Nytt klassisk oppgjør

01.08.2010
Artikkelbilde

Torsdag er det klart for det tredje av årets fem klassiske løp. Norsk Oaks er på mange måter hoppenes Derby, selv om de beste hoppene også kan starte i selve Derby. Begge løpene går over 2400 meter, og det må en solid porsjon stamina til for å oppnå suksess. Trioen Misty (1975), Colonia (1990) og Kimola (2002) har lykkes i å vinne 1000 Guineas, Oaks og Derby. I år kan Symbol of Arch ta de to løpene som er forbeholdt hoppene, 1000 Guineas og Oaks.

I fjor var hoppenes klassiske oppgjør en fight mellom Arnfinn Lund-trente Entangle og La Zona fra Wido Neuroths stall. Entangle var best i begge løpene, knapt i 1000 Guineas, langt mer sikkert i Oaks. Det kan fort bli samme visen i år. Symbol of Arch blir favoritt, mens Wellness blir sammen med Tears Go By de antatt hardeste utfordrerne. Wellness prøvde den tøffe distansen i Svensk Oaks for en drøy uke siden til annenplass. Vi synes ikke det er noe som tyder på at Symbol of Arch ikke skal matche distansen og tror Arnfinn Lund tar sin syvende seier i Norsk Oaks. Veteranen har også Sweet Baby Jane til start og hun kjemper helt klart også om en premie, men en seier vil overraske.

Programmet er ellers meget tiltalende. V5 innledes med et eliteløp for milerne. Walzertraum og Perks er to sterke svenske gjester, og særlig førstnevnte har levert flere glimrende prestasjoner i år. Det pleier alltid å være jevnt i denne klassen, og torsdagens løp danner neppe noe unntak. I Derby Drømmen er det fortsatt lov til å drømme om Derby med 17 dager igjen til hovedløpet, og et flott hekkeløp med hele 12 deltakere gleder også. Et åpent toårsløp og to interessante finaleløp til slutt, da har vi hele menyen. Det er bare å forsyne seg.