kan med litt forbedring fort overraske. Ellers er det fjerde løp for amatørene i Øvrevoll Hestesport Cup. I tettrioen er det kun Sissel Tangen som rir, og hun kan skaffe seg et solid forsprang. Men mest sannsynlig vil spenningen holde seg til november, da de to siste løpene avholdes.

Så regner vi med at dere alle stiller opp på den store dagen søndag 22. august. Det er mye som tyder på at det kommer til å bli årets galoppdag i Skandinavia.