De øvrige løpene søndag 22. august

15.08.2010
Artikkelbilde
Omoto Sando

Bærum Kommunes Hekkeløp

Dette løpet innleder alltid Derbydagen, og som navnet forteller er altså dette et hekkeløp. Omoto Sando vant løpet i forfjor og ble nummer to i fjor. Formen er god, og uten uhell er det en god vinnersjanse. Kanskje har Superman uante krefter, og Calvados er jo også sterke saker. For de som mener at de gamle er eldst, kan Percussionist være et objekt.

Subaru Derby Milen

Dette løpet er for hester som har vært meldt i Norsk Derby. Kretsen rundt hestene har imidlertid funnet ut at 1600 meter er mer passende enn krevende 2400 meter i Derby. Forrige søndag ble den svenske utgaven vunnet sikkert av Gladtoseeme foran Saddle the Storm. For de som har sans for det kongelige, nevner vi at moren til Sverre Award bærer navnet Mette-Marit. Vuvuzela fikk vi nok av under fotball-VM, så den dropper vi.

 

House of Wine løp

Et meget vanskelig spilleløp, hvor de heldige og dyktige har gode odds i vente. På denne tiden av sesongen pleier 3-åringene å hevde seg stadig bedre mot de eldre hestene. Derfor nevner vi at Karibu Sana og Westamericantiger representerer ungdommen. Zafirah ble annen i dette løpet i fjor, og Mizar har fått et løp i kroppen. Men dette kan like gjerne løses ved en titt på hestene i paddocken.

 

Care Skandinavisk Mesterskap for 2-åringer

Her er det flere hester som kun har gått kvalifisering eller har ett totoløp bak seg. Da sier det seg selv at dette ikke er lett å forutsi. Nestor Arnfinn Lund har to fine kort i Ariann og Mikkelangelo, men her kommer hester til å forbedre seg nærmest over natten. Vi er Manchester United-patriot, og da kan vi selvsagt ikke spille Chelsea. Noen vil kanskje mene at Shakkmatt passer bedre.

 

Erik O Steens Memorial

La Zona blir nok en av løpsdagens største favoritter. Hun vant Derby Milen i fjor på denne dagen, og vi tror hun viser seg best av hoppene med Entangle og Theatrical Award opptatt i et annet storløp. Symbol of Arch var uheldig sist, og What Budget fra samme stall kan være et spennende trippelobjekt. Men det er ingen tvil om at La Zona fortjener å være stor favoritt.

 

Formuesforvaltning løp

Om det blir noen formue å forvalte etter 6.løp, er vi ikke sikre på. Det er mange fine formhester til start, men aller mest imponert er vi blitt av Royal Power. To enkle seire kan fort bli til tre, men flere vil gjerne gjøre noe med den saken. Bello Secondo, Sweet Baby Jane og Richelle er alle i vinnerform, og Conservator seiret i Danmark lørdag. Skulle favoritten svikte, kan det fort bli fin odds.

 

Waba Gruppens Sprintløp

I fjor vant Lady Lily dette løpet foran Master Chef. I og med at begge starter også her, kan det selvsagt bli slik igjen. Steve’s Champ, Hansinger og Chicken Momo ville gjerne hatt noen meter ekstra, mens Light the Fire, Juvenlini og Cavorting nok synes det er mer enn langt nok. Derfor søker vi videre og tror Alcohuaz og Always Winner er meget spennende objekter.

 

Norsk Rikstoto løp

Star Quest vant på Derbydagen i fjor, og siden historien har en tendens til å gjenta seg, kan det bli suksess også i år. Formhester som Aaron’s Way og Cajun Star er sikkert langt fremme, og Vapourize har innledet karrieren lovende. Banens dyktige løpsreferent Ola Jakobsen er deleier og vil nok følge ekstra godt med start nummer 12 i dette løpet.

 

The Heatherwold Cup

Som i fjerde løp er dette forbeholdt den yngste årgangen, toåringene. Men fjerde løp var for hester fra Skandinavia, her er det firbente oppdrettet i det store utland. Det er ikke uvanlig at flere hester i The Heatherwold Cup blir kandidater til Derby året etter. Apilado og Karakorun var gode annenhester i hvert sitt løp sist torsdag, men aller mest spente er vi på Hayley Cropper med to seire fra England i bagasjen.

 

Audion de Dampierre Ladies Cup

I år som i fjor er det Amatørløpet som får æren av å avslutte årets største dag. Rebel Heart har flott form, og undertegnede er av den oppfatning at Mette Kjelsli nok er Skandinavias beste amatørjockey. Sweet and Line, Emperor og Hallingdal Blue viser meget god form. Sistnevnte har Veronica Aske som makker, en rytter som har fått selvtillit etter to raske seire.