Programmets tipsforslag til løpene på Øvrevoll søndag 22. august kl 13.00

15.08.2010
Artikkelbilde
La Zona

Velkommen til årets høydepunkt påØvrevoll Galoppbane søndag 22. august kl 12.30 - stevnestart kl 13.00 og første løp kl 13.10 programmets tips for løpene.

Viktig om totomatene

Spillestopp V5                              13.35

Spillestopp V65                            15.00

Spillestopp Dagens Dobbel        17.05

 Kjøp programmets V5 tips her

Kjøp programmets V65 tips her

Last ned programmet gratis her.

1. LØP – BÆRUM KOMMUNES HEKKELØP -  3200 HEKK

Vi tror Omoto Sando har en stor sjanse i hekkeløpet som innleder Derbydagen. Ble toer i fjor bak Barros Jarpa, nå bør det bli gevinst. Superman svarer i hvert fall delvis til navnet, har vunnet sine to hekkeløp i år. Den klare outsideren må bli Percussionist. En tidligere topphest, som dog var klart slått av vår favoritt på Strømsholm.

 

Tips:

8 Omoto Sando – 2 Superman – 1 Gilmore

Outs: 6 Percussionist

 

2.LØP – V5-1 - SUBARU DERBY MILEN – 1600 GRESS

Tilsvarende løp på den svenske Derbydagen endte med sikker seier til Gladtoseeme foran Saddle the Storm. Siden sistnevnte har fordel av å kjenne banen, tar vi med begge to på V5-forslaget. Uhadada var fjerde i samme løp forrige søndag, men liker seg nok bedre på gresset. Vant det danske kriteriet i fjor i debuten og har kapasitet til å by på kamp. Vuvuzela er i stor fremgang, men møter trolig overmakten nå.

 

Tips:

9 Gladtoseeme – 7 Saddle the Storm – 12 Dantolini

Outs: 3 Uhadada

 

3.LØP – V5-2 – HOUSE OF WINE LØP – 1600 GRESS

Uten tvil ett av de aller vanskeligste løpene på Derbydagen. Vi synes at Karibu Sana har gått så bra mot veldig gode treåringer og gir henne tipset. Mizar var bra sist etter pause, har neppe noe i mot at det er 200 meter kortere nå. Curtail møtte Heureux sist han gikk på Øvrevoll, dette er mer passende motstand. Ellers tror vi det kan være smart å ta med en del hester på V5 i dette løpet.

 

Tips:

2 Karibu Sana – 9 Mizar – 12 Westamericantiger

Outs: 5 Curtail

 

4.LØP – V5-3 – CARE SKANDINAVISK MESTERSKAP FOR 2-ÅRINGER – 1370 GRESS

I fjor vant Alyshakeys dette løpet med 13 lengder. Noen slik favoritt har vi ikke på noen måte i år. Det er mange talenter med kun en start eller to bak seg, så dette virker veldig åpent. Ariann spurtet strålende til tredje bak to meget gode hopper sist torsdag og får et knepent tips. Madame Esprit er feltets mest rutinerte, og hennes løp i Danmark har vært positive. Edge of Eternity var strålende i debuten. Selv om hun ikke fulgte opp like sterkt sist, kan det være skummelt å droppe henne nå. Golden Memory viste fine saker i kvalifiseringen og får siste plass på linjen i kamp med flere.

 

Tips:

1 Ariann – 10 Madame Esprit – 6 Golden Memory

Outs: 12 Edge of Eternity

 

5.LØP – V5-4 – V65-1 – ERIK O STEENS MEMORIAL (L) – 2400 GRESS

La Zona vant Derby Milen i fjor, og vi tror hun vinner på vår store dag også i år. Distansen har hun normalt ingen problemer med, og Neuroth-hoppa blir vår banker nummer en. Demeanour gikk bra nok i Gøteborg til å bli rangert nærmest, men også Grafitti tror vi kommer til å gjøre et sterkt løp nå. Mest spennende i mot favoritten er likevel Symbol of Arch.  Ble hindret i Oaks og likte nok heller ikke den tunge banen. Er fort en trippelhest nå.

 

Tips:

1 La Zona – 12 Symbol of Arch – 3 Grafitti

Outs: 5 Demeanour

 

6.LØP – V5-5 – V65-2 – FORMUESFORVALTNING LØP – 1600 GRESS

Royal Power er en hest vi har sansen for. Enkel seier på Øvrevoll ble fulgt op med klar triumf i Gøteborg sist søndag. Madeleine Haugland har fått muligheten nå, og vi tror hun løser oppgaven. Oaks-vinneren Sweet Baby Jane er et tidlig motbud, og vi advarer de som vil gardere mot å glemme Conservator. Vant en tett strid på Klampenborg lørdag. Theoderich viser fremgang hele tiden og bør også regnes.

 

Tips:

11 Royal Power – 6 Sweet Baby Jane – 8 Theoderich

Outs: 10 Conservator

 

7.LØP – V65-3 – MARIT SVEAAS’ MINNELØP (GR 3) – 1800 GRESS

Et flott løp, selv om hestene utenfor Skandinavia glimrer med sitt fravær. Tre danske og to svenske hester utfordrer vår elite, og av disse tror vi aller mest på Peas and Carrots. Han er i stand til å matche våre beste, med Touch of Hawk, Handsome Hawk, Tertullus og superhoppene Entangle og Theatrical Award. De to møtes for første gang, og vinneren av den duellen kan fort også være vinneren av løpet. På Täby vant Tertullus foran de andre T’ene Touch of Hawk og Theatrical Award, kanskje blir det samme scenario igjen?

 

Tips:

5 Touch of Hawk – 3 Tertullus – 1 Theatrical Award

Outs: 10 Entangle

 

8.LØP – V65-4 – SUBARU NORSK DERBY (L)  - 2400 GRESS

De fire fremste i Svensk Derby møtes på ny. Nå er underlaget gress, noe som kanskje er mest positivt for de norske hestene Sir Lando og Giant Sandman. Begge er klart bedre på gress enn sand, men den svenske duoen Moe Green og Aces Star har også prestert i det grønne. Etter mye frem og tilbake endte vi opp med Sir Lando som vår favoritt, men alle i den nevnte kvartetten må regnes. Alt i alt et flott felt, men vi føler oss nokså sikre på at kvartetten på linjen vil dominere.

 

Tips:

3 Sir Lando – 15 Moe Green – 1 Giant Sandman

Outs: 5 Aces Star

 

9.LØP – V65-5 – DD-1 – WABA GRUPPENS SPRINTLØP – 900 GRESS

De aller fleste synes at 900 meter er i korteste laget. Vår favorittduo liker imidlertid disse betingelser godt. Kanskje er det litt overraskende at vi velger Always Winner som favoritt. Vant fem løp i Argentina i fjor, er lynrask fra start og trives nok klart bedre på gress enn på Jägersros sand. Alcohuaz har vunnet på gress i Tyskland og viste siste start at formen nå er på topp. Våre enere Hansinger, Chicken Momo og Steve’s Champ hadde normalt likt at distansen hadde vært et par hundre meter ekstra.

 

Tips:

1 Always Winner – 11 Alcohuaz – 13 Hansinger

Outs: 3 Chicken Momo

 

 

10.LØP – V65-6 – DD-2 – NORSK RIKSTOTO LØP – 1170 GRESS

V65-finalen er ingen lett nøtt å knekke. Star Quest vant sitt eneste løp i fjor nettopp på Øvrevolls Derbydag, liker distanse og underlag. Aaron’s Way og Cajun Star er formhester, som er farlige om de kommer bra til fra sine utvendige spor. Treåringene Vapouroze og Habenaria kan være spillbare objekter, men det kan være nyttig å ha mange streker spart til siste avdeling.

 

Tips:

10 Star Quest – 11 Aaron’s Way – 12 Vapourize

Outs: 15 Cajun Star

 

11.LØP – THE HEATHERWOLD CUP – 1370 GRESS

Et lite, men meget kvalitetssterkt felt. Hayley Cropper har allerede vunnet to løp i England, og det er nok til å gi henne favorittverdigheten. Apilado og Karakorun ble toer i hvert sitt toårsløp sist torsdag, kjemper langt fremme nå. Norwegian Reward er sikkert forbedret og en trippelkandidat.

 

Tips:

3 Hayley Cropper – 2 Apilado – 1 Norwegian Reward

Outs: 6 Karakorun

 

12.LØP – AUDION DE DAMPIERRE LADIES CUP – 1980 GRESS

De kvinnelige amatørrytterne får fortjent nok sitt løp på Derbydagen. Rebel Heart og Hallingdal Blue var de to første da de møttes i Gøteborg, det kan gjenta seg nå. Sistnevnte starter også torsdag, sjekk det resultatet. Mange kandidater til plass på linjen, men vi gir pluss til duoen Sweet and Line og Emperor. Begge har formen i senit og er helt klart å regne med.

 

Tips:

6 Rebel Heart – 5 Hallingdal Blue – 10 Emperor

Outs: 13 Sweet and Line

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V5-forslag 390 rekker:

 

1.avd: 9-7

2.avd: Alle 13

3.avd: Alle 15

4.avd: 1 La Zona

5avd: 11 Royal Power

 

V65-forslag 600 rekker:

 

1.avd: 1 La Zona

2.avd: 11 Royal Power

3.avd: 5-3-10-1-9

4.avd: 3-15-5-1

5.avd: 1-11

6.avd: Alle 15