Moe Green i egen klasse

09.08.2010
Artikkelbilde

Francisco Castro trente Moe Green (IRE) vant årets utgave av Svensk Derby ridd av Rafael Schistl som nå har vunnet både Dansk og Svenskt Derby. Dessverre regnet det og banen ble våt og sølete.

Francisco Castro trente Moe Green (IRE) vant årets utgave av Svensk Derby ridd av Rafael Schistl som nå har vunnet både Dansk og Svenskt Derby. Sir Lando var best av de norske og ble tredjehest mens Giant Sandman var fjerdehest. Moe Green, som er etter Xaar og eies av Stall Genco Oil i Sverige tok karrierens 8. seier på 11 starter og det var den femte strake. Etter dette løpet er han uten tvil favoritt til å vinne Subaru Norsk Derby.  

 

La Zona overlegen

Stall Perlens La Zona var helt overlegen i Margareta Wettermarks Minnesløpning og var 6 lengder foran Una Hora. Grafitti skuffet noe på sølete banen og endte som femtehest. La Zona ble ridd av Jan-Erik Neuroth og hun stakk fra de øvrige midt i siste sving og siden var de aldri i nærheten. Førstepremien var på 300.000 svenske kroner samt en en fri bedekning med hingst oppstallet på Landwades Stud i Newmarket.  

 

Zawawi Cup (L)

Sprintløpet Zawawi Cup ble overraskende vunnet av Alcohuaz ridd av Per Anders Gråberg. Alyshakeys gikk nok et godt løp og endte på annenplass med Maxim’s som tredjehest. Annenplassen til Wido Neuroth trente Alyshakeys var verdt 125.000 svenske kroner og det var Fredrik Johansson som red.

Stall EOS’ Simian gikk et brukbart løp og ble tredje i Malmø Sommerhandicap slått av Western Prospect (P A Gråberg) og Gauntlett.

 

Sofiero Løpning til favoritten

Løpsdagens store favoritt var Gladtoseeme og han innfridde og vant letter 156.000 kroner foran Stall Rodeo Drive’s Saddle The Storm ridd av Jan-Erik Neuroth. Gladtoseeme ble ridd av Per-Anders Gråberg. Tiger for Two ente som sjettehest.