Sweet Baby Jane overrasket i Oaks

06.08.2010
Artikkelbilde
Sweet Baby Jane, kjøpt for 8000 kroner vant Norsk Oaks

Årets tredje klassiske oppgjør på Øvrevoll, Norsk Oaks hadde på forhånd Arnfinn Lund-trente Symbol Of Arch som stor favoritt etter sine to strake seirer i henholdsvis Dianalöpning og Norsk 1000 Guineas. Hun skulle imidlertid ikke få noe med utfallet å gjøre, i stedet gikk seieren til den andre Lund-trente hoppa i feltet, Sweet Baby Jane. Carlos Lopez lot de andre gjøre jobben foran fra start. På oppløpet satt han inn turboen på Stall Funny’s hest og 50 meter før mål var det hele avgjort.

– Jeg fulgte bare rideordre og det gikk jo greit til slutt, sa seiersjockeyen.

Dagens mann med fire trenerseirer, Arnfinn Lund, har funnet en ny god hoppe for en billig penge: - Hun er veldig sterk så jeg er ikke så veldig overrasket. Kjempemoro å vinne med en hest som kostet ”hele” 8000 kroner i England. For Symbol Of Arch ble det for tungt i dag, fortalte han.

House Of Wine Hekkeløpserie III innledet dagen og her var Zimon først i mål etter et sterkt løp, men han ble disket og plassert på tredje pga en trenging like før mål. Team Tangens Carius med Christopher Roberts på ryggen spurtet godt til annen og fikk tildelt seieren. Dette var Carius’ andre seier i sitt andre hekkeløp og han kan vise seg å være en kommende stjerne innen genren.

I Norsk Rikstotos Rekrutteringsløp ledet Stall Unnas Poppi fra start til mål og tok en lett seier. Tina Smith var sikker pilot på debutanten som trenes av Arnfinn Lund.

– Dette er en fin hoppe som vi får det mye moro med fremover, uttalte han.

Arnfinn Lund var ikke sen om et nytt besøk i vinnerpaddocken, nå med sin egen Lazy Lord som vant lett en grei spurt for Tina Smith.

–Tøffing dette her. Han skal fortsette i flatløpene fremover, men vi sikter også på hekkeløpsfinalen, fortalte en fornøyd eier/trener.

 

I Derbydrømmen var High Time Racing’s Osorios Tial og Espen Ski store favoritter. De hadde ingen problemer med å innfri og vant greit med tre lengder etter å ha overtatt teten i svingen.

     Han burde vunnet med et par lengder til for at jeg skulle være helt fornøyd, men det er for kort for ham, så jeg er kanskje litt urettferdig mot ham, sa trener Rune Haugen i vinnerpaddocken.

Stall Bjerkheims Topper tok sin andre strake seier da han under Carlos Lopez spurtet inn til en sikker seier i første avdelig av Dagens Dobbel. Jens Erik Lindstøl (selvfølgelig) trener 12-åringen.

- Gamlingene flyr dem også. Han er normalt best på god bane, så jeg var litt nervøs i dag, fortalte treneren.

Dagens Dobbels andre avdeling ble vunnet av Bello Secondo med Tina Smith på ryggen, Tina tok her sin tredje dagsseier. Etter en forsiktig innledning spurtet paret inn til en lett halvannen lengders seier. –Det er en anvendelig type som jeg tror også står 2400 meter, sa eier/trener Nils Petter Bogen.

Dagens siste løp ble en sikker triumf for Omoto Sando etter et godt ritt av Pascolina Pinto. Stall Bonne Nuit både eier og er oppdretter av 7-åringen som trenes av Arnfinn Lund.

 

 

 

CARIUS innledet rolig og lå plassert midt i feltet. Spurtet flott på oppløpet og hadde nær rukket helt frem. Ble tildelt seieren etter nedflytting. GILMORE innledet på fjerde. Kom fint frem på oppløpet og kjempet fint inn helt til mål. ZIMON tok teten rett etter start og ledet i et fornuftig tempo. Ble passert runden fra mål. Kom sterkt tilbake og var først i mål, men ble deklassert pga sjenering. BETWEEEN FRIENDS avsluttet bra etter en forsiktig reise. CALVADOS overtok teten runden fra mål. Klarte ikke å følge de beste på oppløpet.

 

POPPI stakk rett tilt et. Forsvant fra de øvrige på oppløpet til lett seier. SHAKKMATT innledet sist. Spurtet bra til annenplass. HEATHER HONEY la seg på annen, holdt farten greit inn. THEATRICAL SKY og LORD ROSSMO holdt plassene sine hele veien.

 

LAZY LORD inneledet midt i feltet. Spurtet godt midt i banen til en sikker seier. QUINT ESSENTIALS lå på annen innledningsvis. Overtok ved 200 metersmerket, men kunne ikke svare vinneren. THE PIRATE var midt i feltet den første runden. Spurtet brukbart til tredje. PERKS lå sist til feltet møtte oppløpet. Avsluttet fort uten å kunne nå helt frem. MASSENZIO stakk rett til tet. Ble passert midt på oppløpet. Holdt farten til den siste premien.

 

OSORIOS TRIAL var tidlig oppe på annen. Overtok teten i svngen og svarte opp alle angrep. Sikker seier. WHATASURPRISE lå bak i feltet ned stallsiden. Hadde mye å gjøre på oppløpet. Spurtet godt til annen. ARIES tok teten ned stallsiden. Ble passert av vinneren i svingen. Holdt farten fint til mål. JOHCHEANE  var ikke blant de raskeste fra start. Spurtet frenetisk og rakk nesten frem til tredje. CUTE DIAMOND innledet på tredje. Holdt farten brukbart på oppløpet.

 

SWEET BABY JANE tok det rolig midt i feltet. Satte fart ved overgangen og spurtet inn til en lekende lett seier. HONGKONG DANCER lå på annen mesteparten av veien. Holdt farten imponerende. FREJA avsluttet feltet lenge. Spurtet for til tredje. MAGNIFIENCE innledet forsiktig. Avanserte i siste sving og kjempet godt helt til mål. Kun centimetre fra trippel. SYMBOL OF ARCH lå lenge på tredje. Så farlig ut midt på oppløpet, men angrepet ebbet ut.

 

TOPPER innledet midt i feltet. Var lett galopperende gjennom svingen og avanserte noen plasser. Satte inn støtet 400 meter ute og tok en sikker seier. HEAD ABOVE CLOUDS lå sammen med vinneren lenge. Kunne ikke svare denne rykk på oppløpet. CALIENTE innledet på femte/sjetteplass. Avanserte tidlig på oppløpet og kjempet godt helt inn. DUTCHESS OF BOGSTAD var hele veien med blant de fremste. Holdt farten brukbart. SEVERIO avsluttet fort etter en forsiktig innledning.

 

BELLO SECONDO tok det rolig fra start. Spurtet flott midt i banen til en lett seier. THE ONE AND ONLY var fremme hele veien. Så ut som en vinner midt på oppløpet, men kunne ikke svare vinneren. ZAPHIR ikke med i startrushet. Avsluttet bra til den siste trippelplassen. FAAHEM og MATCH POINT innledet midt i feltet. Begge avsluttet godt uten å kunne true de beste.

 

OMOTO SANDO innledet forsiktig. Avanserte noen plasser på bortre langside. Holdt unna for alle til slutt. BELUGA lå midt i feltet. Avsluttet bra og knep andreplassen foran godt spurtende VAMP. WHAT BUDGET avsluttet som vanlig godt uten å kunne nå helt frem. AMAZER lå plassert fremme hele veien. Hadde ikke noe ekstra å gi til slutt.