To norske seire på Täby

31.08.2010
Artikkelbilde

Svenskene avholdt sin SM-dag på Täby tirsdag. Den norske innsatsen i disse løpene var ikke så mye å skryte av, men da de svenske mestere var kåret og V65 vel i havn, gikk det bedre. Først vant Alyshakeys (Wido Neuroth/Fredrik Johansson) et flott sprintløp foran gode Chips O’Toole, og deretter tok Vamp (Jacob Fretheim/Manuel Santos) seg av Täby Maraton. Det lengste flatløpet i Skandinavia ble sikkert vunnet foran den gode stayeren Carpe Diem.

SM-Classic ble et lett bytte for Ellis Lad (Mikael Tjernström/Jacob Johansen), som lekte med gode motstandere. Den lovende toåringen Uppercut Action (Lennart jr Reuterskiold/Per-Anders Gråberg) vant SM for de yngste, mens Tertio Bloom (Fredrik Reuterskiold/Fredrik Johansson) enkelt tok seg av sprinternes mesterskap. Fredrik ble dermed dobbeltvinner sammen med Valmir de Azeredo.

Av de norske utenom de to vinnerne var One Cool Buck best med en annenplass. Jan-Erik Neuroth hentet seg en seier i toårsløpet som innledet kvelden med lovende Perrelli.

 

I kveld er det SM dag på Täby med 11 løp på programmet og mange norske hester. 1. løp starter kl 18:15 og det er spill fra Norge.

Det begynner allerede i det første løpet som er et maidenløp hvor Wido Neuroth og Stall Perlen sender ut Wellmind, en halvsøster til Wellness.Samme trener starter også One Cool Buck i en Silverløpning over 1600 meter. Stall EOS' Simian starter i SM for Sprinters og Stall Trick or Treat's Alyshakeys burde ha en grei oppgave i en Treårsprint over 1150 meter med 100.000 svenske kroner til vinneren. Fredrik Johansson rir Alyshakeys og Wellmind men Jan-Erik tar seg av de andre til Wido.

Are Hyldmo starter Well Fitted i SM for 2-åringer mens Cathrine Witsø Slettemark prøver seg i SM Classic med Quint Essentials og Espen Ski. Tilslutt nevner vi at Vamp får den tøffeste jobben da han skal ut i Täby Maraton over hele 4219 meter.